Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Accomodatie
  • Programma

Omschrijving

Een onvergetelijk festival

Het feest begint al op het moment dat u in de haven van Harlingen aan boord stapt! Onderweg hijst u met elkaar de zeilen en bent u de wereld om u heen zomaar even vergeten. Eenmaal aangekomen op Terschelling laat u zich meevoeren door het onovertroffen fenomeen dat Oerol heet.

Tijdens “Oerol 2024 “zeilen wij met een van de mooiste schepen van de vloot van Rederij Vooruit richting Terschelling.

U overnacht ook op 1 van de schepen. Rederij Vooruit heeft aan alles gedacht, u hoeft alleen nog maar uw koffer te pakken, naar Harlingen te komen en aan boord te stappen, wel zo relaxed..

Vaar mee naar Terschelling om dit bijzondere evenement te ervaren!
Op Oerol wordt de prachtige natuur gecombineerd met theater, beeldende kunst en heel veel muziek.
Wij verzorgen uw complete dag van ontbijten tot en met een diner op de terugvaart.

Stap dan aan boord voor een meerdaagse zeiltocht op verschillende datums.
Samen de Waddenzee ontdekken met een sfeervol, traditioneel schip van Rederij Vooruit.

Oerol is een meerdaagse eigenzinnige festival op het eiland Terschelling.

Muziek, kunst en de schoonheid van het prachtige landschap en de bewoners van Terschelling staan dan centraal.

In 2021 vond de 40e editie van Oerol plaats, waardoor dit festival een van de oudste in Nederland is. Talloze mensen zijn opgegroeid met Oerol en koesteren hun ervaringen en avonturen op het prachtige Waddeneiland Terschelling. Voor elke individuele bezoeker heeft Oerol een unieke betekenis. Maar één ding staat vast: wanneer je de haven van Harlingen verlaat, maakt de ‘normale’ wereld plaats voor een andere realiteit die je geest leegmaakt, je ogen opent en je verlangen naar avontuur aanwakkert. Het is als een wonderland waarin alles mogelijk is, zolang je maar openstaat voor wat er op je pad komt.

Lees meer

Accomodatie

Vliegende Draeck

De Vliegende Draeck rolde in 1909 in Makkum van de steigers, destijds gebouwd voor dezelfde familie als de Suydersee.
Haar eerste naam luidde Lauwerszee, daarna werd ze omgedoopt tot Hendie, Betsy, vervolgens weer Lauwerszee, om uiteindelijk als Vliegende Draeck door het leven te gaan. Na een ingrijpende verbouwing is het schip in 1993 klaargestoomd voor een carrière in de chartervaart.

Het vaargebied van de Vliegende Draeck bestrijkt de Waddenzee en het IJsselmeer.
Ook de uitgestrekte Friese binnenwateren zijn tijdens een zeilvakantie zeker de moeite waard!

Aan boord bij de Vliegende Draeck

Het schip heeft rondom een hoge verschansing, brede gangboorden en een ruime kuip aan dek. Dit maakt het schip uiterst geschikt voor een zeilreis met kleine kinderen.

In het sfeervolle gastenverblijf staan een radio, een cd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes tot uw beschikking.
Benedendeks draait u indien gewenst de CV omhoog, wat betekent dat er ook tijdens de herfst en winter nog prima met de Vliegende Draeck kan worden gevaren.

De kombuis is compleet uitgerust met een groot 6-pits fornuis, een oven, een koelkast en 2 spoelbakken. Tevens vindt u hier de nodige kookattributen, zoals pannen, borden, bestek en glazen, zo bereidt u op uw gemak uw eigen ontbijt, lunch, snacks en maaltijden.
Voor het extra feestelijke tintje staat er een biertap aan boord!
Fusten bier bestelt u eenvoudig vooraf en worden voor afvaart op het schip gezet.

De slaapcabines zijn allen voorzien van een wastafel met stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte in het vertrek. De bedden zijn voor u opgemaakt, u hoeft enkel zelf een slaapzak mee te nemen of huurt deze bij de rederij.

Aan boord zijn maar liefst 3 douches en 3 toiletten aanwezig.
Voor het gebruik van sanitaire voorzieningen bent u niet afhankelijk van een haven.

 

Mallejan

Gebouwd in het jaar 1907 werd deze Zeeuwse paviljoentjalk in 1907 te water gelaten om vracht te vervoeren over de Hollandse en Zeeuwse wateren.
Oorspronkelijk ontworpen als eenmaster, heeft zij later haar huidige twee masten verkregen.

De tjalk Mallejan is de afgelopen maanden grotendeels gerenoveerd en het schip is nu door een ringetje te halen..
De Mallejan, een van de allereerste charterschepen in Nederland neemt u graag mee voor een zeiltocht over uitgestrekte Waddenzee en/of het IJsselmeer.

Aan boord bij de Mallejan

Bovendeks is een ruim dek en bij het roer is een knusse zithoek, ook ideaal voor als er kinderen meevaren. Rondom is het schip voorzien van een hoge reling, waardoor u zich veilig en gemakkelijk over het dek kunt bewegen.

Het dagverblijf ademt de gemoedelijk sfeer van een huiskamer en leent zich perfect voor gezamenlijk ontbijten en dineren. De ruime zithoek met tafel nodigt uit voor lange gesprekken met een goed glas wijn of het lezen van een boek uit de uitgebreide boordbibliotheek.

In de scheepskeuken vindt u een gasfornuis, een koelkast en alle benodigde kookattributen, zoals pannen, bestek en servies. Zo heeft u alles binnen handbereik om zelf uw maaltijden te bereiden en deze natuurlijk bij voorkeur aan dek te nuttigen.
Verder zetten wij graag een biertap voor u aan boord, fusten bier bestelt u eenvoudig vooraf en daarnaast leveren wij een uitstekende cateringservice voor bijvoorbeeld onze beroemde barbecue.

De scheepshutten zijn uitgerust met comfortabele stapelbedden van minimaal 2 meter lang, voldoende bergruimte voor uw bagage, wastafels met warm en koud water, CV en 220V.
Voor uw gemak zijn alle bedden volledig voor u opgemaakt; u hoeft niet zelf een dekbed of slaapzak mee te nemen.

De Mallejan beschikt over 3 toilet en 2 douches
U bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer u gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Alida

In 1907 liep de keenaak ‘Alida’ op de Scheepswerf Van Aller te Hasselt van stapel als vrachtschip. Sindsdien heeft zij een lang en bewogen leven achter de rug. Met haar unieke ‘knikspant’ bouwwijze en haar enorme ‘klaphek’ roer is zij de laatste van een generatie rivierschepen. In 1990 werd zij omgebouwd tot charterschip en was zij opnieuw een zeilend bedrijfsvaartuig. Hutten, kombuis en sanitair zijn in de winter van 2009 / 2010 vernieuwd.

De Alida heeft haar traditionele karakter bewaard. Het lage dek heeft nog steeds houten dekluiken. Dit biedt genoeg zitmogelijkheden zodat u aan dek kunt luieren en kunt genieten van de zon, de wind en het water.

Zeilen op de Alida is met recht een comfortabel avontuur te noemen. Het schip laat zich ook met gasten zonder zeilervaring goed zeilen. Aan boord wordt in alle behoeften voorzien, zodat u ’s nachts ook buiten een haven voor anker kunt gaan. Op de Waddenzee kunt u dan, afhankelijk van de getijden, bij het invallen van de ochtend midden op het wad van boord stappen en een wandelingetje maken.

Aan boord bij de Alida

Benedendeks is de lichte salon geschikt voor jong en oud. Het monumentale karakter en de sfeer van weleer zijn bewaard gebleven door het eikenhouten interieur en door de zichtbaarheid van de spanten en de gebinten. Aan de vier tafels met rondom banken geniet u van een hapje en drankje. De grote dekluiken zorgen voor voldoende frisse lucht en licht in de salon. Sterke verhalen worden verteld aan de bar naar de prijzenkast. Hierin bevinden zich de vele prijzen, schalen en bokalen die de Alida gewonnen heeft tijdens verschillende zeilwedstrijden, zoals de Pieperrace, de Brandarisrace, de Beurtveer, de Waddenrace en de Slag in de Rondte.

Er is een compleet uitgeruste keuken die van alle gemakken is voorzien.

Programma

3 daags weekend met de Mallejan

Vrijdag 14 juni vertrekken we rond 10:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling.
Onderweg zorgen wij dat er een eenvoudige lunch en de verwachting is dat we rond 14:00 uur op het eiland aankomen.

Zaterdag 15 juni, de hele dag genieten van het festival, een theatervoorstelling, huur een fiets of loop gewoon even over het strand..
Laat u meevoeren door de betoverende wereld van kunst, muziek en theater. Bekijk een indrukwekkende fototentoonstelling of bezoek bijvoorbeeld een van de bijzondere openluchtshows.
Na een lange festivaldag wandelt u terug naar het schip en duikt u lekker uw scheepshut in.

Zondag 16 juni, rond 12:00 uur hijsen we de zeilen en varen we weer naar Harlingen. Tegen 16:00 uur varen we de haven weer binnen en kijken we terug op een geslaagd weekendje Terschelling. Wilt u liever iets langer op het eiland blijven en op eigen gelegenheid met de veerboot terug? Dan kunt u uw bagage aan boord laten staan en dit op een later moment van boord halen.
De prijs voor dit arrangement is € 325,00 per persoon in een gedeelde hut. (Dekbedden inclusief, handdoeken exclusief)
Een eenpersoonskamer op aanvraag.

4 daags weekend met de Vliegende Draeck

Om 16:00 uur staat de koffie, thee, limonade en Harlinger koek aan dek voor u klaar. Na een woord van welkom en de veiligheidsinstructies gooien we de trossen los en verlaten we de haven.
Een ervaren bemanning bestaande uit een schipper en matroos leren u de kneepjes van het vak helpen u waar ze kunnen. Tegen 17:00 uur kunt u een koud glas bier of een lekker glaasje wijn krijgen aan de scheepsbar en als het weer het toelaat, staat er om 18:00 uur een eenvoudige maar smaakvolle barbecue voor u klaar. Mochten we een beetje pech hebben met het weer, dan bereidt onze scheepskok een heus Captain’s dinner.

3 daags weekend met de Alida

Om vrijdag 16:00 uur staat de koffie, thee, limonade en Harlinger koek aan dek voor u klaar. Na een woord van welkom en de veiligheidsinstructies gooien we de trossen los en verlaten we de haven van Harlingen.
Een ervaren bemanning bestaande uit een schipper en matroos leren u de kneepjes van het vak helpen u waar ze kunnen.

Elk jaar in juni vindt het Oerol Festival plaats op Terschelling, een eiland in de Waddenzee in het noorden van Nederland. Dit festival van tien dagen barst van theater, dans, beeldende kunst en muziek. Sinds de start in 1982 is het uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende evenementen van het jaar. Met meer dan 100.000 bezoekers per jaar verandert het eiland in het kloppende culturele hart van Nederland.

Zaterdag blijven we de hele dag op het eiland en genieten van alles wat Oerol te bieden heeft.

Zondag, 12.00 uur, na het ontbijt varen we weer terug richting Harlingen.

 Kosten: 275,- euro p.p. inclusief 2x ontbijt, maaltijd Vrijdagavond en onbeperkt bier/wijn/fris. (1p. hut 395,-)

(dekbed inc, exclusief handdoeken)

 -Je kunt gratis je fiets meenemen.(voor eigen risico)

Midweek met de Alida

Stap aan boord en geniet van het zeilen, de Waddenzee, het eiland Terschelling en vooral van Oerol; het unieke locatie-festival met een variatie aan kunst, cultuur, theater en muziek, verspreidt over het gehele eiland. Om zondag 19.00 uur staat de koffie, thee, limonade en Harlinger koek aan dek voor u klaar.

Zondagavond als iedereen aan boord is,  en na een woord van welkom en de veiligheidsinstructies gooien we de trossen los en verlaten we de haven van Harlingen.
Een ervaren bemanning bestaande uit een schipper en matroos leren u de kneepjes van het vak helpen u waar ze kunnen. Tot Vrijdagochtend blijven we op het eiland en beleven alles wat Oerol te bieden heeft. Vrijdag na het ontbijt zeilen we terug, rond 15.00 zeilen we de haven van Harlingen weer in.

Kosten: 375,- euro p.p. inclusief ontbijt. (1p. hut 550,-) (dekbed inc, exclusief handdoeken)

-Je kunt gratis je fiets meenemen.(voor eigen risico)

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

14 jun 2024 - 16 jun 2024

€ 325

3 daags weekend Malle Jan (Malle Jan)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

6 jun 2024 - 9 jun 2024

€ 385

4 daags weekend Vliegende Draak (Vliegende Draak)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

7 jun 2024 - 9 jun 2024

€ 275

3 daags weekend Alida (Alida)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

9 jun 2024 - 14 jun 2024

€ 375

Midweek Alida (Alida)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen

Ieder jaar weer een feest om naar Oerol te gaan. Ondanks alle drukte is de sfeer ontspannen, laat iedereen elkaar in de waarde en geniet iedereen van al het moois van Terschelling!! Vaste prik!!

Michelle, 30 jaar

Oerol

Alle ervaringen →