Er zijn momenteel geen reizen naar Zeiltocht met Rum-Regatta beschikbaar.

  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

Vier Hemelvaart dit jaar aan boord van de ‘Stella Maris’, in dit lange weekend zeil je vanaf Eckernförde naar de traditionele Rumregatta in Flensburg Noord-Duitsland. 

De Rum-Regatta is de grootste en leukste wedstrijd voor klassieke zeilschepen.
En we zijn als altijd weer één van de kanshebbers!

Één keer per jaar ‘bezoekt’ Flensburg de Cariben – wanneer de “historische vaartuigen met zeilen” samenkomen in de Museumshafen en de oude traditie van maritieme handel wordt herleefd met havenfeesten en regatta’s. Beleef dit maritieme evenement, zowel op het land als op het water, met live muziek en lekkernijen in de haven en op de schepen.

 

Waarom je dit niet wilt missen

  • Actieve zeilreis, inclusief snelcursus zeilen, ervaring is geen must!
  • Voor alle leeftijden, kinderen welkom! 
  • Bezoek aan het feestelijke evenement Rum-Regatta in Flensburg
  • Overnachtingen aan boord van een historisch zeilschip
Lees meer

Programma

Woensdag 8 mei
Om 20:00 uur ben je van harte welkom aan boord van de Stella Maris in Ekkenforde. In een fijne ongedwongen sfeer maak je kennis met de schipper, de bemanning en natuurlijk elkaar. De goed gevulde bar leent zich prima voor een gezamenlijk drankje en is daarmee een mooi begin van het weekend.

Donderdag 9 mei
Op deze dag vertrekken we op tijd naar Kappeln. Daar vindt de vertrekparade ‘Herings-Regatta’ plaats.

Vrijdag 10 mei
Om 12:00 start de LÜTTFISCHER REGATTA vanaf Flensburg, met om 19.00 uur de prijsuitreiking op de binnenplaats van het Maritiem museum.

Zaterdag 11 mei
Om 11:00 uur start de Rum-regatta vanaf Wasserslebener Bucht Flensburg met de prijsuitreiking om 18:30.

Op zaterdagavond is er uiteraard ook feest!

Accommodatie

Klipper Stella Maris

De Klipper Stella Maris is van oorsprong ‘groentejager’ en werd in 1914 gebouwd in opdracht van de burgemeester van Bovenkarspel. De Stella Maris is, zoals alle klippers, op snelheid gebouwd, om destijds de groente op tijd op de veiling te krijgen.

 

Slaapvertrekken

De hutten van de Stella Maris zijn uitgerust met comfortabele bedden, een wastafel, kussens, lakens en dekens. Je brengt enkel je eigen slaapzak mee.

 

Sanitaire voorzieningen

De Stella Maris beschikt over toiletten en douches. U bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer u gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

 

Eten/Koken

Aan boord vindt u een zeer goed uitgeruste keuken met o.a. koelkast, gasfornuis en oven. Boodschappen kunnen we in de meeste havens gemakkelijk halen of bestellen.

Locatie

Jullie ervaringen