Keuze stress, welke singlereis moet ik kiezen?

Waar zal ik deze zomer dan eens op vakantie gaan? Weer naar Nepal, een yogacruise of – vakantie, een singlereis, naar Tuvalu (ja, ik moest ook eerst opzoeken waar dit ligt ;-)), een week vasten/detoxen in een kuuroord op Schouwen, er is werkelijk van àlles voorbij gekomen!

Eerst nog leuk, al die mogelijkheden en opties, maar op een gegeven moment werd ik er een beetje ‘wanhopig’ van. Te duur, niet beschikbaar in de periode waaraan ik soort van gebonden ben, toch niet echt waar ik behoefte aan heb. En toen….. liep ik ‘opeens’ tegen het Eilandhoppen op de Waddenzee bij SingleSun aan! Beschikbaar op het juiste moment, in verhouding goed betaalbaar, gegarandeerd vertrek, op het water waar ik zo van houd, rond de Waddeneilanden die ik zo heerlijk vind: een vakantie naar mijn hart. Ik heb er nog (just to be sure) een nachtje over geslapen, maar wist meteen de volgende ochtend toen ik wakker werd: “Yes, dít is het!” Na in mei Ameland vanuit de lucht te gaan bekijken tijdens een parachutesprong, ga ik in juli gewoon nòg een keer richting de Wadden om ze dan vanaf de zee te bewonderen!

Dus die ochtend meteen geboekt en sinds dat moment in maart kijk ik al uit naar het moment van vertrek: zeilen naar waar de wind ons brengt, aan boord van de Passaat: een voormalig vrachtschip dat verbouwd is tot een fiere en snelle klipper, op zoek naar een geschikte zandbank om een keer droog te vallen voor de nacht, middenin de natuur met een prachtige zonsondergang en goed gezelschap, fietsen huren op Terschelling, minimaal 3 en misschien wel 4 van de zo door mij geliefde Waddeneilanden bezoeken. Verzorgd worden met een warme kop koffie of thee, een goed glas wijn, een heerlijke maaltijd, wat wil een mens nog meer? Nou, ik kan mij niets bedenken! Sinds het moment van boeken is er ook meteen een heerlijke rust over me heen gevallen, ik weet en voel dat dit is waar ik deze zomer moet & wil zijn. De leuke en enthousiaste mailwisselingen met Noortje dragen daar zeker aan bij: ik voel oprecht dat het “Wij gaan ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke vakantie voor jou wordt” zo is. Ik laat me, als soms toch een beetje controlfreak…., door Noortje en haar collega’s gráág de organisatorische zaken uit handen nemen zodat ik optimaal kan gaan genieten van een ongedwongen vakantie met veel vrijheid. En vergeet vooral die voorpret niet!

En tja, dan is het een Speciale 40Plus reis…… Maar ja, daar hoor ik tegen die tijd toch ook echt bij 😉 Hoeveel leuker kan ik mijn ‘40Plus bestaan’ inluiden dan met zo’n heerlijke zeilvakantie, met fijne mensen om me heen en goede verzorging, op prachtige plekken, in eigen land? Ver hoef je immers niet te gaan, geluk zit in jezelf. En dat vermenigvuldigt zich ook nog eens als je het deelt, en dat is dus ook précies wat ik ga doen en wat ik voel terug te krijgen: het met elkaar delen van een fantastische tijd, ik tel de maanden/weken/dagen af!

Ga je mee naar de zon?