Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie

Omschrijving

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een gezellige groep uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee op een Bike and Sail weekje op de Waddenzee! Jong en oud, iedereen is welkom om aan boord te stappen bij deze reis. Onderweg zullen we genieten van de Waddeneiland, mooie fietsroutes fietsen op de Waddeneiland, droogvallen en nog veel meer.

 

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke zeilreis over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee
 • Samen met een gezellige groep
 • Bezoek aan 2 tot 4 Waddeneilanden (afhankelijk van het weer en getij)
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • All-inclusive verblijf aan boord
 • Inclusief koffie, thee, fris, bier en wijn
 • Internationale reis met grotendeels Nederlandse deelnemers
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding

Zeilen op het wad
Bike and Sail staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze zeiltochten over Werelderfgoed Waddenzee komen we werkelijk van alles tegen; schitterende natuurgebieden, zeehonden op de zandbank tussen Ameland en Terschelling en elke avond een adembenemende zonsondergang. Natuurlijk staat een bezoek aan de Waddeneilanden ook op het programma! Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel aan dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om het eiland te ontdekken. Wie het liever wat rustiger aan doet, blijft gewoon lekker aan boord om te relaxen. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem, want de schipper en zijn maat leren je graag de fijne kneepjes van het vak!

Varende accommodatie
Geheel in stijl verblijf je tijdens deze zeilweek op een authentiek zeilschip en overnacht je in een heuse kajuit. Elke schip beschikt benedendeks over een verwarmd dagverblijf, een keuken en veelal twee en vier persoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord altijd meerdere douches en toiletten aanwezig.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Zondag 24 Juli
Rond 20:00 uur wacht u een hartelijk welkom aan boord van de Mars U maakt kennis met uw reisgenoten, de hutten worden toegewezen en  er staat een lekker drankje en hapje voor u klaar zodat jullie een gezellige avond tegemoet gaan.

Maandag 25 Juli
Na het ontbijt maken we de trossen los en zetten we zeil om naar Terschelling te zeilen. We meren af in de haven van West- Terschelling. U heeft nog voldoende tijd om een fietstocht door de omgeving te maken of een bezoek te brengen aan het dorp West-Terschelling.

Het veelzijdige Terschelling is van alle markten thuis en na een heerlijk diner ligt de hele avond voor u. Strijk bijvoorbeeld neer op een van de vele gezellige terrasjes of zing luidkeels mee met volkszanger Hessel in Café de Groene Weide!

Dinsdag 26 Juli
Vandaag staat er een fietstocht over het eiland Terschelling op de planning. Routes zullen op het schip aanwezig zijn, zo heeft u voldoende keuze om een mooie route uit te kiezen. Met 70 km aan uitgestrekte fietspaden leent Terschelling zich ook perfect voor lange fietstochten. Onderweg kunt u even heerlijke pootjebaden of u bezoekt het Wrakkenmuseum in Formerum.

Woensdag 27 Juli

We varen vandaag naar Vlieland, dit is een zeiltocht van ongeveer 2 tot 3 uur. Na de lunch maken we een fietstocht langs de Waddenzee kust, voorbij de vuurtoren. Over schelpenpaden, door de duinen, de bossen en langs de Noordzeekust terug naar de haven van Vlieland. Tussendoor kunt u meerdere tussenstops maken in het gezellige dorpje Oost Vlieland of bijvoorbeeld bij restaurant het Posthuys.

In de avond staat er weer een heerlijke diner voor u klaar en kunt u aan boord van de Mars genieten van een gezellig samenzijn met de andere gasten of op het eiland een terrasje opzoeken.

Donderdag 28 Juli

Vandaag staat er weer een zeiltocht op de planning. We varen vandaag van Vlieland richting Texel en laten ons onderweg ergens droogvallen. Het diner zullen we dan ook letterlijk en figuurlijk serveren op de bodem van de Waddenzee. ( afhankelijk van weer en getijden ) U kunt tijdens deze toch actief meehelpen met zeilen, sturen of navigeren onder begeleiding van de schipper.

Vrijdag 29 Juli

Deze ochtend varen we verder naar Texel. Vandaag heeft u alle tijd om op Texel mooie fietsroutes te fietsen, bijvoorbeeld naar Oosterend of meer naar het noorden naar Cocksdorp. De badplaats De Koog is het meest toeristische dorp en vindt u aan de Noordzeekant. Er zijn tal van fietspaden en routes mogelijk. U kunt uw toch ook combineren met een bezoek aan bijvoorbeeld Ecomare of het Juttersmuseum. Aan het einde van de middag wordt u weer aan boord verwacht voor een avondmaaltijd aan boord van de gezellige Mars.

Zaterdag 30 Juli

Vandaag varen we weer terug naar Harlingen, deze tocht zal rond de 8 uren duren, tijdens de tocht wordt er een heerlijke lunch voor u geserveerd vanuit de kombuis van de Mars. Nu u de kneepjes van het vak een beetje onder de knie heeft, is het nog leuker om actief mee te helpen tijdens het zeilen naar Harlingen. En vergeet vooral niet te genieten van het prachtige uitzicht op de Waddenzee.

In de avond is er nog ruimte om de prachtige havenstad Harlingen te bezoeken, een terrasje te pakken, langs de havens te wandelen of misschien zelfs wel het strand te bezoeken. In de havens van Harlingen, liggen alle prachtige schepen van onze vloot. Dit is zeker een bijzonder schouwspel om te bezichtigen.

Zondag 31 Juli

Na het ontbijt heeft u nog de tijd om Harlingen en zijn omgeving te bezichtigen. Harlingen is 1 van de elf Friese steden en heeft veel mooie facetten. Op deze dag gaat u weer van boord en heeft u een prachtige zeilvakantie inclusief fietsen op de Waddeneilanden achter de rug, een vakantie om nooit weer te vergeten. Vergeet vooral onderweg niet om heel veel mooie foto’s te maken.

 

 

Accommodatie

Tijdens een week Bike and Sail verblijven we op een prachtig, authentiek zeilschip. Overdag zeilen we naar de prachtige Waddeneilanden, Terschelling, Vlieland en Texel. Daar aangekomen meren we aan in de haven, staat er een fiets voor u klaar en kunt u met onze routes de eilanden gaan ontdekken.

Zeilschip de Mars
De Mars heeft een rijke geschiedenis en is een zeewaardige zeiler.
Gebouwd in 1924, heeft deze Groninger kustzeiler veel gevaren op de Hanzeroute naar de Oostzee en de Engelse kust. In de Tweede Wereldoorlog nam het schip deel aan de evacuatie van het Engelse leger uit Duinkerken, waarbij er tijdens 5 reizen 592 mensen naar Engeland zijn overgebracht en gered.

In 1996 kreeg de Mars een nieuw leven als zeilend charterschip.
Stap aan boord van zeilschip Mars en laat u meevoeren door de klassieke charme van deze prachtige historische tweemaster!

Vanuit de sfeervolle salon met kersenhouten interieur en koperen, scheepse elementen heeft u direct uitzicht naar buiten, zo hoeft u niets te missen van het zeilen en de mooie natuur. Ook draait u in het dagverblijf eenvoudig de CV omhoog en staan er een stereo, een cd-speler en spelletjes tot uw beschikking.

De open keuken met bar en biertap is uitgerust met een 6-pits fornuis, een oven, een koelkast, een vriezer en maar liefst 2 koffiezetapparaten (filter 4).
In de keukenkasten vindt u de nodige kookattributen, zoals pannen, borden, bestek en glazen.

Alle 13 ruime scheepshutten beschikken over een wastafel met koud en warm stromend water, CV en voldoende bergruimte voor uw bagage.

Daarnaast zijn er aan boord 3 douches en 3 toiletten aanwezig.
U bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer u gebruik wilt maken van sanitair voorzieningen.

Zeilschip de Mars
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 24 Juli  t/m vrijdag 31 Juli 2022

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

24 jul 2022 - 31 jul 2022

€ 935

Bike and Sail Vertrek uit Harlingen (Vertrek uit Harlingen )

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen