Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie

Omschrijving

Vier het Pinksterweekend dit jaar eens op een andere manier, ontdek de allermooiste plekken van de eindeloze Waddenzee en de veelzijdige Waddeneilanden. Stap jij tijdens Pinksteren ook aan boord van de prachtige klipper ‘Noordvaarder’, samen met een gezellige groep zeilliefhebbers? Vol actie, spanning en frisse zeelucht!

Bij SingleSun ben je nooit verplicht mee te doen aan activiteiten of uitstapjes, wanneer je liever gewoon een boek wilt lezen is dat ook prima. Alles mag en niets moet…daardoor voelt dit weekend als vakantie!

Waarom deze vakantie?

 • Actieve zeilvakantie, inclusief snelcursus zeilen
 • Voor alle leeftijden, kinderen welkom!
 • Bezoek aan Vlieland en Terschelling
 • Overnachtingen in een kajuit op een historisch schip
 • Inclusief 3 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diner
 • Onbeperkt koffie, thee, fris
 • Gegarandeerd vertrek!

Alcoholische drankjes aanwezig aan boord tegen betaling.

Bier €2,-

Wijn  €2,50

Onze aanraders op Vlieland

 • Ga met de Vliehors Expres naar natuurgebied de Vliehors
 • Beklim vuurtoren Vuurduin
 • Proef zeewierkaas(!) in de Kaasbunker
 • Kijk vanuit een van de vele strandpaviljoens naar de zonsondergang
 • Juttersmuseum

Jouw bucketlist op Terschelling

 • Huur een fiets of huifkar
 • Maak een selfie met vuurtoren Brandaris
 • Organiseer een wedstrijdje Blokarten op het strand
 • Waag een dansje in de populaire discotheken WYB, Braskroeg, OKA 18 en Danscafé de Stoep

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er vandaag de dag nog steeds met historische schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, slaapkamers en een keuken.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdag 26 mei
Om 20:00 uur ben je van harte welkom aan boord en staat de koffie al te pruttelen. In een lekker ongedwongen sfeertje maak je kennis met de schipper, de bemanning en natuurlijk elkaar. De goed gevulde bar leent zich prima voor een gezamenlijk drankje en is daarmee een mooi begin van het weekend.

Zaterdag 27 mei
Na het ontbijt zetten we koers richting het Waddeneiland Vlieland. Bekend als de ultieme bestemming voor mensen die het echte eilandleven willen ervaren, biedt Vlieland stilte, rust en schitterende natuur zover het oog kan zien. Verken samen de uitgestrekte natuurgebieden tijdens een prachtige wandeling of spreid een kleedje voor een gezellige picknick.
Geen zin om te lopen? Boek dan met z’n allen een plek op de Vliehors Expres en verken de “Sahara van het Noorden” met een unieke, omgebouwde truck!

Zondag 28 mei
Op eerste pinksterdag staat er een korte zeiltocht naar het buureiland Terschelling op het menu, waarbij de schipper jullie graag uitnodigt te helpen met het hijsen van de zeilen en het anker lichten. Een stoomcursus zeilen dus! Bij Terschelling aangekomen ligt de dag nog voor ons, die jullie kunnen invullen met bijvoorbeeld een strandwandeling, een fietstocht door de duinen of een boemeltje door het bruisende West-Terschelling. Uiteraard is het ook in de vele leuke kroegen en cafés tot in de kleine uurtjes goed toeven.

Maandag 29 mei
Op pinkstermaandag genieten we samen van een heerlijk, uitgebreid ontbijt. Vervolgens lichten we het anker voor een kleine omweg langs de zeehondenbank. Hier verblijft doorgaans een groep van 50 tot 70 zeehonden en de schipper zal dan ook zijn uiterste best doen zo dicht mogelijk langs deze bijzondere dieren te varen, zodat jullie ze goed kunnen bekijken.
Tegen 16:00 uur varen we de haven van Harlingen weer binnen en kijken we terug op een fantastisch zeilweekend.

Accommodatie

Klipper Noordvaarder

De robuuste klipper Noordvaarder werd in 1909 in Lemmer gebouwd als vrachtvaarder. In 1945 kreeg het schip een motor en in 1986 begon de restauratie van deze statige 31 meter lange klipper, waarbij zij haar oorspronkelijke twee masten weer terug heeft gekregen. Een grote verbouwing in 2010 voorzag de hutten van een nieuw jasje en in dezelfde lijn werd ze gerenoveerd tot een luxe zeilschip. Daarnaast is het sanitair in 2017 volledig vernieuwd en kreeg ook de keuken een mooie update.

Aan boord bij de Noordvaarder

Het schip beschikt over veel dekruimte en een gezellige zithoek met comfortabele bankjes. Daarnaast is de Noordvaarder door de hoge relingen en brede gangboorden een ideale keus met kleine kinderen. In het sfeervolle dagverblijf vindt u een radio, een stereo met Bluetooth-aansluiting, een boordbibliotheek en een plank met spelletjes. Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV, 220V, een leeslampje en bergruimte onder de bedden. Tevens zijn er 2 douches en 2 toiletten aan boord aanwezig. Je bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer u gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Certificering

De Noordvaarder beschikt over een geldig CvO (Certificaat van Onderzoek) waar ook de keuring van de tuigage onder valt. Het bewijs van tuigagekeuring van de Noordvaarder  is geldig t/m  december 2022. De tuigage van het schip wordt binnenkort opnieuw gekeurd zodat het schip in het seizoen 2023 volledig gekeurd vaart. Meer informatie over het keuren van de tuigage van zeilende passagiersschepen vind je door te klikken op deze link.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

26 mei 2023 - 29 mei 2023

€ 455

Noordvaarder

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen