Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

Niet alleen stap je bij SingleSun aan boord voor gezellige zeilreizen over de Waddenzee, voor de sportieve vakantieganger monster je aan bij de Brandarisrace!
Qua deelnemende schepen is dit de grootste zeilrace van Nederland! Je zeilt mee als volwaardig bemanningslid en zeilervaring is niet vereist. De crew legt je namelijk van A tot Z uit hoe zeilen werkt.

Zeilen, teamwork en een hoop lol met een leuke groep.

Nico (52): “Machtig mooi, zou het zo weer doen!”

Waarom deze vakantie?

  1. Als volwaardig lid van de crew meezeilen tijdens de Brandarisrace
  2. Actief zeilweekend over de Waddenzee
  3. Inclusief snelcursus zeilen
  4. 2 unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  5. Ontbijt (2 x), lunch (2 x) en diner (1 x)
  6. Onbeperkt koffie en thee en fris
  7. Bij de dagtocht is lunch inclusief en koffie, thee en fris

Brandarisrace
Om stil te staan bij het feit dat vuurtoren Brandaris op Terschelling in 1994 haar 400-jarig jubileum vierde, werd ter afsluiting van het jubileumjaar de eerste editie van de Brandarisrace georganiseerd. De race is uitsluitend voor klippers, tjalken, skûtsjes en zeegaande zeilschepen. De Brandarisrace loopt van Harlingen naar Terschelling. Waar de wedstrijd ooit begon met 50 schepen, verschijnen er nu jaarlijks maar liefst 80 aan de start!

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdag
Om 20:00 uur wacht jullie in Harlingen een warm onthaal door de schipper. Een welkomstwoord volgt, de hutten worden toegewezen en de avond leent zich voor gezellige gesprekken in het verwarmde dagverblijf óf lekker in de frisse buitenlucht aan dek.

Zaterdag
Zaterdagochtend staat er in alle vroegte al een stevig ontbijt voor jullie op tafel, met daarnaast natuurlijk een pot verse koffie en thee.
Vervolgens zetten we koers naar de start en sluiten we aan bij de wedstrijdvloot. Het startschot klinkt en we gaan los! Tijdens de race zal de enthousiaste crew jullie uitgebreide instructies geven en begeleiden, we moeten immers samenwerken om als eerste over de finish te zeilen!
Na de prijsuitreiking proosten we met z’n allen op de winnaar en vieren we natuurlijk dik feest op Terschelling.

Zondag
’s Ochtends schuiven jullie wederom aan bij een heerlijk ontbijt en na de lunch beginnen we aan de terugreis. We genieten nog even met volle teugen van de prachtige zeiltocht naar Harlingen, waar we rond 16.00 uur in de middag arriveren.

Accommodatie

Klipper Suydersee****
De Suydersee is een zeer indrukwekkende klipper uit het jaar 1906. Destijds gebouwd om goederen te vervoeren. Net als de meeste schepen uit de bruine vloot onderging ze uiteindelijk in 2000 een grote verbouwing, om aan een tweede carrière als charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer te beginnen.

Aan dek
Met z’n allen chillen aan dek, terwijl de wind door je haren woelt? Bovendeks staan jullie middenin de zeilbeleving! Hier bevindt zich een kuip met een tent, hoge relingen en brede gangboorden. Bovendien is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken of gezellig met zijn allen te zitten.

Benedendeks
Het sfeervol ingerichte dagverblijf is van alle gemakken voorzien, zoals een stereo-installatie, een flatscreen televisie, een dvd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes. Op gure dagen kan de centrale verwarming worden aangezet voor een aangename temperatuur in het vertrek. Dit betekent dat er ook tijdens de koudere maanden nog prima kan worden gevaren met de Suydersee.

Slaapvertrek
De kajuiten zijn allemaal uitgerust met comfortabele stapelbedden. Daarnaast beschikken de hutten over centrale verwarming, een wastafel met warm en koud stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een hut met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen
De Suydersee is voorzien van 3 toiletten en 3 douches.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

20 okt 2023 - 22 okt 2023

€ 295

Suydersee

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

21 okt 2023 - 21 okt 2023

€ 70

N.v.t

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen