Er zijn momenteel geen reizen naar Singlereis naar de Waddeneilanden beschikbaar.

 • Omschrijving
 • Verblijf
 • Programma
 • Eilanden
 • Vervoer

Omschrijving

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep singles vanaf 35 jaar, uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee! SingleSun is al 30 jaar dé specialist in het organiseren van ongedwongen groepsvakanties voor alleengaanden.

Onze reizen zijn in de eerste instantie niet opgezet om een nieuwe partner te vinden, al kan het natuurlijk zomaar zijn dat jij jouw Romeo tegenkomt. Tijdens deze actieve week varen we richting Terschelling, Vlieland Schiermonnikoog of Ameland en gaan we aan wal op de prachtige Nederlandse Waddeneilanden. Gedurende de week verblijf je op campings op de Waddeneilanden met een gezellige groep alleengaande en zul je kunnen genieten van al het leuks en moois dat de Waddeneilanden jullie te bieden hebben. Ga lekker fietsen door de duinen, gezellige dorpjes en langs het strand. Of ga blokarten, subben, kanoen, kitesurfen, zwemmen, of ga lekker op een terrasje zitten voor een lekker verfrissend drankje.

 

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke reis over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee
 • Samen met een gezellige groep singles
 • Bezoek aan Terschelling, Vlieland
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • Verblijf op basis van Logies en Ontbijt
 • Enthousiaste, Nederlandse gastheer of vrouw aanwezig op de campings.

Accommodatie

Verblijf op Camping Stortemelk op Vlieland en op kampeerterrein Staatsbosbeheer in tenten die door ons zijn opgezet. Op elke camping is een eilandcrew aanwezig om jullie te voorzien van een lekker ontbijtje in de ochtend, met jullie activiteiten te organiseren en eventueel op aanvraag in de avond ( tegen betaling ) een heerlijke diner neer te zetten.

Werelderfgoed Waddenzee
Tijdens een tocht op de Waddenzee richting de eilanden, geniet je van het zilte water en de prachtige uitzichten over zee, zwaaien we op de terugreis naar Harlingen naar de zeehondjes op de zandbank bij Terschelling. Er is werkelijk niet een mooiere manier om de Waddenzee van zo dichtbij te ervaren!

 

 

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Verblijf

Kamperen op de mooiste campings

Tijdens het Eilandhoppen op de Wadden verblijven we op campings. Elke woensdag verplaatsen we ons naar het volgende eiland. Bij aankomst op elk eiland staan de tenten al klaar. Tijdens deze reis verblijven we op (onder voorbehoud van wijzigingen):

 • Kampeerterrein Stortemelk op Vlieland
 • Groepskampeerterrein Staatbosbeheer op Terschelling

Je zult merken dat de sfeer overal weer net even anders is. De ene camping ligt één duin verwijderd van zee en een andere camping ligt in de bossen, maar toch centraal. Hierdoor hebben we op verschillende campings ook verschillende type tenten en kan de indeling per camping verschillen.

Tenten

Kies je ervoor om samen met een reisgenoot een tent te delen of heb je liever je eigen tent? We hebben diverse soorten tenten, variërend van basic tot luxe. Voor ieder wat wils!

2-persoonstent De Waard

Op elk eiland hebben we windbestendige tweepersoons De Waard tenten staan. Op Vlieland zijn dit Apollo 3 tenten met luchtbedden. Op de andere eilanden zijn dit Pimpelmees tenten van De Waard (zie foto) met twee comfortabele campingbedden. Deze tenten hebben een slaapcompartiment en een ruime luifel voor de tent. Kussens en dekens zijn aanwezig.

Deze tent is uitgerust met twee campingstoelen en een lamp. Er is geen elektriciteit aanwezig.

Boek je samen met iemand, dan verblijf je samen in deze 2-persoonstent. Boek je alleen voor een 2-persoonstent De Waard, dan deel je de tent met een reisgenoot van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk om deze tweepersoonstent voor alleengebruik te boeken.

 

Beddengoed (voor 2-persoonstent De Waard en Luxe tent)

Beddengoed (1-persoons) kun je zelf meenemen of huren voor € 17,50 per set. Geef dit bij boeking aan! Het gehuurde lakenpakket ontvang je op het eerste eiland en lever je weer in op het laatste eiland.

Faciliteiten

Soms is er elektriciteit op een gemeenschappelijke plek, maar niet overal zal elektriciteit aanwezig zijn, dus het is aan te raden om een powerbank mee te nemen om je telefoon op te kunnen laden. n sommige gevallen is er een mogelijkheid je telefoon op te laden met zonne-energie. Wifi zal er regelmatig zijn (tegen betaling), maar je 4G bundel zal prima werken. De sanitaire voorzieningen zijn netjes, maar soms wel eenvoudig. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de Corona maatregelen die van toepassing zullen zijn. Mogelijk zijn er wat langere rijen dan gebruikelijk en dien je je aan extra hygiëne voorschriften te houden.

Verblijven onder voorbehoud

Tijdens de zomermaanden is het druk op de eilanden. Zeker tijdens deze corona tijd blijven veel Nederlanders dichterbij huis. Hoewel we goede afspraken hebben, kan het voorkomen dat genoemde campings niet beschikbaar zijn. In dat geval zoeken we naar een passend alternatief met dezelfde kwaliteit.

Verzorging

Dagelijks ontbijt inbegrepen

Na elke overnachting wordt je wakker met een lekker ontbijt met koffie, thee, brood(jes), zoet & hartig beleg, fruit en een eitje.

Lunches en diners

Lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt de volledige vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je luncht. Bij een leuke strandtent of haal verse broodjes bij de lokale bakker. Optioneel zullen er een aantal diner-opties aangeboden worden om met elkaar te eten. Denk aan een gezellige BBQ, gerookte verse vis proeven of een heerlijke maaltijd op de camping, klaargemaakt voor een eerlijke prijs. Schrijf in en schuif maar aan! ( onder voorbehoudt)

Kookspullen zijn alleen voor gebruik door de begeleiding.

Programma

Dag 1 t/m 4 | Terschelling

 

Dag 1: Vertrek Harlingen naar Terschelling

Op naar Terschelling! Vanuit Harlingen reizen jullie met de veerboot naar Terschelling. In de verte zie je de Brandaris al! Bij aankomst ontvangen jullie een fiets en wordt de bagage naar de camping gebracht. Vervolgens fietsen we naar de camping in de bossen vlak buiten West Terschelling, waar we de komende 4 nachten verblijven. Zin om vanavond de zonsondergang vanaf de hoogste duin te bekijken? Je moet er wel wat voor over hebben!

Dag 2 t/m 4: Terschelling

Jullie kunnen de komende dagen het langgerekte eiland Terschelling verkennen met jullie fiets. Er is hier genoeg te beleven. Je kunt helemaal naar het oosten fietsen en wandelen naar het drenkelingenhuisje of naar het bunkermuseum. Houd je van wat meer actie? Als het vrijwel windstil is kun je gaan suppen op de Waddenzee. Wanneer het lekker waait is blokarten juist een goede optie. En wanneer er een goede branding is kun je gaan golfsurfen. Een populaire activiteit op Terschelling is wadkanoën (weersafhankelijk). Per kano kun je dichtbij een zandbank komen waar zeehonden liggen te rusten. Als je geluk hebt, steekt een zeehond nieuwsgierig zijn kop boven water vlak naast je kano!

Dag 5 t/m 7 | Vlieland

 

Dag 5: Terschelling – Vlieland

Het is alweer tijd om het eerste Waddeneiland te verlaten. Op naar Vlieland! We reizen per veerboot af naar het bijzondere eiland. Kijk goed om je heen, want de kans is best groot dat je een zeehond spot. Wanneer we aanmeren staat er een stoere gele truck klaar voor een tocht door ‘de Sahara van het Noorden’. Het westen van Vlieland bestaat namelijk alleen maar uit zand en voelt aan als een woestijn. Dit gebied is militair oefenterrein en alleen toegankelijk met de Vliehors Express. Hiermee reizen we naar het Posthuys in de bewoonde wereld. Hier staat je huurfiets al klaar, waarmee we door de duinen naar Kampeerterrein Stortemelk fietsen. Bagage wordt naar de camping gebracht. Je hoeft slechts één duin over om een duik in zee te kunnen nemen. Ideaal! We verblijven twee nachten op Stortemelk. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 6 en 7: Vlieland

Je hebben de komende dagen alle tijd om te genieten van het meest avontuurlijke Waddeneiland. Neem een frisse ochtendduik in de Noordzee en stap op de fiets om het eiland verder te verkennen. In Oost-Vlieland, het enige dorp van Vlieland, kun je slenteren door de Dorpsstraat en eindigen bij de  Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee. Fiets vervolgens verder richting het Badhuys en proef onderweg een zeewierloempia. Vlakbij het Badhuys kun je diverse (optionele) activiteiten ondernemen, zoals blokarten, brandingkayakken of surfen.

 

 

 

 

 

Eilanden

Vlieland


Op Vlieland leggen we aan in de mooie haven van Oost-Vlieland, het enige dorp van het eiland. Ontdek dit sfeervolle en autoluwe eiland tijdens een heerlijke wandeling, voordat we ’s avonds een bezoek brengen aan één van vele populaire kroegen die het eiland rijk is. Ga vooral ook mee met de Vliehors Express, die jullie meeneemt op een bijzondere rondrit door het unieke natuurgebied de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa. Onderweg stoppen we bij het bekende Reddingshuisje; een voormalig drenkelingenhuisje dat tegenwoordig dienst doet als juttersmuseum.

Terschelling


Met ruim 70 kilometer aan fietspaden door prachtige natuur, leent Terschelling zich perfect voor lange fietstochten. Ook een kijkje bij het interessante museum ’t Behouden Huys of vuurtoren Brandaris zijn echte aanraders. De talloze eetcafés en restaurants nodigen uit tot uitgebreid lunchen of gezellig samen wat drinken, onze reisleiding tipt jullie graag de beste spots! Berucht op Terschelling is het café van volkszanger Hessel, de Groene Weide, in 2011 uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Naast gezelligheid staat muziek hier natuurlijk voorop. Kortom, dé locatie voor een memorabele avond uit!

 

Vervoer

Het Waddenhopavontuur begint op Terschelling en eindigt op Vlieland . Je reist op eigen gelegenheid (OV) naar het eerste eiland. Deze bootovertocht is niet inbegrepen in de reissom.  Met de veerboot van Doeksen vaar je richting jou starteiland, ook op de wisseldag stap je weer aan boord van de veerdienst, soms kiezen we ook voor een vervoersoptie.

Tussen de eilanden

 • Op woensdag vaar je met de veerboot van Rederij Doeksen van Terschelling naar Vlieland.
 • Deze overtocht zit bij de prijs inbegrepen.

Locatie

Jullie ervaringen