Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

De befaamde wandeltocht Fjoertoer op het Waddeneiland Terschelling staat steevast op de kalender van de fanatieke wandelaar!

Wat Fjoertoer zo bijzonder maakt?
De hele wandelroute is van begin tot eind versierd met sfeervolle lichtkunstwerken, lichtshows en vuureffecten, ontworpen door eilander kunstenaars.
Want de tocht begint wanneer de zon nog hoog aan de hemel staat, maar eindigt in het duister!

Speciaal voor Fjoertoer trekken de schepen Antonia en Rode Swan het anker uit het water voor een heerlijk, verzorgd zeilweekend naar Terschelling.
Dus strik je veters, boek deze actieve groepsreis inclusief deelnemerskaart en overnacht op een schip!

Saskia (47): “Ik loop ieder jaar de Fjoertoer, met deze reis heb je de overtocht en slaapplaats in een klap geregeld, helemaal top.”

Waarom deze vakantie?

  1. Actieve zeilvakantie naar Terschelling
  2. Deelname aan Fjoertoer
  3. Inclusief deelnemerskaart
  4. Samen met een gezellige groep (internationele) singles
  5. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  6. Inclusief 2 x ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner
  7. Onbeperkt koffie, thee en fruit

Wandelbelevenis Fjoertoer // De vuurtoren Brandaris wordt in de volksmond als sinds oudsher “de toer” (de toren) genoemd. Gecombineerd met het woord “fjoer” (vuur) betekent Fjoertoer dan ook een tocht langs vuur. Deze unieke wandeling begint in Midsland en eindigt als vanzelfsprekend bij de enige echte “fjoertoer”; de Brandaris.

Zeilen met een historische klipper // Onder de noemer “bruine vloot” wordt er tegenwoordig nog veel met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, slaapkamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Vrijdag // Om 16:00 uur staat de koffie klaar en zijn jullie van harte welkom aan boord. We maken kennis met elkaar en met een enorme pan raasdonders en spek op het vuur zetten we koers richting Terschelling, waar we rond 21:00 uur West-Terschelling binnenvaren. Bij aankomst is er nog voldoende tijd voor een rondje door het dorp of lonkt het strand wellicht voor een gezamenlijke wandeling ter voorbereiding op de beproeving van morgen?

Zaterdag // ’s Ochtends schuiven jullie aan bij een gezond en voedzaam ontbijt, waarna we ons in alle rust opmaken voor de beruchte Fjoertoer.
Ruim op tijd begeven we ons naar de start en voegen we ons bij de startgroep. Het startschot klinkt om 15:00 uur en de zware, prachtige tocht over het eiland volgt. Er zal lichamelijk en mentaal veel van je worden gevraagd, maar als groep trekken jullie elkaar erdoorheen. Met z’n allen over de streep!
Bij terugkomst op het schip drinken we er natuurlijk eentje op de behaalde prestatie en blijft het nog lang gezellig.

Zondag // Zondag zeilen we na het ontbijt richting Harlingen. Onderweg maken we bovendien een kleine omweg langs de zeehon­denbank en serveert de scheepskok een smakelijke lunch met een grote kom echte zeemanssoep.
Tegen een uur of 15:00 gooien we de loopplank weer uit en kijken we samen terug op een geslaagd weekend.

Accommodatie

Tweemastklipper Antonia // Schipster Heidy van het stoere zeilschip Antonia neemt jullie mee op avontuur! Deze traditionele klipper uit het jaar 1913 belooft niets anders dan een fantastische tocht over de heerlijke, onstuimige golven van Waddenzee. Voor extra sfeer aan boord heeft de woonkamer een industrieel tintje gekregen, hier kunnen jullie na een dag met tientallen kilometers in de benen lekker relaxen in een van de vele knusse zithoekjes. Benedendeks kan je ook gebruik maken van centrale verwarming, een boordbibliotheek en leuke spelletjes. Maar het beste uitzicht tijdens de zeiltocht heb je natuurlijk bovendeks!
Met het oog op de intensieve wandeltocht, staat een goede nachtrust vanzelfsprekend voorop. De kajuiten zijn voorzien van comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en een wastafel met koud en warm water.
Daarnaast is de Antonia uitgerust met 2 toiletten en 2 douches, je hoeft dus niet in het holst van de nacht van boord naar het toiletgebouw.

Vertrekhaven: Harlingen

Zeilklipper Rode Swan // De prachtige tweemastklipper Rode Swan is gebouwd in het jaar 1880, je zou het dus een zeilend monument kunnen noemen! Aan dek heb je dan ook een eersterangs plaats en beleef je het echte zeilen! Het verwarmde dagverblijf benedendeks heeft een huiselijke inrichting en nodigt uit tot gezellige avonden en eindeloze gesprekken met je reisgenoten. In de knusse kajuiten plof je neer op comfortabele stapelbedden, zo kun je elke ochtend weer uitgerust aan je dag beginnen. Alle hutten zijn voorzien van centrale verwarming en een wastafel met warm en koud stromend water. Daarnaast zijn alle scheepskamers individueel afsluitbaar door middel van een hotelslot.
Aan boord bevinden zich 3 toiletten en 3 douches, wel zo handig!

Vertrekhaven: Harlingen

Zeilklipper Suydersee // Een zeilreis met de luxe Suydersee staat garant voor een bijzondere ervaring voor iedereen die het zeilen op een unieke manier wil beleven. Met slaapruimte voor maar liefst 34 personen, is de historische klipper Suydersee uit 1906 een zeer imposante verschijning. Benedendeks biedt de sfeervolle salon na een stevige tocht over het eiland gelegenheid tot relaxen, met natuurlijk een lekker drankje uit de ingebouwde scheepsbar!
De kajuiten worden verwarmd door middel van CV en zijn daarnaast uitgerust met een wastafel met warm en koud stromend water.
Tevens beschikt de Suydersee over 3 toiletten en 3 douches, voor het gebruik van sanitaire voorzieningen hoef je dus niet van boord.

Vertrekhaven: Harlingen

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

25 mrt 2022 - 27 mrt 2022

€ 245

Vertrekhaven: Harlingen

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen