Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Accomodatie
  • Programma

Omschrijving

Een onvergetelijk festival

Het feest begint al op het moment dat u in de haven van Harlingen aan boord stapt! Onderweg hijst u met elkaar de zeilen en bent u de wereld om u heen zomaar even vergeten. Eenmaal aangekomen op Terschelling laat u zich meevoeren door het onovertroffen fenomeen dat Oerol heet.

Tijdens “Oerol 2024 “zeilen wij met een van de mooiste schepen van de vloot van Rederij Vooruit richting Terschelling.

U overnacht ook op 1 van de schepen. Rederij Vooruit heeft aan alles gedacht, u hoeft alleen nog maar uw koffer te pakken, naar Harlingen te komen en aan boord te stappen, wel zo relaxed..

Vaar mee naar Terschelling om dit bijzondere evenement te ervaren!
Op Oerol wordt de prachtige natuur gecombineerd met theater, beeldende kunst en heel veel muziek.
Wij verzorgen uw complete dag van ontbijten tot en met een diner op de 1e avond.

Stap dan aan boord voor een meerdaagse zeiltocht op verschillende datums.
Samen de Waddenzee ontdekken met een sfeervol, traditioneel schip van Rederij Vooruit.

Oerol is een meerdaagse eigenzinnige festival op het eiland Terschelling.

Muziek, kunst en de schoonheid van het prachtige landschap en de bewoners van Terschelling staan dan centraal.

In 2021 vond de 40e editie van Oerol plaats, waardoor dit festival een van de oudste in Nederland is. Talloze mensen zijn opgegroeid met Oerol en koesteren hun ervaringen en avonturen op het prachtige Waddeneiland Terschelling. Voor elke individuele bezoeker heeft Oerol een unieke betekenis. Maar één ding staat vast: wanneer je de haven van Harlingen verlaat, maakt de ‘normale’ wereld plaats voor een andere realiteit die je geest leegmaakt, je ogen opent en je verlangen naar avontuur aanwakkert. Het is als een wonderland waarin alles mogelijk is, zolang je maar openstaat voor wat er op je pad komt.

Lees meer

Accomodatie

Vliegende Draeck

De Vliegende Draeck rolde in 1909 in Makkum van de steigers, destijds gebouwd voor dezelfde familie als de Suydersee.
Haar eerste naam luidde Lauwerszee, daarna werd ze omgedoopt tot Hendie, Betsy, vervolgens weer Lauwerszee, om uiteindelijk als Vliegende Draeck door het leven te gaan. Na een ingrijpende verbouwing is het schip in 1993 klaargestoomd voor een carrière in de chartervaart.

Aan boord bij de Vliegende Draeck
Het schip heeft rondom een hoge verschansing, brede gangboorden en een ruime kuip aan dek.  In het sfeervolle gastenverblijf staan een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes tot uw beschikking. Benedendeks draai je indien gewenst de CV omhoog, wat betekent dat er ook op koudere dagen prima met de Vliegende Draeck kan worden gevaren. De slaapcabines zijn allen voorzien van een wastafel met stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte in het vertrek. De bedden zijn voor je opgemaakt, je hoeft enkel zelf een slaapzak en handdoeken mee te nemen. Dit is ook bij ons te huur en dan leggen wij het aan boord voor je klaar. Aan boord zijn maar liefst 3 douches en 3 toiletten aanwezig.

Mallejan

Gebouwd in het jaar 1907 werd deze Zeeuwse paviljoentjalk in 1907 te water gelaten om vracht te vervoeren over de Hollandse en Zeeuwse wateren. Oorspronkelijk ontworpen als eenmaster, heeft zij later haar huidige twee masten verkregen. De tjalk Mallejan is de afgelopen maanden grotendeels gerenoveerd en het schip is nu door een ringetje te halen.. De Mallejan, een van de allereerste charterschepen in Nederland neemt je graag mee voor een heerlijke overtocht naar Terschelling.

Aan boord bij de Mallejan
Bovendeks is een ruim dek en bij het roer is een knusse zithoek. Rondom is het schip voorzien van een hoge reling, waardoor u zich veilig en gemakkelijk over het dek kunt bewegen. Het dagverblijf ademt de gemoedelijk sfeer van een huiskamer en leent zich perfect voor gezamenlijk ontbijten en dineren. De ruime zithoek met tafel nodigt uit voor lange gesprekken met een goed glas wijn of het lezen van een boek uit de uitgebreide boordbibliotheek. De scheepshutten zijn uitgerust met comfortabele stapelbedden van minimaal 2 meter lang, voldoende bergruimte voor uw bagage, wastafels met warm en koud water, CV en 220V. Voor het gemak zijn alle bedden volledig opgemaakt; je hoeft aan boord van de Malle Jan niet zelf een dekbed of slaapzak mee te nemen. De Mallejan beschikt over 3 toilet en 2 douches.

Alida

In 1907 liep de keenaak ‘Alida’ op de Scheepswerf Van Aller te Hasselt van stapel als vrachtschip. Sindsdien heeft zij een lang en bewogen leven achter de rug. Met haar unieke ‘knikspant’ bouwwijze en haar enorme ‘klaphek’ roer is zij de laatste van een generatie rivierschepen. In 1990 werd zij omgebouwd tot charterschip en was zij opnieuw een zeilend bedrijfsvaartuig. Hutten, kombuis en sanitair zijn in de winter van 2009 / 2010 vernieuwd. De Alida heeft haar traditionele karakter bewaard. Het lage dek heeft nog steeds houten dekluiken. Dit biedt genoeg zitmogelijkheden zodat u aan dek kunt luieren en kunt genieten van de zon, de wind en het water. Zeilen op de Alida is met recht een comfortabel avontuur te noemen. Het schip laat zich ook met gasten zonder zeilervaring goed zeilen.

Aan boord bij de Alida
Benedendeks is de lichte salon geschikt voor jong en oud. Het monumentale karakter en de sfeer van weleer zijn bewaard gebleven door het eikenhouten interieur en door de zichtbaarheid van de spanten en de gebinten. Aan de vier tafels met rondom banken geniet u van een hapje en drankje. De grote dekluiken zorgen voor voldoende frisse lucht en licht in de salon. Sterke verhalen worden verteld aan de bar naar de prijzenkast. Hierin bevinden zich de vele prijzen, schalen en bokalen die de Alida gewonnen heeft tijdens verschillende zeilwedstrijden, zoals de Pieperrace, de Brandarisrace, de Beurtveer, de Waddenrace en de Slag in de Rondte. Aan boord zijn 2 douches en 2 toiletten aanwezig.

Antonia

Tweemastklipper Antonia is door haar bijzondere tuigage een opvallende verschijning op het IJsselmeer en de Waddenzee. Gebouwd in 1913 op de werf van J. Mol in Dedemsvaart, zeilt dit stoere schip vandaag de dag als charterschip. Tijdens je vakantie met de Antonia staat u volop in de zeilbeleving! Heidy zal er dan ook alles aan doen om het u naar de zin te maken en kan urenlang vertellen over al het moois dat zeilen te bieden heeft. Extra gezellig; trouwe mee-zeiler aan boord is scheepshond Storm!

Aan boord bij de Antonia
Aan dek bevindt zich een royale kuip, een hoge reling met brede gangboorden en veel ruimte om tijdens de zeiltocht de benen te strekken. In de knusse scheepssalon vindt u een sfeervolle gastenruimte met een uitgebreide boordbibliotheek, comfortabele zitplaatsen en spelletjes. Tijdens koudere dagen draait u de CV omhoog voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er tijdens de herfst en winter ook nog prima met de Antonia worden gezeild. Het schip biedt slaapruimte aan 24 personen. Deze comfortabele slaapplaatsen zijn onderverdeeld in 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers. Alle hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Bovendien zijn er douches en toiletten aanwezig, je hoeft niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Programma

Oerol lang weekend donderdag 06 – zondag 09 juni 2024

We vertrekken om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij dat er een warme scheepsmaaltijd voor u op tafel wordt gezet en ’s avonds kunt u alvast een beetje sfeer proeven van op eiland en het festival dat op het punt staat te beginnen.
Vrijdagochtend kun je na het ontbijt kun genieten van de opening van het Festival, boek een kaartje voor een theatervoorstelling, huur een fiets of loop gewoon even over het strand. We blijven op het eiland t/m zondag 9 juni, we zijn rond 16.00 uur weer terug in Harlingen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 385,00 per persoon, inclusief ontbijt.

Oerol weekend vrijdag 07 – zondag 09 juni 2024

We vertrekken om 16.00 uur in Harlingen. Zodra de groep compleet is hijsen we de zeilen en gaan we richting Terschelling. Onderweg zorgen we voor een heerlijke warme scheepsmaaltijd. We blijven op het eiland t/m zondagmiddag 9 juni 2024. Rond 16.00 uur varen we de haven van Harlingen weer binnen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 275,00 per persoon, inclusief ontbijt.

Midweek Alida zondag 09 – vrijdag 14 juni 2024

Je kunt zondag 9 juni om 19.00 uur aan boord stappen. Zodra iedereen aan boord is, maken we de trossen los en hijsen we de zeilen voor de overtocht naar Terschelling. We blijven op het eiland t/m vrijdagochtend 14 juni 2024. We komen vrijdagmiddag circa 15.00 uur weer aan in Harlingen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 375,00 per persoon, inclusief ontbijt.
Momenteel nog 1 plekje vrij voor een vrouw in gedeelde hut voor 2 personen

Oerol lang weekend donderdag 13 – zondag 16 juni 2024

Je kunt aan boord stappen vanaf 15.00 uur.  We vertrekken om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij dat er een warme scheepsmaaltijd voor u op tafel wordt gezet en ’s avonds kunt u alvast een beetje sfeer proeven van op eiland en het festival dat op het punt staat te beginnen.
Vrijdagochtend kun je na het ontbijt kun genieten van de opening van het Festival, boek een kaartje voor een theatervoorstelling, huur een fiets of loop gewoon even over het strand. We blijven op het eiland t/m vrijdag  juni, we zijn rond 16.00 uur weer terug in Harlingen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 385,00 per persoon, inclusief ontbijt.


Oerol weekend vrijdag 14 – zondag 16 juni 2024

We vertrekken rond 10.00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij voor een eenvoudige lunch en de verwachting is dat we rond 14:00 uur op het eiland aankomen. We blijven op het eiland t/m zondag 16 juni. We vertrekken rond 12.00 uur weer richting Harlingen, hier zullen we rond 16.00 uur weer de haven binnen varen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 325,00 per persoon, inclusief ontbijt.

 

 

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

14 jun 2024 - 16 jun 2024

€ 325

3 daags weekend Antonia (Antonia)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

6 jun 2024 - 9 jun 2024

€ 385

4 daags weekend Vliegende Draeck (Vliegende Draeck)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

7 jun 2024 - 9 jun 2024

€ 275

3 daags weekend Suydersee (Suydersee)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

9 jun 2024 - 14 jun 2024

€ 375

Midweek Alida (Alida)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

13 jun 2024 - 16 jun 2024

€ 385

4 daags weekend Vliegende Draeck (Vliegende Draeck)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen

Ieder jaar weer een feest om naar Oerol te gaan. Ondanks alle drukte is de sfeer ontspannen, laat iedereen elkaar in de waarde en geniet iedereen van al het moois van Terschelling!! Vaste prik!!

Michelle, 30 jaar

Oerol

Alle ervaringen →