Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Accommodatie
 • Programma
 • Vlieland
 • Verzekeringen

Omschrijving

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep singles van 30 jaar en ouder gaan we lekker uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon. Niet voor niks wordt Vlieland de ‘Parel van ’t Wad’ en ‘Vliebiza’ genoemd! SingleSun is al 3 decennia dé specialist in het organiseren van ongedwongen groepsvakanties voor alleengaanden. Ga jij deze zomer ook met ons mee??

Onze reizen zijn in de eerste instantie niet opgezet om een nieuwe partner te vinden, al kan het natuurlijk zomaar zijn dat jij jouw Romeo tegenkomt. Tijdens deze actieve week gaan we met een gezellige groep singles en alleengaanden naar Vlieland.  Gedurende de week verblijf in een prachtige groepsaccommodatie, met een gezellige groep gelijk gestemden en kun je genieten van alles dat Vlieland jullie te bieden heeft. Bijvoorbeeld heerlijk fietsen door de duinen, wandelen door het dorp of langs het strand. Iets meer actie? Ga dan zeker blokarten, suppen, kitesurfen! Natuurlijk kun je ook lekker op een terrasje vertoeven met een verfrissend drankje of borreltje.

Waarom deze vakantie?

 • Samen met een gezellige groep singles
 • Ontdek de ‘Parel van ’t Wad’  Vlieland
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten
 • Verblijf o.b.v. Logies en ontbijt (en 2 keer diner)
 • Enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding aanwezig

Accommodatie
Groepsaccomodatie Torenzicht op Vlieland

Werelderfgoed Waddenzee
Tijdens een tocht op de Waddenzee richting de eilanden, geniet je van het zilte water en de prachtige uitzichten over zee, zwaaien we op de terugreis naar Harlingen naar de zeehondjes op de zandbank bij Vlieland. Er is werkelijk niet een mooiere manier om de Waddenzee van zo dichtbij te ervaren!

Stap aan boord van de ultieme vakantie-ervaring!

Rederij Doeksen beschikt over een vloot van comfortabele en moderne schepen, zodat jouw vakantie al begint zodra je aan boord stapt. Geen saaie overtocht, maar een ware beleving op de Waddenzee. Laat je betoveren door het zilte water en geniet van adembenemende uitzichten op zee.

De overtocht van Harlingen naar Vlieland duurt slechts 1 uur en 35 minuten. In een mum van tijd sta jij op het schitterende Vlieland, klaar om te genieten van al het moois dat dit eiland te bieden heeft. En weet je wat het beste is? Om 11.50 uur vertrekt de veerboot vanuit Vlieland terug naar de vaste wal, zodat jij zonder enige stress kunt genieten van je laatste momenten op dit paradijselijke eiland.

Beleef een onvergetelijke vakantie vanaf het moment dat je aan boord stapt. Klaar voor een avontuur op de Waddenzee? Boek nu en maak je klaar om weg te varen naar pure ontspanning en sensatie op Vlieland!

Denkt u ook aan het parkeren van uw auto in Harlingen?
https://www.parkerenharlingen.nl/

Meer informatie over uw bagage:
https://www.rederij-doeksen.nl/reisinformatie/bagage

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Accommodatie

Groepsaccommodatie Torenzicht op Vlieland ligt aan het eind van de Dorpsstraat, nabij de duinen en de vuurtoren, op loopafstand van alle winkels, musea, cafés en restaurants, buiten het uitgaansgebied: dus lekker rustig. Het strand is 15 minuten fietsen en de waddendijk is 50 meter lopen van het hotel. Vanaf de boot is het 10 minuten lopen of enkele minuten fietsen. Torenzicht is geschikt voor 32 personen, het huis wordt elke dag schoongemaakt, het is centraal maar rustig gelegen. Torenzicht is geschikt voor 32 personen, het huis wordt elke dag schoongemaakt, het is centraal maar rustig gelegen.

In het kort:

 • Tot 33 personen
 • 16 kamers
 • Boxspring bedden
 • Centraal maar toch rustig gelegen
 • Beschutte tuin
 • Recreatieruimte
 • 3 kamers op de begane grond zijn rolstoeltoegankelijk.

De 16 kamers in deze accommodatie hebben comfortabele, losse boxspringbedden. Sommige kamers hebben een eigen douche en toilet op de kamer, de andere kamers hebben een douche en toilet op de gang. Bij mooi weer kun je plaatsnemen in de heerlijke beschutte tuin voor het lezen van een goed boek, het nuttigen van een wijntje of biertje en gezellige gesprekken tijdens een mooie zomeravond bij de vuurkorf.

Kies de kamer die bij je past!

Torenzicht heeft meerdere soorten kamers. De basisreissom is inclusief verblijf in:

 • tweepersoonskamer met gedeeld sanitair de eerste verdieping of
 • driepersoonskamer met eigen sanitair op de begane grond of
 • vierpersoonskamer met eigen sanitair op de begane grond

Je kunt je voorkeur aangeven voor het type kamer waarin je wilt overnachten. We houden er zoveel mogelijk rekening mee, maar kunnen niet garanderen dat je deze kamer krijgt.

Wil je wat meer privacy? Kies dan voor een eigen kamer tegen een meerprijs.

 • eenpersoonskamer met gedeeld sanitair (meerprijs is € 120). Slechts 4x 1-persoonskamer beschikbaar!
 • tweepersoonskamer met gedeeld sanitair voor alleengebruik (meerprijs is € 180)
 • tweepersoonskamer met eigen sanitair voor alleengebruik (meerprijs is € 198)

Programma

Dag 1

Vandaag begint deze leuke singlesreis, het kan best spannend zijn om voor de eerste keer alleen op vakantie te gaan, maar de ervaring van veel singles heeft geleerd dat je je snel snel in de groep thuis zult voelen.

We reizen per veerboot af naar het bijzondere eiland. Kijk goed om je heen, want de kans is best groot dat je een zeehond spot. Bij aankomst met de veerboot staat je huurfiets al klaar, waarmee we door de duinen naar Groepsaccommodatie Torenzicht fietsen. Bagage wordt naar de accommodatie gebracht. We verblijven zeven nachten in groepsaccommodatie Torenzicht. Zullen we ’s avonds een kampvuurtje op het strand maken? Wie heeft er een sterk verhaal?

Dag 2 t/m 7

Je hebben de komende dagen alle tijd om te genieten van het meest avontuurlijke Waddeneiland. Neem een frisse ochtendduik in de Noordzee en stap op de fiets om het eiland verder te verkennen. In Oost-Vlieland, het enige dorp van Vlieland, kun je slenteren door de Dorpsstraat en eindigen bij de Vuurboetsduin. Bovenop deze duin bevindt zich de vuurtoren van Vlieland. Liefkozend de ‘Kabouter’ genoemd. Een vuurtoren hoeft niet hoog te zijn als hij op de hoogste duin van het eiland staat. Beklim deze duin maar eens en kijk uit over Oost Vlieland en de Waddenzee. Fiets vervolgens verder richting het Badhuys en proef onderweg een zeewierloempia. Vlakbij het Badhuys kun je diverse (optionele) activiteiten ondernemen, zoals blokarten, brandingkayakken of surfen.

Er is gezellige Nederlandse Eilandcrew aanwezig om samen met jullie een leuk activiteiten programma samen te stellen aan de hand van iedereens wensen.

Vlieland

Vlieland is het ultieme eiland om te onthaasten. Maar dat is heel goed te combineren met tal van activiteiten op Vlieland. Door buiten te zijn en je fysiek in te spannen, kom je vanzelf meer in het moment. De wind en de ruimte ruimen je hoofd op. Actief op Vlieland: kies de activiteiten die je leuk vindt en verleg je grens eens even als je durft.

Op Vlieland kun je heerlijk fietsen, wandelen, hardlopen en zwemmen (als het water op temperatuur is). In het weekend kun je met een grote strandtruck, de Vliehorsexpress, naar de Vliehors rijden om daar de totale leegte te ervaren. Ze noemen het de Sahara van het Noorden. Misschien droom je ervan om op een IJslander of ander paard over het strand te draven. Dat kan hier dus. En staat er een straf windje, ga dan kitesurfen. Of durf je het misschien aan om met een blokart over het strand te zeilen? Je hebt vast geen idee hoe hard je met zo’n driewieler buggy kunt gaan…

Wil je wat opsteken over de natuur op Vlieland? Bezoekerscentrum ‘De Noordwester’ organiseert het hele jaar door verschillende soorten excursies, bijvoorbeeld door natuurgebied de Kroonspolders. Je kunt ook met de boswachter en een boot het wad op gaan. Onderweg ga je van boord om met een garnalennetje zeedieren te vangen of pieren te steken met een piervork. Zelfs ’s nachts zijn er excursies: beleef Vlieland bij nacht en tel hoeveel vallende sterren je ziet.

Andere activiteiten op Vlieland?

Ga midgetgolfen, tennissen of sportvissen, surfen, kanoën, strandzeilen, handboogschieten, wildwatervaren of vliegeren. Als je nieuwsgierig bent naar hoe het op een ander eiland is, scheep je in en hop een dagje naar Texel of Terschelling.

 

 

Vlieland

Vakantie op Vlieland voelt als ver weg van alles

Vlieland is het meest geïsoleerde Waddeneiland. Pas sinds 1962 is er een rechtstreekse bootverbinding met de vaste wal. Daarvoor was het alleen mogelijk met kleine bootjes naar Friesland te varen. De opkomst van het toerisme heeft het eiland gered van de ‘ondergang’. Het eiland dreigde in tweeën te breken doordat de kosten van een goede kustbewaking niet opwogen ten opzichte van het aantal inwoners van het eiland. Er zijn zelfs plannen geweest om het eiland te ontruimen en langzaam in zee te laten verdwijnen. Op Vlieland komt het altijd goed. Het inpolderen van de Kroon’s Polder en de aanleg van stuifdijken hielden de Vliehors en het bewoonde oosten van het eiland bij elkaar. Inmiddels wordt Vlieland de Parel van ’t Wad genoemd.

De strijd met de natuurlijke elementen en het geïsoleerde van Vlieland zijn nog steeds voelbaar. Het zit diepgeworteld in het DNA van het eiland en de Vlielanders. De eilanders zijn hier één met de natuur en dat zie je ook terug in de ontwikkeling van toerisme. Echt kamperen wordt hier (nog steeds) gestimuleerd. Niet voor niks ligt de favoriete camping van vele generaties in de duinen, op een steenworp afstand van het Noordzeestrand. Hier voel je je helemaal in je element.

Vlieland van toen en nu
Ooit behoorde Eierland, het noordelijke deel van Texel, tot Vlieland. Bij eb viel het wad ten zuiden van Vlieland droog tot aan de plek waar nu de afsluitdijk ligt. Vlieland kwam los van Texel toen het Eierlandse gat ontstond. Dat zorgde ervoor dat Vlieland in de richting van Terschelling ‘wandelde’. Nu heeft Vlieland slechts één dorp, maar ooit was West Vlieland (Westeynde) het grootste dorp van het eiland. De laatste bewoners uit dit dorp zijn in 1736 geëvacueerd, waarna het in zee verdween.

Holmes’s Bonfire
In 1666 werden Terschelling en Vlieland aangevallen door de Engelsen onder leiding van Robert Holmes. Het werd de ondergang van 150 voor Vlieland liggende koopvaardijschepen, die in vuur en vlam werden gezet. Het was de bedoeling om Oost Vlieland te plunderen en plat te branden, maar door ongunstige wind onderging West Terschelling dit lot.

Strijd met de elementen
Vlieland heeft altijd een strijd met de elementen gehad. Zo zorgde zandbank ‘De Richel’ voor een slechte bereikbaarheid van het eiland. Hierdoor verarmde het eiland en gingen vele eilanders zich vestigen op het vaste land. Uiteindelijk leefden er in 1937 nog maar 487 inwoners op het eiland. Inmiddels telt Vlieland ca. 1150 inwoners en werkt een groot deel van de eilanders in het toerisme.

Fries Waddeneiland
Vlieland is nu een Fries Waddeneiland, maar dat is pas sinds de 2e Wereldoorlog het geval. Daarvoor behoorde Vlieland tot de provincie Noord Holland. Nu is dat nog te herkennen door het Posthuys, aan de rand van de Vliehors. Vroeger kwam de post via Texel over de Vliehors naar het Posthuys. Tegenwoordig is het Posthuys een aangename koffiestop tijdens het verkennen van het eiland per fiets.

vakantie Vlieland kaartje

Verzekeringen

Reis- en annuleringsverzekering
Voor een reis of annuleringsverzekering betaal je een relatief laag bedrag aan premie, terwijl je er een flinke vergoeding door kunt krijgen. Dus goed verzekerd op reis? Boek dan voorafgaand aan jou reis een kortlopende annuleringsverzekering of kortlopende reisverzekering. Als je je reis door een nare situatie moet annuleren, dan is die situatie op zich al vervelend genoeg.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

3 aug 2024 - 10 aug 2024

€ 899

N.v.t

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

10 aug 2024 - 17 aug 2024

€ 899

N.v.t

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

17 aug 2024 - 24 aug 2024

€ 899

N.v.t

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen