Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Accommodatie
 • Programma

Omschrijving

Toe aan een actieve, maar vooral gezellige vakantie? En vind je het belangrijk dat jouw kids de tijd van hun leven hebben? Ga dan mee met deze groepsreis speciaal voor eenoudergezinnen met een bomvol activiteitenprogramma, zodat de kinderen zich niet hoeven te vervelen! Voor de jongere garde maken we er helemaal een mooi feestje van, denk hierbij aan zwemmen, pannenkoeken bakken, bootjes vouwen en natuurlijk een spetterend waterpistolengevecht aan dek. Als klap op de vuurpijl overnachten jij en de kleine piraten in een heuse kajuit aan boord van het schip…het wordt een fantastische zomervakantie! 

Eenoudervakantie met kids
Het is niet altijd makkelijk om er alleen voor te staan met één of meerdere kinderen. Daarom staat ons team voor jou klaar, om ervoor te zorgen dat jij ook eens lekker achterover kan leunen. Onze éénoudervakantie is ideaal wanneer je als alleenstaande ouder even een lekker weekje vakantie wilt pakken, want vooral voor de kids hebben wij een hele rits avontuurlijke activiteiten in petto. En hebben jij en de andere ouders bijvoorbeeld zin om lekker uit eten te gaan zonder kinderen? Dan regelen wij entertainment, want het is ook jouw vakantie.

Werelderfgoed Waddenzee
Tijdens een zeilvakantie op de Waddenzee mag het spectaculaire droogvallen natuurlijk niet ontbreken. Middenin de natuur, met een prachtige zonsondergang en goed gezelschap is dit een unieke beleving. Als de omstandigheden het toelaten gaan we ook wadlopen en zwaaien we op de terugreis naar Harlingen naar de zeehondjes op de zandbank bij Terschelling. Er is werkelijk niet een mooiere manier om de Waddenzee van zo dichtbij te ervaren!

Waarom deze éénoudervakantie?

 • Tijd voor jezelf en voor de kids
 • 7 overnachtingen op een kindvriendelijk schip
 • Voor kinderen van alle leeftijden
 • Niets is verplicht, doe waar je zelf zin in hebt!
 • Verblijf op basis van volpension
 • Het betreft een internationale reis met grotendeels Nederlandse deelnemers.
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding

____________________________________________________________________

Kosten voor dit arrangement zijn:

 • € 890,- euro – 17 jaar en ouder
 • € 555,- euro – 13 tot en met 16 jaar
 • € 325,- euro – 2 tot en met 12 jaar
 • GRATIS        – 0 tot 2 jaar

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Accommodatie

Deze weken zijn jullie varend onderkomen klipper Waddenzee of de Mermaid.
Je ontvangt later de hut-indeling, deze wordt op basis van de leeftijden van de kinderen gemaakt.

Over de Waddenzee
De stoere tweemastklipper Waddenzee is gebouwd in 1885. Tijdens een ingrijpende renovatie is het schip voorzien van een dagverblijf, keuken, toiletten en douches en zeilt zij sinds 1997 voor Rederij Vooruit. Breedte maakt ruimte in een schip, gaat een oud zeemansspreekwoord. Zeilen met de grote en ruime klipper Waddenzee is dan ook een belevenis op zich!

Vanuit de kuip heeft u natuurlijk het beste uitzicht! Daarnaast is het dek uitgerust met een hoge reling, brede gangboorden en veel loopruimte om de benen te strekken. Het schip Waddenzee is dan ook een ideale keus wanneer u op vakantie wilt met kleine kinderen. Ingericht met een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes, is het ruime dagverblijf een heerlijke plek om te vertoeven.

Alle scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, 220V en bergruimte. In de hutten treft u tevens matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen. Op het schip kunt u gebruik maken van maar liefst 3 douches en 3 toiletten.

Zeilschip de Waddenzee
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 22 t/m vrijdag 29 juli 2022

_________________________________________________________

Over de Mermaid
De stoere tweemastklipper rolde in 1907 als vrachtschip van de steigers. Na een ingrijpende verbouwing heeft het schip zich in 1990 als passagiersschip bij Rederij Vooruit aangesloten.

Aan dek is een royale kuip met gemakkelijke banken, waar voor de gezelligheid een grote eettafel is geplaatst. De Mermaid beschikt over een hoge reling, brede gangboorden en veel dekruimte. Ook kan er bij een spatje regen of juist felle zon een tent over het dek worden gespannen.
Daarnaast maakt de stabiliteit van het schip dat ze tijdens het zeilen minimaal scheef kan hangen, waardoor de Mermaid uiterst geschikt is voor ouderenreizen.

De knusse gastenruimte is uitgerust met een radio, een cd-speler, een dvd-speler, televisie, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes. Het vertrek kan worden verwarmd door middel van centrale verwarming, wat betekent dat er ook gedurende de koudere seizoenen prima met de Mermaid kan worden gezeild.

Alle hutten zijn voorzien van wastafels met warm en koud stromend water, CV, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Op de bedden zijn lakens, beddengoed en kussens aanwezig. Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig.

Zeilschip de Mermaid
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 22 t/m vrijdag 29 juli 2022

Programma

Van dag 1 tot dag 7 willen wij dat iedereen elke dag plezier heeft en geniet!
Daarom organiseren wij meerdere activiteiten voor zowel de kinderen als ouders.

Aankomstdag
Op de dag dat jullie aan boord stappen heet de bemanning en reisleiding jullie vanaf 20:00 uur welkom. De thuishaven van de Rode Swan is de Nieuwe Willemshaven in Harlingen. Zodra iedereen is ingescheept, worden de hutten toegewezen en kunnen de jongere kinderen op bed worden gelegd. Een voorstelronde met een hapje en een drankje volgt, zodat iedereen elkaar alvast een beetje leert kennen.

Gedurende de week
Iedere dag begint met een uitgebreid ontbijt en ’s middags wordt een smakelijke lunch geserveerd. Daarnaast tovert de kok van zondag tot donderdag ook een heerlijk diner uit de kombuis. Dagelijks hijsen we de zeilen en gaan we de Waddenzee ontdekken, misschien komen we onderweg wel zeehonden tegen! Ook staan er tijdens deze vakantie meerdere activiteiten op het programma, onder andere pannenkoeken bakken, pizza’s maken, een eigen piraten shirt ontwerpen en een heus waterpistolengevecht aan dek.
Alles is geheel vrijblijvend, wanneer je graag samen met jouw dochter of zoon iets wilt ondernemen, is dat natuurlijk altijd mogelijk!

Laatste dag
Op de laatste dag zetten we na een heerlijk ontbijt weer koers richting onze thuishaven Harlingen. Onderweg geniet je nog van een gezellige lunch en rond 15:00 uur meren we weer aan.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

22 jul 2022 - 29 jul 2022

€ 890

Vertrekhaven: Harlingen

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen