Bekijk data & prijzen
 • Waarom deze groepsreis?
 • Programma
 • Accommodatie

Waarom deze groepsreis?

Geheel terecht wordt de Waddenzee bestempeld als een van de mooiste gebieden van Nederland. Sinds 2009 staat het Waddenlandschap bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en tijdens dit zeilweeekend ontdek je precies waarom! Dus kraag omhoog, papegaai op je schouder en boek dit ongekende zeilavontuur aan boord van een 19e eeuwse klipper, want echte vrijheid proef je wanneer je zeilt over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.

Timo (32): “Het leukste is natuurlijk dat je mee mag helpen zeilen, nooit gedacht dat ik ooit zelf achter het roer van een schip zou staan…ben je gewoon ineens kapitein!”

Waarom deze vakantie?

 1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling
 2. Samen met een gezellige groep mee-zeilers
 3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 4. Borrelhapjes op de vrijdagavond
 5. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x diner
 6. Onbeperkt koffie, thee, fris, bier en wijn

Zeilweekend op de Waddenzee
Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter! Wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we Terschelling (Mermaid) of Schiermonnikoog (Anna Catharina) aan en kun je op je gemak het eiland ontdekken. Gedurende het weekend dient het schip als zeilend hotel, zo heb jij je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdagavond
Rond 20:00 uur stap je aan boord en word je welkom geheten door de crew. Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt.

Zaterdag
Na het ontbijt zetten we koers richting het populaire Waddeneiland Terschelling. De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen! Het nodige relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Bij aankomst is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst op het schip tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.

Zondag
’s Ochtends schuif je wederom aan bij een ontbijt van verse koffie en broodjes en beginnen we aan de terugreis. Onderweg wordt de lunch geserveerd, welke we bij mooi weer natuurlijk lekker aan dek nuttigen. ’s Middags gooien we de loopplank weer uit in de haven en kijken we terug op een geweldig weekend!

De leukste tips voor een weekend zeilen op een rijtje:

 • Fietstocht door natuurreservaat De Boschplaat
 • Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling
 • Totale duisternis ervaren in het Dark Sky Park
 • Cranberrywijn proeven
 • Bezoek aan de gezellige dorpjes Midsland of West-Terschelling
 • Hessel & Tess in Café de Groene Weide
 • Selfie met vuurtoren Brandaris 😉

Accommodatie

Deze zomer bieden we verschillende zeilweekenden aan via SingleSun

Op vrijdag 23 September vertrekt er weer een super leuke reis van ons op de Averechts.

Averechts

De Averechts is een 37 meter lange tweemastklipper uit 1892, oorspronkelijk gebouwd als vrachtschip.
In 1995 besloten de eigenaren het vaartuig om te bouwen naar een sfeervol en comfortabel passagiersschip.

Vandaag de dag laat de Averechts haar gasten met liefde het echte zeilen beleven tijdens zeiltochten over de Waddenzee en het IJsselmeer.

Aan boord bij de Averechts

Aan dek heeft u de beste plek en het uitzicht is hier fantastisch!
Neem plaats in de ruime zitkuip en laat u keer op keer betoveren door het altijd veranderende waterlandschap.

In de knusse scheepssalon vindt u een behaaglijke gastenruimte, een gitaar, karaoke-mogelijkheden en een goede stereo-installatie met iPod-aansluiting. Lange tafels met comfortabele banken nodigen uit tot een gezamenlijk ontbijt of wellicht een ouderwets bordspelletje!
Op koudere dagen kunt u de CV omhoog draaien voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er ook tijdens de herfst en winter nog prima met de Averechts worden gezeild.

De kombuis is uitgerust met een royaal 6-pits gasstel, een oven, 3 koelkasten, een vriezer, een koffiezetapparaat en alle nodige kookattributen zoals pannen, borden en bestek. Zo bereidt u na een heerlijke dag op het water in alle comfort uw eigen snack en maaltijden.
Tevens staat er standaard een biertap voor u klaar!

De bedden hebben de uitzonderlijke lengte van 2 meter en zijn verdeeld over 11 hutten; 7 ruime hutten voor twee personen en 4 hutten voor vier personen.
Alle hutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte voor uw bagage.

Bovendien zijn er maar liefst 4 douches en 4 toiletten aanwezig, u hoeft dus niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Voor sommige weekenden kan er een 2e schip worden ingezet.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

24 jun 2022 - 26 jun 2022

€ 309

Mermaid Vertrekhaven: Harlingen (Vertrekhaven: Harlingen)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

23 sep 2022 - 25 sep 2022

€ 309

Averechts Vertrekhaven: Harlingen (Vertrekhaven: Harlingen)

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen