Bekijk data & prijzen
 • Zeilen op de Waddenzee
 • Programma
 • Accomodatie
 • Eilanden

Zeilen op de Waddenzee

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een gezellige groep uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon? Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee! Jong en oud, iedereen is welkom om aan boord te stappen bij deze reis.

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke zeilreis over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee
 • Samen met een gezellige groep zeilfanaten
 • Bezoek aan minimaal 3 Waddeneilanden (afhankelijk van het weer en getij)
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • Verzorgd verblijf aan boord
 • Inclusief koffie, thee en fris
 • Alcoholische drankjes aan boord
 • Internationale reis met grotendeels Nederlandse deelnemers
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding

Zeilen op het wad
Zeilen op de Waddenzee staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze zeiltochten over Werelderfgoed Waddenzee komen we werkelijk van alles tegen; schitterende natuurgebieden, zeehonden op de zandbank tussen Ameland en Terschelling en elke avond een adembenemende zonsondergang. Natuurlijk staat een bezoek aan de Waddeneilanden ook op het programma! Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel aan dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om het eiland te ontdekken. Wie het liever wat rustiger aan doet, blijft gewoon lekker aan boord om te relaxen. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem, want de schipper en zijn maat leren je graag de fijne kneepjes van het vak!

Varende accommodatie
Geheel in stijl verblijf je tijdens deze zeilweek op een authentiek zeilschip en overnacht je in een heuse kajuit. Elke schip beschikt benedendeks over een verwarmd dagverblijf, een keuken en veelal tweepersoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord altijd meerdere douches en toiletten aanwezig.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Aankomstdag
We verzamelen zondagavond rond 20:00 uur op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren, is het ook mogelijk later aan te schuiven. Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Eerste dag
We beginnen met een goed ontbijt en maken ons vervolgens op voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De crew legt graag uit hoe alles werkt, maakt jullie wegwijs op het schip en laat jullie kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een lekker tussendoortje en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na het zeilen nog beter smaakt dan anders.

Gedurende de week
Deze week zeilen we waar de wind ons brengt;  Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en proberen we minimaal drie Waddeneilanden te bezoeken. Zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring, door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onze reisleiding tipt jullie graag de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op de eilanden, wat dacht je bijvoorbeeld van sterren kijken in het Dark Sky park of op de step door West-Terschelling!
Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we in ieder geval fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende tocht!

Laatste dag
Vandaag zeilen we terug naar het vaste land en ’s middags meren we weer aan in onze thuishaven.
Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.

Accomodatie

Aan boord bij de Johanna Engelina

Deze robuuste tweemastklipper werd destijds te water gelaten om vracht naar de Zeeuwse eilanden te vervoeren. Na een periode als overslagschip te hebben gewerkt, heeft ze nog een tijd als woonark gediend.
Uiteindelijk is het schip verbouwd voor een carrière in de chartervaart. In die tijd kreeg zij ook haar huidige naam, vernoemd naar de moeders van de eigenaren.

Aan dek nodigen de banken en de roef uit tot heerlijk relaxen, met het mooiste uitzicht dat u zich kunt bedenken!

Het sfeervolle dagverblijf van de Johanna Engelina is licht ingericht en biedt alle comfort om benedendeks te vertoeven. De vele knusse zithoeken van deze klipper bieden een fijne plek voor een goed gesprek, wegduiken met een goed boek of het spelen van een ouderwets bordspelletje.
Op koudere dagen kunt u de CV aanzetten voor een aangename temperatuur in het vertrek, wat betekent dat er tijdens de herfst en winter ook nog prima met de Johanna Engelina kan worden gevaren.

Het schip beschikt over een ruime keuken die van alle gemakken is voorzien. U vindt er onder andere een royaal gasfornuis, een oven, een grote koelkast, een vriezer, een koffiezetapparaat, 2 spoelbakken, een vaatwasser en alle benodigdheden om uw eigen maaltijden te kunnen bereiden.
Tevens is er een speciale ruimte aan boord voor het roken van paling, een culinaire belevenis!

Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en bergruimte voor uw persoonlijke spullen.

Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig.
U bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer u gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Uw bed is voorzien van een matras, met hoeslaken, kussen met sloop, dekbed en beddengoed.

Daarnaast zijn er handdoeken aanwezig.

Altijd handig om zelf nog een paar extra handdoeken mee te nemen, voor wanneer u  bijvoorbeeld gaat zwemmen.

 

 

Eilanden

Vlieland
Op Vlieland leggen we aan in de mooie haven van Oost-Vlieland, het enige dorp van het eiland. Ontdek dit sfeervolle en autoluwe eiland tijdens een heerlijke wandeling, voordat we ’s avonds een bezoek brengen aan één van vele populaire kroegen die het eiland rijk is. Ga vooral ook mee met de Vliehors Express, die jullie meeneemt op een bijzondere rondrit door het unieke natuurgebied de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa. Onderweg stoppen we bij het bekende Reddingshuisje; een voormalig drenkelingenhuisje dat tegenwoordig dienst doet als juttersmuseum.

Terschelling
Met ruim 70 kilometer aan fietspaden door prachtige natuur, leent Terschelling zich perfect voor lange fietstochten. Ook een kijkje bij het interessante museum ’t Behouden Huys of vuurtoren Brandaris zijn echte aanraders. De talloze eetcafés en restaurants nodigen uit tot uitgebreid lunchen of gezellig samen wat drinken, onze reisleiding tipt jullie graag de beste spots! Berucht op Terschelling is het café van volkszanger Hessel, de Groene Weide, in 2011 uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Naast gezelligheid staat muziek hier natuurlijk voorop. Kortom, dé locatie voor een memorabele avond uit!

Ameland
Nog verder naar het oosten ligt Ameland, een paradijs voor rust- en natuurzoekers. Huur een fiets en ontdek de veelzijdige natuur van het eiland. Daarnaast zijn er diverse leuke excursies te doen, zoals wad- of strandwandelingen en schelpenexcursies. De boeiende geschiedenis van Ameland gaat honderden jaren terug, onder meer naar de tijd van de walvisvaart en handel over zee. Hierdoor heeft Ameland een indrukwekkende geschiedenis, waarvan de sporen overal op het eiland nog zijn terug te vinden.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland van Nederland. Dankzij het grote aantal verschillende landschappen komen er op Schiermonnikoog bijzonder veel verschillende dieren en planten voor. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal Park Schiermonnikoog en je vindt er het breedste strand van Europa. Het Bezoekerscentrum op het eiland is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

21 jul 2024 - 26 jul 2024

€ 425

Eilandhoppen midweek (midweek)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

26 jul 2024 - 2 aug 2024

€ 825

Eilandhoppen/zeilweek 1 Week (1 Week)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen