Er zijn momenteel geen reizen naar Mayrhofen beschikbaar.

 • Omschrijving
 • Programma
 • Touringcar

Omschrijving

Oktoberfest & Almabtrieb Mayrhofen
Het oktoberfeest van Mayrhofen met de Almabtrieb, een vast onderdeel van de boeren tradities en wordt elk jaar groots en traditioneel gevierd. Het feest draait om de beëindiging van de tijd op de almweides en tegelijkertijd het begin van de winter-staltijd. Een feest voor zowel de boeren, bewoners als ook voor de vakantiegangers.

Mayrhofen in het Zillertal viert de Almabtrieb bijzonder groot. Het Almabtriebsfeest begint in de ochtend met een grote traditionele optocht. Rond het middaguur keren de versierde koeien terug naar het dorp. Het festival duurt de hele dag, met muziek op openluchtpodia, in herbergen en hotels. Bezoekers kunnen genieten van de vele kraampjes met lekkernijen en lokale producten.

Het Alrberg en Kaisegebergte (tussen Karwendel en de Lienzer Dolomieten)  tellen meer dan 2.100 ‘Almen’ waar ruim 110.000 runderen, 70.000 schapen, 5.500 geiten en 2.000 paarden kunnen grazen. De terugkeer van het vee is voor de bezoekers en lokale bevolking altijd een spektakel. Met kleurrijke bloemen, grote koebellen en andere decoraties worden de dieren versierd. Een uitgebreid versierde tooi is een teken dat het seizoen goed is verlopen. Hoe uitbundiger de dieren zijn versierd des te beter was het seizoen en des te groter is het aansluitende feest.

Lees meer

Programma

De dag van vertrek, donderdag 1 oktober 2020.
We vertrekken in de ochtend vroeg richting Mayrhofen. Voor we de grens over gaan komen we langs de volgende opstapplaatsen: Buitenpost, Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Hoogkerk, Assen, Hoogeveen, Emmen. Wij reizen met een luxe Royal Class touringcar, er is gratis koffie / thee te verkrijgen. Dankzij Royal Class heeft u voldoende beenruimte, dit om uw busreis zo comfortabel mogelijk te maken.
In de loop van de middag zullen wij in Mayrhofen aankomen. Na het inchecken staat het diner voor ons klaar.

Innsbruck – Swarovski Kristalwelten, vrijdag 2 oktober 2020
Na een heerlijk ontbijt brengen we een bezoek aan de bezienswaardigheden van Innsbruck. Onder leiding van een gids treedt u in de voetsporen van de Habsburgers en ziet het huis met het Gouden Dak, de keizerlijke hofburg, de Middeleeuwse oude stad en de beroemde hofkerk met de “Schwarzen Mander“ (levensgrote bronzen beelden). Uiteraard heeft u vrije tijd om deze stad zelf te ontdekken. Flaneer door de Maria-Theresien-Straße, geniet van een verkoelend drankje in een straatcafé of ga winkelen in de kleurrijke winkeltjes in de binnenstad.
Begin van de middag verlaten we Innsbruck en rijden we naar Wattens waar we de Swarovski Kristalwelten bezoeken. De Swarovski Kristallwelten werden geopend in 1995, naar aanleiding van het honderdjarige bedrijfsjubileum van Swarovski. Multimediakunstenaar André Heller ontwierp een unieke plek van fantasie. Tot vandaag heeft deze gewaardeerde bezienswaardigheid in Tirol meer dan twaalf miljoen bezoekers momenten van verbazing bezorgd. Verken de fonkelende wonderkamers in dit bijzondere gebouw.Rond de Reus wacht een open ruimte van kristallijne natuur op u – de tuin. Laat u meeslepen door de fonkelende Kristalwolk over het Spiegelwater of beleef in de speeltoren op vier niveaus een spel met alle zintuigen.

Almabtrieb en Oktoberfest, zaterdag 3 oktober 2020
De Almabtrieb is een van de boerentradities die elk jaar weer feestelijk gevierd wordt. Het grazen van het vee op de alm is voorbij en wordt het tijd om het vee van de bergen naar het dal de stal in te drijven. Prachtig uitgedost, met bellen, bloemen, linten en spreukenbordjes keert het vee, geleid door de ‘Moarkuh’ terug naar de thuisstal. Om de beurt volgen koeien, kalfjes, stieren, jonge ossen en het kleinvee zoals schapen en geiten. Dit wordt uiteraard gevierd met een groot feest in Mayrhofen im Zillertal. U gaat genieten van meerdere podia met volksmuziek, biertentjes, marktkraampjes en gezellige terrasje. Dit jaarlijks terugkerend volksfeest trekt vele bezoekers en wij zijn er bij.

Krimml, zondag 4 oktober 2020
Vanochtend doen we lekker rustig aan. U kunt lekker relaxen in ons hotel of een mooie wandeling in de omgeving maken. Aan het begin van de middag vertrekken we voor een mooie rit via de Gerlospas naar Krimml, in het National Park Hohe Tauern. Hier liggen de Krimml watervallen. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld. In 1967 werden de watervallen van Krimml door de Raad van Europa onderscheiden met een oorkonde voor natuurbehoud. De liefhebber kan de wandelroute (4 km/hellend) lopen en tijdens de weg omhoog kunt u op verschillende plaatsen uitrusten en foto’s maken van het sensationele schouwspel van de kolkende watermassa. Trek stevige wandelschoenen aan!

Rothenburg ob der Tauber, maandag 5 oktober 2020
Na een vroeg ontbijt checken we uit en verlaten ons hotel om te beginnen aan het eerste deel van onze terugreis. Begin van de middag komen we aan in het romantischte Rothenburg ob der Tauber. De stad Rothenburg ob der Tauber in de hele wereld bekend als symbool voor Duitse romantiek. Kunstenaars zijn altijd al geïnspireerd door de unieke ligging van de Middeleeuwse oude stadskern, waarvan het silhouet wordt bepaald door 42 poort- en weertorens. De stadsmuur met haar historische fortificaties sluit ook nu nog de hele oude stadskern in. Ingebed in ongerepte landschappen nodigt de stad, die belangrijke kunstschatten herbergt in haar kronkelige stegen, uit tot ontspannen. Wandel door dit stadje en geniet van het prachtige decor. Diner in het hotel.

De laatste dag, dinsdag 6 oktober 2020
Na het ontbijt beginnen we aan het laatste gedeelte van de terugreis. Tegen de avond komen we terug bij onze opstapplaatsen met prachtige herinneringen aan deze reis op zak.

Touringcar

Extra informatie over je Royal Class busreis // Het vervoer wordt uitgevoerd door busmaatschappij Veenstra Reizen; luxe Royal Class touringcars met comfortabele stoelen. Royal Class wil zeggen dat je extra beenruimte hebt en de rugleuning verder naar achter kan, je hebt dus meer ruimte dan in de doorsnee touringcar. De touringcars zijn duidelijk herkenbaar aan de stickers op de zijkanten van de bus.

Ze zijn allemaal uitgerust met:

 • Toilet
 • Airconditioning
 • DVD- en audioapparatuur
 • Warme- en koude drankenfaciliteit
 • Dubbele beglazing
 • Voetsteunen
 • Verstelbare rugleuning en luchtvering

De volgende opstapplaatsen zijn beschikbaar deze reis:

 1. Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
 2. Leeuwarden; Kalverdijkje
 3. Heerenveen; McDonald’s
 4. Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
 5. Hoogkerk; P+R Hoogkerk
 6. Assen; v/d Valk Hotel
 7. Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
 8. Emmen; NS-Station

Locatie

Jullie ervaringen