Er zijn momenteel geen reizen naar Zeilweekend Pinksteren beschikbaar.

 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie

Omschrijving

Vier het Pinksterweekend dit jaar eens op een andere manier, ontdek de allermooiste plekken van de eindeloze Waddenzee en de veelzijdige Waddeneilanden. Stap jij tijdens Pinksteren ook aan boord van de prachtige klipper ‘Suydersee’, samen met een gezellige groep zeilliefhebbers?

Bij SingleSun ben je nooit verplicht mee te doen aan activiteiten of uitstapjes, wanneer je liever gewoon een boek wilt lezen is dat ook prima. Alles mag en niets moet…daardoor voelt dit weekend als vakantie!

Waarom deze vakantie?

 • Actieve zeilvakantie, inclusief snelcursus zeilen
 • Voor alle leeftijden, kinderen welkom!
 • Bezoek aan Vlieland en Terschelling
 • Overnachtingen in een kajuit op een historisch schip
 • Inclusief 3 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diner
 • Onbeperkt koffie, thee, fris, bier & wijn
 • Gegarandeerd vertrek!

Onze aanraders op Vlieland

 • Ga met de Vliehors Expres naar natuurgebied de Vliehors
 • Beklim vuurtoren Vuurduin
 • Proef zeewierkaas(!) in de Kaasbunker
 • Kijk vanuit een van de vele strandpaviljoens naar de zonsondergang
 • Juttersmuseum

Jouw bucketlist op Terschelling

 • Huur een fiets of huifkar
 • Maak een selfie met vuurtoren Brandaris
 • Organiseer een wedstrijdje Blokarten op het strand
 • Waag een dansje in de populaire discotheken WYB, Braskroeg, OKA 18 en Danscafé de Stoep

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er vandaag de dag nog steeds met historische schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, slaapkamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Vrijdag 3 juni
Om 20:00 uur ben je van harte welkom aan boord en staat de koffie al te pruttelen. In een lekker ongedwongen sfeertje maak je kennis met de schipper, de bemanning en natuurlijk elkaar. De goed gevulde bar leent zich prima voor een gezamenlijk drankje en is daarmee een mooi begin van het weekend.

Zaterdag 4 juni
Na het ontbijt zetten we koers richting het Waddeneiland Vlieland. Bekend als de ultieme bestemming voor mensen die het echte eilandleven willen ervaren, biedt Vlieland stilte, rust en schitterende natuur zover het oog kan zien. Verken samen de uitgestrekte natuurgebieden tijdens een prachtige wandeling of spreid een kleedje voor een gezellige picknick.
Geen zin om te lopen? Boek dan met z’n allen een plek op de Vliehors Expres en verken de “Sahara van het Noorden” met een unieke, omgebouwde truck!

Zondag 5 juni
Op eerste pinksterdag staat er een korte zeiltocht naar het buureiland Terschelling op het menu, waarbij de schipper jullie graag uitnodigt te helpen met het hijsen van de zeilen en het anker lichten. Een stoomcursus zeilen dus! Bij Terschelling aangekomen ligt de dag nog voor ons, die jullie kunnen invullen met bijvoorbeeld een strandwandeling, een fietstocht door de duinen of een boemeltje door het bruisende West-Terschelling. Uiteraard is het ook in de vele leuke kroegen en cafés tot in de kleine uurtjes goed toeven.

Maandag 6 juni
Op pinkstermaandag genieten we samen van een heerlijk, uitgebreid ontbijt. Vervolgens lichten we het anker voor een kleine omweg langs de zeehondenbank. Hier verblijft doorgaans een groep van 50 tot 70 zeehonden en de schipper zal dan ook zijn uiterste best doen zo dicht mogelijk langs deze bijzondere dieren te varen, zodat jullie ze goed kunnen bekijken.
Tegen 16:00 uur varen we de haven van Harlingen weer binnen en kijken we terug op een fantastisch zeilweekend.

Accommodatie

Klipper Suydersee
Zoals vele schepen uit de zogeheten bruine vloot, is ook de imposante klipper Suydersee destijds gebouwd om goederen te vervoeren. In 1906 werd de laatste hand gelegd aan de constructie van het schip en was het pas in 2000 dat ze aan haar tweede carrière als luxe charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer begon.

Aan dek
Niet alleen heb je bovendeks het beste uitzicht, vanuit de royale zitkuip aan dek staan jullie tijdens de zeiltocht ook nog eens middenin de zeilbeleving! Genoeg dekruimte om een slagje over het schip te maken of gezellig met zijn allen van de frisse, zilte zeelucht te genieten.

Benedendeks
In de sfeervol ingerichte salon kunnen jullie gebruik maken van een stereo-installatie, een flat screen televisie met dvd-speler en een boordbibliotheek. En denk je dat december te koud is om met een schip te zeilen? Bij koudere temperaturen draai je simpelweg de centrale verwarming een tikkeltje omhoog. Onze tip; neerploffen in een van de vele knusse zithoeken en met z’n allen een bordspelletjes spelen!

Slaapvertrek
De hutten bevinden zich benedendeks en beschikken over comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en een eigen wastafel met koud en warm stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een kajuit met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen
De Suydersee is voorzien van 3 toiletten en 3 douches.

Locatie

Jullie ervaringen