Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

– Boek deze reis nu met corona-garantie!
Mocht de reis van onze zijde niet doorgaan vanwege het coronavirus, dan krijg je de volledige reissom terug.

Geheel terecht wordt de Waddenzee bestempeld als een van de mooiste gebieden van Nederland. Sinds 2009 staat het Waddenlandschap bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en tijdens onze zeilreizen ontdek je precies waarom!

Speciaal voor de jaarwisseling ben je van harte welkom aan boord voor een onvergetelijk oud en nieuw aan boord.

Samantha (37): “Nieuwjaar op een schip is weer eens wat anders dan in de kroeg of thuis. Vorig jaar mee geweest, leuke groep, leuk concept.”

Waarom deze vakantie?

  1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling
  2. Samen met een gezellige groep singles
  3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  4. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner en 1 x brunch

Zeilweekend op de Waddenzee
Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter!
Wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we Vlieland en Terschelling aan en kun je op je gemak het eiland ontdekken.
Gedurende het weekend dient het schip als zeilend hotel, zo heb jij je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Dinsdag 29 december 2020 // Rond 20:00 uur worden jullie hartelijk ontvangen door de enthousiaste bemanning van de Suydersee. Na een welkomstwoord van de schipper en het toewijzen van de hutten, maak je onder het genot van een versnapering in een lekker ongedwongen sfeertje kennis met je zeilgenoten.

Woensdag 30 december 2020 // Na het ontbijt wacht jullie een stoomcursus zeilen en draaien we de boeg van het schip richting het populaire Waddeneiland Vlieland. Natuurlijk zet de crew jullie maar wat graag aan het werk, dus stroop je mouwen maar vast op voor een zeer actieve tocht over de onvoorspelbare Waddenzee!
Rond 15:00 uur meren we aan en is er nog voldoende tijd voor een gezamenlijke strandwandeling, een kijkje in het dorp Oost-Vlieland of een kop warme chocolademelk in een van de vele strandpaviljoens.

Donderdag 31 december 2020 // Vandaag staat er een korte zeiltocht naar het buureiland Terschelling op het programma. Onderweg genieten we van een adembenemende zeiltrip over de Waddenzee, terwijl de laaghangende winterzon de lucht van de mooiste kleuren voorziet. We maken ons op voor een waanzinnige oudejaarsavond, waarbij onze bevlogen scheepskok natuurlijk een zalig feestmenu op tafel tovert. Ruim op tijd voor het vuurwerk dat vanaf de andere schepen wordt afgestoken, begeven we ons met een glas champagne bovendeks en tellen we af naar het nieuwe jaar. Wie wil stort zich in het bruisende nachtleven van Terschelling, maar ook aan boord blijft het uiteraard nog heel lang gezellig!

Vrijdag 1 januari 2021 // Na een royale brunch op nieuwjaarsdag haalt de schipper nogmaals alles uit de kast voor een enerverende zeildag.
Rond 16:00 uur meren we weer aan in Harlingen en kijken we terug op en fantastische zeilvakantie.

Accommodatie

Klipper Suydersee // Zoals vele schepen uit de zogeheten bruine vloot, is ook de imposante klipper Suydersee destijds gebouwd om goederen te vervoeren. In 1906 werd de laatste hand gelegd aan de constructie van het schip en was het pas in 2000 dat ze aan haar tweede carrière als luxe charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer begon.

Aan dek // Niet alleen heb je bovendeks het beste uitzicht, vanuit de royale zitkuip aan dek staan jullie tijdens de zeiltocht ook nog eens middenin de zeilbeleving! Genoeg dekruimte om een slagje over het schip te maken of gezellig met zijn allen van de frisse, zilte zeelucht te genieten.

Benedendeks // In de sfeervol ingerichte salon kunnen jullie gebruik maken van een stereo-installatie, een flatscreen televisie met dvd-speler en een boordbibliotheek. En denk je dat december te koud is om met een schip te zeilen? Bij koudere temperaturen draai je simpelweg de centrale verwarming een tikkeltje omhoog. Onze tip; neerploffen in een van de vele knusse zithoeken en met z’n allen een bordspelletjes spelen!

Slaapvertrek // De hutten bevinden zich benedendeks en beschikken over comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en een eigen wastafel met koud en warm stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een kajuit met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen // De Suydersee is voorzien van 3 toiletten en 3 douches.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

29 dec 2020 - 1 jan 2021

€ 350

Vertrekhaven: Harlingen Suydersee (Suydersee)

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen