Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

Niet alleen stap je bij SingleSun aan boord voor gezellige zeilreizen over de Waddenzee, de sportieve vakantieganger monstert aan bij onze verzorgde groepsreis naar de spannende Brandarisrace!

Tijdens deze race zeil je als volwaardig bemanningslid mee en is zeilervaring niet vereist, de crew legt je namelijk van A tot Z uit hoe zeilen werkt.

Zeilen, teamwork en een hoop lol met een leuke groep singles en alleengaanden!

Nico (52): “Machtig mooi, zou het zo weer doen!”

Waarom deze vakantie?

  1. Als volwaardig lid van de crew meezeilen tijdens de Brandarisrace
  2. Actief zeilweekend over de Waddenzee
  3. Inclusief snelcursus zeilen
  4. 2 unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  5. Ontbijt (2 x), lunch (2 x) en diner (1 x)
  6. Onbeperkt koffie en thee

Brandarisrace // Om stil te staan bij het feit dat vuurtoren Brandaris op Terschelling in 1994 haar 400-jarig jubileum vierde, werd ter afsluiting van het jubileumjaar de eerste editie van de Brandarisrace georganiseerd. De race is uitsluitend voor klippers, tjalken, skûtsjes en zeegaande zeilschepen en loopt van Harlingen naar Terschelling.
Waar de wedstrijd ooit begon met 50 schepen, verschijnen er nu jaarlijks maar liefst 80 aan de start!

Lees meer

Programma

Vrijdag 18 oktober // Om 20:00 uur wacht jullie in Harlingen een warm onthaal door schipper Daan. Een welkomstwoord volgt, de hutten worden toegewezen en de avond leent zich voor gezellige gesprekken in het verwarmde dagverblijf óf lekker in de frisse buitenlucht aan dek.

Zaterdag 19 oktober // Zaterdagochtend staat er in alle vroegte al een stevig ontbijt voor jullie op tafel, met daarnaast natuurlijk een pot verse koffie en thee.
Vervolgens zetten we koers naar de start en sluiten we aan bij de wedstrijdvloot. Het startschot klinkt en we gaan los! Tijdens de race zal de enthousiaste crew van de Risico jullie uitgebreide instructies geven en begeleiden, we moeten immers samenwerken om als eerste over de finish te zeilen!
Na de prijsuitreiking proosten we met z’n allen op de winnaar en vieren we natuurlijk dik feest op Terschelling.

Zondag 20 oktober // ’s Ochtends schuiven jullie wederom aan bij een heerlijk ontbijt en na de lunch beginnen we aan de terugreis. We genieten nog even met volle teugen van de prachtige zeiltocht naar Harlingen, waar we rond 17:00 uur arriveren.

Accommodatie

Klipper Risico // Destijds gebouwd om goederen te vervoeren, zag de eenmastklipper Risico het levenslicht in het jaar 1895. Net als de meeste schepen uit de bruine vloot onderging ze uiteindelijk een grote verbouwing, om aan een tweede carrière als charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer te beginnen.

Aan dek // Met z’n allen chillen aan dek, terwijl de wind door je haren woelt? Bovendeks staan jullie middenin de zeilbeleving! Vanuit de royale zitkuip hebben jullie tijdens de zeiltocht het beste uitzicht, dus weer of geen weer, buiten zitten kan altijd.

Benedendeks // Het sfeervol ingerichte dagverblijf is van alle gemakken voorzien, zoals een radio met cd-speler, spelletjes en een informatieve boordbibliotheek. Op koudere dagen kan de centrale verwarming worden aangezet voor een aangename temperatuur in het vertrek.
Leuke tip; neerploffen op een van de zachte kussens en samen bordspelletjes spelen!

Slaapvertrek // De kajuiten zijn allemaal uitgerust met comfortabele stapelbedden. Daarnaast beschikken de hutten over centrale verwarming, een wastafel met warm en koud stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een hut met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen // De Risico is voorzien van 1 toilet en 1 douche.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

18 okt 2019 - 20 okt 2019

€ 195

Vertrekhaven: Harlingen

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen