Er zijn momenteel geen reizen naar Fjoertoer Terschelling beschikbaar.

  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

De befaamde wandeltocht Fjoertoer op het Waddeneiland Terschelling staat steevast op de kalender van de fanatieke wandelaar. De 15e editie van Fjoertoer Terschelling is dit jaar op zaterdag 25 maart 2023!

Extra informatie
Ook deelnemen aan Fjoertoer Terschelling en daarbij overnachten op een schip?
Boek dan direct dit arrangement bij onze partner Friesland Beweegt

Dit zeilarrangement kost € 295,00 per persoon inclusief deelnemerskaart.
Je betaalt € 261,50 per persoon zonder deelnemerskaart.

Wat Fjoertoer zo bijzonder maakt?
De hele wandelroute is van begin tot eind versierd met sfeervolle lichtkunstwerken, lichtshows en vuureffecten, ontworpen door eilander kunstenaars.
Want de tocht begint wanneer de zon nog hoog aan de hemel staat, maar eindigt in het duister!

Speciaal voor Fjoertoer trekken de schepen Antonia en Rode Swan het anker uit het water voor een heerlijk, verzorgd zeilweekend naar Terschelling.
Dus strik je veters, boek deze actieve groepsreis inclusief deelnemerskaart en overnachting op een indrukwekkend zeilschip!

Saskia (47): “Ik loop ieder jaar de Fjoertoer, met deze reis heb je de overtocht en slaapplaats in een klap geregeld, helemaal top.”

Waarom deze vakantie?

  1. Actieve zeilvakantie naar Terschelling
  2. Voor ervaren én onervaren zeilers
  3. Deelname aan Fjoertoer, inclusief deelnemerskaart
  4. Samen met een gezellige groep mensen
  5. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  6. Inclusief 2 x ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner
  7. Onbeperkt koffie, thee en fruit

Wandelbelevenis Fjoertoer
De vuurtoren Brandaris wordt in de volksmond als sinds oudsher “de toer” (de toren) genoemd. Gecombineerd met het woord “fjoer” (vuur) betekent Fjoertoer dan ook een tocht langs vuur. Deze unieke wandeling begint in Midsland en eindigt als vanzelfsprekend bij de enige echte “fjoertoer”; de Brandaris.

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er tegenwoordig nog veel met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, slaapkamers en een keuken.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdag
Om 16:00 uur staat de koffie klaar en zijn jullie van harte welkom aan boord. We maken kennis met elkaar en met een enorme pan raasdonders en spek op het vuur zetten we koers richting Terschelling, waar we rond 21:00 uur West-Terschelling binnenvaren. Bij aankomst is er nog voldoende tijd voor een rondje door het dorp of lonkt het strand wellicht voor een gezamenlijke wandeling ter voorbereiding op de beproeving van morgen?

Zaterdag
’s Ochtends schuiven jullie aan bij een gezond en voedzaam ontbijt, waarna we ons in alle rust opmaken voor de beruchte Fjoertoer.
Ruim op tijd begeven we ons naar de start en voegen we ons bij de startgroep. Het startschot klinkt om 18:00 uur en de zware, prachtige tocht over het eiland volgt. Er zal lichamelijk en mentaal veel van je worden gevraagd, maar als groep trekken jullie elkaar erdoorheen. Met z’n allen over de streep!
Bij terugkomst op het schip drinken we er natuurlijk eentje op de behaalde prestatie en blijft het nog lang gezellig.

Zondag
Op de laatste dag zeilen we na het ontbijt weer richting Harlingen. Onderweg maken we bovendien een kleine omweg langs de zeehon­denbank en serveert de scheepskok een smakelijke lunch met een grote kom echte zeemanssoep. Tegen een uur of 15:00 gooien we de loopplank weer uit en kijken we samen terug op een geslaagd weekend.

Accommodatie

De Suydersee
Een zeilreis met de luxe Suydersee staat garant voor een bijzondere ervaring voor iedereen die het zeilen op een unieke manier wil beleven. Met slaapruimte voor maar liefst 34 personen, is de historische klipper Suydersee uit 1906 een zeer imposante verschijning. Destijds gebouwd om goederen te vervoeren, onderging ze in 2000 een grote verbouwing om aan een tweede leven als charterschip in de pleziervaart te beginnen.Bij de renovatie stonden ruimte en comfort hoog in het vaandel. Van alle gemakken voorzien, telt de Suydersee vandaag de dag daarom als een van de meest luxe schepen in de vloot van Rederij Vooruit!

Aan boord van de Suydersee
Aan dek bevindt zich een kuip met een tent, hoge relingen en brede gangboorden. Ook is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken of gezellig met zijn allen te zitten. Het sfeervolle gastenverblijf is uitgerust met onder andere een stereo, een flatscreen televisie en een plank vol spelletjes. Op de wat koudere dagen zorgt de centrale verwarming voor een aangename temperatuur in het vertrek.

Elke hut is voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte onder de bedden.
Lakens, beddengoed en kussen met kussensloop ligt standaard voor je klaar. Je hoeft enkel handdoeken en een slaapzak mee te nemen.
Je kunt dit ook bij ons huren voor €15,- euro.

Tevens zijn er maar liefst 3 douches en 3 toiletten aan boord aanwezig. Voor het gebruik van sanitaire voorzieningen bent je dus niet afhankelijk van een haven.

 

Locatie

Jullie ervaringen