Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Accomodatie
  • Programma

Omschrijving

Altijd al een keer willen zeilen over de Waddenzee? Stap dan aan boord voor een middagtocht op zaterdag 27 juli 2024, zaterdag 3 augustus 2024 of  zaterdag 10 augustus 2024.
Samen de Waddenzee ontdekken met een sfeervol, traditioneel zeilschip. Een paar uur zeilen en uitwaaien op zee, een perfect uitstapje geschikt voor iedereen, met of zonder zeebenen.

Een schitterende middagtocht (mee)zeilen over de Waddenzee; een unieke ervaring voor jong en oud.
Vanaf het dek van een groot zeilschip geniet u van het mooie uitzicht over de Waddenzee en misschien zien we onderweg wel zeehondjes…
Een paar uur zeilen en uitwaaien op zee, een perfect uitstapje geschikt voor iedereen, met of zonder zeebenen.

Kosten 
Kinderen van 0 tot 6 jaar zijn gratis
Kinderen van 6 tot 12 jaar € 24,50
Kinderen vanaf 13 jaar en ouder € 49,-

Lees meer

Accomodatie

De Josina Elisabeth
Het schip heeft een hoge verschansing rondom en brede gangboorden, hierdoor is de Josina Elisabeth uitermate geschikt voor een zeilreis met kleine kinderen. Veel dekruimte om de benen te strekken en een grote kuip om heerlijk in te zitten maken het plaatje compleet. Benedendeks vindt u een sfeervol dagverblijf, waar u gebruik kunt maken van een radio met MP3-aansluiting en een cd-speler. Gezellige zithoeken met lange banken nodigen uit tot relaxen, een bordspel of gezamenlijk diner. Op gure dagen draait u eenvoudig de CV omhoog voor een aangename temperatuur in de salon, zo kan er ook in de herfst en winter nog prima met de Josina Elisabeth worden gezeild.

Aan boord van de Josina Elisabeth 
De kombuis is uitgerust met een royaal 6-pits gasfornuis, een oven, een koelkast (600 L), 2 spoelbakken, een koffiezetapparaat en alle nodige kookattributen, zoals pannen, borden, glazen en bestek. Zo bereidt u tijdens de zeiltocht in alle comfort uw eigen maaltijden en tussendoortjes.
Standaard staat er een (gas)barbecue aan boord voor een ontspannen en feestelijke afsluiting van de dag. Een koel biertje mag dan natuurlijk niet ontbreken, daarom kunt u tevens gebruik maken van een biertap. Tevens zijn er sanitaire voorzieningen aan boord aanwezig, het schip beschikt over 3 toiletten en 3 douches.

De Antonia Maria
Zeilschip Antonia Maria wordt in het jaar 1910 geregistreerd, echter staat er bij de registratie geen bouwjaar vermeld. Gezien de bouwwijze en gebruikte materialen, is het schip vermoedelijk voor 1890 gebouwd en dit maakt haar zeer waarschijnlijk de oudste tjalk van Nederland. Toen de handel over zee en water voornamelijk door motorvaartuigen werd overgenomen, toverden enkele ingrijpende verbouwingen deze prachtige tjalk om tot charterschip. Vandaag de dag neemt de Antonia Maria u en uw gezelschap graag mee terug in de tijd.

Aan boord bij de Antonia Maria
Bovendeks heeft u een fantastisch uitzicht over het water en zult u het zeilen optimaal beleven. Wanneer het buiten te fris wordt, neemt u plaats in het knusse en sfeervolle dagverblijf. Strijk met een goed boek neer op de zachte banken of speel een ouderwets bordspelletje aan de grote tafel. Ook draait u hier op koudere dagen of tijdens een onverwachte hoosbui de CV omhoog voor een prettige temperatuur in het vertrek. Grenzend aan het dagverblijf vindt u een ruime, open keuken. Het schip is voorzien van 2 toiletten en 1 douche. Je bent dus niet afhankelijk van een haven voor het gebruik van sanitaire voorzieningen.

Programma

Aan boord om 14:00 uur, trossen los om 14:30 uur, van boord om 19:00 uur
Inclusief ontvangst met koffie, thee en Harlinger koek, een barbecue of Captain’s dinner
Per persoon € 49,50, kinderen 6 t/m 12 jaar € 24,50 en de allerkleinste piraatjes mogen gratis mee.

Middagtocht
Om 14:00 uur staat de koffie, thee, limonade en Harlinger koek aan dek voor u klaar. Na een woord van welkom en de veiligheidsinstructies gooien we de trossen los en verlaten we de haven.
Een ervaren bemanning bestaande uit een schipper en matroos leren u de kneepjes van het vak helpen u waar ze kunnen. Tegen 17:00 uur kunt u een koud glas bier of een lekker glaasje wijn krijgen aan de scheepsbar en als het weer het toelaat, staat er om 18:00 uur een eenvoudige maar smaakvolle barbecue voor u klaar. Mochten we een beetje pech hebben met het weer, dan bereidt onze scheepskok een heus Captain’s dinner. De zeiltocht eindigt om 19:00 uur in de haven van Harlingen.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

27 jul 2024 - 27 jul 2024

€ 49

Middagtocht Josina Elisabeth (Josina Elisabeth)

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

3 aug 2024 - 3 aug 2024

€ 49

Middagtocht Antonia Maria (Antonia Maria)

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

10 aug 2024 - 10 aug 2024

€ 49

Middagtocht Antonia Maria (Antonia Maria)

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen

Zo fantastisch om mee te maken, heerlijk even uitwaaien!

Denise, 32 jaar

Middagtocht (mee)zeilen

Alle ervaringen →