Er zijn momenteel geen reizen naar Mayrhofen beschikbaar.

 • Omschrijving
 • Programma
 • Touringcar

Omschrijving

Oktoberfest & Almabtrieb Mayrhofen

De boerentraditie Almabtrieb is een vast onderdeel van het Oktoberfeest in Mayrhofen en wordt elk jaar groots gevierd. Het feest draait om de beëindiging van de tijd op de almweides en daarmee het begin van de winter-staltijd.

Een feest voor zowel de boeren, inwoners als ook voor de vakantiegangers!

Vooral in Mayrhofen en het Zillertal is de Almabtrieb een bijzonder groot evenement. Het Almabtriebsfeest begint in de ochtend met een grote optocht en rond het middaguur keren de prachtig, versierde koeien terug naar het dorp. Het festival duurt de hele dag, met muziek op openluchtpodia, herbergen en hotels. Bezoekers kunnen hier natuurlijk volop genieten van vele kraampjes met lekkernijen en lokale producten.

Het Alrberg en Kaisergebergte, gelegen tussen Karwendel en de Lienzer Dolomieten, tellen meer dan 2.100 “Almen”. Op deze weiden grazen maar liefst ruim 110.000 runderen, 70.000 schapen, 5.500 geiten en 2.000 paarden!
De terugkeer van het vee is voor de bezoekers en lokale bevolking altijd een enorm spektakel, waarbij de dieren uitgebreid worden versierd met kleurrijke bloemen, koebellen en traditionele decoraties. Een versierde tooi is een teken dat het seizoen goed is verlopen; hoe uitbundiger de versiering, des te beter het seizoen en des te groter de aansluitende viering.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

De dag van vertrek, donderdag 1 oktober 2020
We vertrekken in de ochtend richting Mayrhofen. Voordat we de grens over gaan komen we langs de opstapplaatsen Buitenpost, Leeuwarden, Heerenveen, Drachten, Hoogkerk, Assen, Hoogeveen en Emmen. Een luxe, Royal Class touringcar brengt ons naar de plaats van bestemming. Met een Royal Class bus verzekerd van voldoende beenruimte en wordt je tijdens de reis voorzien van gratis koffie en/of thee.
In de loop van de middag komen we in Mayrhofen aan, waar we na het inchecken aanschuiven bij een smakelijk diner.

Innsbruck – Swarovski Kristalwelten, vrijdag 2 oktober 2020
Na een heerlijk ontbijt brengen we een bezoek aan de bezienswaardigheden van Innsbruck. Onder leiding van een gids treed je in de voetsporen van de Habsburgers, bezoek je het huis met het Gouden Dak, de keizerlijke Hofburg, de oude binnenstad en de beroemde Hofkerk met de beroemde Schwarzen Mander. Uiteraard blijft er voldoende vrije tijd over om deze stad zelf te ontdekken. Flaneer door de Maria-Theresien-Straße, geniet van een verkoelend drankje in een straatcafé of ga winkelen in de kleurrijke winkeltjes in de binnenstad.
Aan het begin van de middag rijden we naar Wattens, waar we een kijkje nemen bij de Swarovski Kristalwelten. Ter ere van het honderdjarige bedrijfsjubileum van Swarovski, ontwierp multimediakunstenaar André Heller in 1955 een unieke plek van fantasie, die tot op heden al meer dan 12 miljoen bezoekers vele momenten van verbazing heeft bezorgd.
Verken de fonkelende wonderkamers in dit bijzondere gebouw, de indrukwekkende Reus in de tuin, laat je meeslepen door de Kristalwolk over het Spiegelwater of beleef in de speeltoren op vier niveaus een spel met alle zintuigen.

Almabtrieb en Oktoberfest, zaterdag 3 oktober 2020
De Almabtrieb is een boerentradities, die elk jaar feestelijk wordt gevierd. Het grazen op de alm is voorbij en de tijd breekt aan om het vee van de bergen naar het dal de stal in te drijven. Prachtig uitgedost, met bellen, bloemen, linten en spreukenbordjes, keert het vee met de Moarkuh aan kop terug naar de thuisstal. Gevolgd door een bonte parade van koeien, kalfjes, stieren, jonge ossen en het kleinvee zoals schapen en geiten, is het een fantastisch spektakel dat je niet mag missen!

Krimml, zondag 4 oktober 2020
Vandaag beginnen we lekker rustig en is er ruim tijd voor een wandeling door de schitterende omgeving of even relaxen in het hotel. Aan het begin van de middag vertrekken we voor een mooie rit via de Gerlospas naar Krimml, in het National Park Hohe Tauern. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimmler watervallen de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld. De liefhebber kiest voor de wandelroute van 4 km en tijdens de weg omhoog kom je verschillende rustplekken en bijzondere fotopunten tegen. Trek je wandelschoenen aan en bekijk het sensationele schouwspel van de kolkende watermassa met eigen ogen!

Rothenburg ob der Tauber, maandag 5 oktober 2020
Na een vroeg ontbijt checken we uit en beginnen we aan het eerste deel van de terugreis. ‘s Middags komen we aan in het romantischte Rothenburg ob der Tauber; wereldwijd bekend als symbool voor Duitse romantiek. Al jaren laat menig kunstenaar zich inspireren door de unieke ligging van de Middeleeuwse oude stadskern, waarvan het silhouet wordt bepaald door 42 poort- en weertorens. De stadsmuur met haar historische fortificaties sluit ook nu nog de hele oude stadskern in. Ingebed in ongerepte landschappen nodigt de stad, die belangrijke kunstschatten herbergt in haar kronkelige stegen, uit tot ontspannen.
Naderhand genieten we van een heerlijk diner in het hotel.

De laatste dag, dinsdag 6 oktober 2020
Na het ontbijt beginnen we aan het laatste gedeelte van de terugreis. Met prachtige herinneringen op zak, komen we tegen de avond weer aan bij onze opstapplaatsen.

Touringcar

Extra informatie over je Royal Class busreis // Het vervoer wordt uitgevoerd door busmaatschappij Veenstra Reizen; luxe Royal Class touringcars met comfortabele stoelen. Royal Class wil zeggen dat je extra beenruimte hebt en de rugleuning verder naar achter kan, je hebt dus meer ruimte dan in de doorsnee touringcar. De touringcars zijn duidelijk herkenbaar aan de stickers op de zijkanten van de bus.

De bussen zijn allemaal uitgerust met:

 • Toilet
 • Airconditioning
 • DVD- en audioapparatuur
 • Warme- en koude drankenfaciliteit
 • Dubbele beglazing
 • Voetsteunen
 • Verstelbare rugleuning en luchtvering

De volgende opstapplaatsen zijn beschikbaar deze reis:

 1. Buitenpost; Garage Veenstra Reizen (Einsteinstraat 7)
 2. Leeuwarden; Kalverdijkje
 3. Heerenveen; McDonald’s
 4. Drachten; Transferium Oost (Zonnedauw)
 5. Hoogkerk; P+R Hoogkerk
 6. Assen; v/d Valk Hotel
 7. Hoogeveen; Hotel Hoogeveen
 8. Emmen; NS-Station

Locatie

Jullie ervaringen