Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie

Omschrijving

Voor de alleen-gaanden, eenouderfamilies en gezinnen die het paasontbijt aan de keukentafel een jaartje over willen slaan, vaart schipper Remco van de Suydersee graag met jullie de Waddenzee op voor een super leuk zeilweekend.

Maak je op voor een lang weekend vol gezelligheid, een bezoek aan Vlieland en Terschelling, droogvallen en natuurlijk samen zeilen.

Onze groepsreizen staan garant voor een ongedwongen vakantie met gelijkgestemden, waarbij niets moet en alles mag.
Daarnaast biedt de Suydersee slaapplaats aan maar liefst 24 vakantiegangers, er is dus altijd wel iemand voor een praatje te porren!

Janneke (44): “Gezellige groep en een top accommodatie, een schip! Ik ben er volgend jaar zeker weer bij.”

Waarom deze vakantie?

 1. Actieve zeilvakantie tijdens de Paasdagen
 2. Inclusief snelcursus zeilen
 3. Voor alle leeftijden, kinderen welkom!
 4. 3 unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 5. Ontbijt (3 x), lunch (3 x) en diner (2 x)
 6. Inclusief drankjes

Onze leukste tips op Vlieland

 • Met de Vliehors Expres naar natuurgebied de Vliehors
 • De bekende vuurtoren Vuurduin beklimmen
 • Zeewierkaas(!) proeven in de Kaasbunker
 • Juttersmuseum
 • Naar de zonsondergang kijken vanuit een van de vele strandpaviljoens

De aanraders op Terschelling

 • Fietsen huren
 • Selfie met vuurtoren Brandaris
 • Blokarten op het strand
 • Een dansje wagen in de populaire discotheken WYB, Braskoer, OKA 18 en Danscafé de Stoep

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er tegenwoordig nog veel met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, slaapkamers en een keuken.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdag 7 april 
Om 20:00 uur heeft de schipper de koffie bruin en worden jullie hartelijk onthaald aan boord. De hutten worden toegewezen en de rest van de avond leent zich voor lekker kletsen en relaxen. Bij goed weer genieten we natuurlijk aan dek van ons drankje!

Zaterdag 8 april
’s Ochtends worden jullie gewekt door de geur van een heerlijk ontbijt, waarna we het anker lichten voor een actieve zeiltocht naar het rustieke eiland Vlieland. Uiteraard nodigt de crew jullie graag uit om te helpen bij alle zeilhandelingen! Bij aankomst ligt de hele dag nog voor jullie, een leuk idee is bijvoorbeeld om samen uit te waaien tijdens een stevige strandwandeling of fietstocht. Of wat dacht je van een ritje naar het schitterende natuurgebied Vliehors met de Vliehors Expres? Daarnaast heeft het dorp Oost-Vlieland van alles te bieden, van gezellige winkeltjes tot de meest uiteenlopende restaurants.
Blijf je liever aan boord, dan leent de zitkuip aan dek zich prima voor het lezen van een goed boek. Alles kan, het is immers jouw vakantie.

Zondag 9 april
Op eerste paasdag zetten we koers naar het buureiland Terschelling, waar we met het schip een plekje voor de nacht vinden. Terschelling is een geweldig vakantieoord, met eindeloze stranden, prachtige natuur en pittoreske vissersdorpjes. Maar ook de wereld aan kroegen en cafés, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is.
Onze reisleiding tipt jullie graag de leukste bezienswaardigheden en hotspots, dus vraag maar raak!

Maandag 10 april
Na een uitgebreid ontbijt op tweede paasdag, verlaten we de haven van Terschelling. Als bijzonder extraatje maken we een kleine omweg langs de zeehondenbank, waar doorgaans maar liefst 50 tot 70 zeehonden verblijven. De schipper zal dan ook zijn uiterste best doen zo dicht mogelijk langs deze dieren te varen, zodat jullie ze goed kunnen bekijken.
Tegen 16:00 uur meren we weer aan in Harlingen en kijken we met z’n allen terug op een super geslaagd weekend.

Accommodatie

Klipper Suydersee
Zoals vele schepen uit de zogeheten bruine vloot, is ook de imposante klipper Suydersee destijds gebouwd om goederen te vervoeren. In 1906 werd de laatste hand gelegd aan de constructie van het schip en was het pas in 2000 dat ze aan haar tweede carrière als luxe charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer begon.

Aan dek
Niet alleen heb je bovendeks het beste uitzicht, vanuit de royale zitkuip aan dek staan jullie tijdens de zeiltocht ook nog eens middenin de zeilbeleving! Genoeg dekruimte om een slagje over het schip te maken of gezellig met zijn allen van de frisse, zilte zeelucht te genieten.

Benedendeks
In de sfeervol ingerichte salon kunnen jullie gebruik maken van een stereo-installatie, een flat screen televisie met dvd-speler en een boordbibliotheek. En denk je dat december te koud is om met een schip te zeilen? Bij koudere temperaturen draai je simpelweg de centrale verwarming een tikkeltje omhoog. Onze tip; neerploffen in een van de vele knusse zithoeken en met z’n allen een bordspelletjes spelen!

Slaapvertrek
De hutten bevinden zich benedendeks en beschikken over comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en een eigen wastafel met koud en warm stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een kajuit met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen
De Suydersee is voorzien van 3 toiletten en 3 douches.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

7 apr 2023 - 10 apr 2023

€ 395

Zeilschip Suydersee

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen