Bekijk data & prijzen
 • Waarom deze groepsreis?
 • Programma
 • Accommodatie

Waarom deze groepsreis?

Geheel terecht wordt de Waddenzee bestempeld als een van de mooiste gebieden van Nederland. Sinds 2009 staat het Waddenlandschap bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en tijdens onze zeilreizen ontdek je precies waarom!

Dus kraag omhoog, papegaai op je schouder en boek dit ongekende zeilavontuur aan boord van een 19e eeuwse klipper, want echte vrijheid proef je wanneer je zeilt over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.

Timo (32): “Het leukste is natuurlijk dat je mee mag helpen zeilen, nooit gedacht dat ik ooit zelf achter het roer van een schip zou staan…ben je gewoon ineens kapitein!”

Waarom deze vakantie?

 1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling
 2. Samen met een gezellige groep 23+ singles
 3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 4. Borrelhapjes op de vrijdagavond
 5. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x diner
 6. Onbeperkt koffie, thee en fruit

Zeilweekend op de Waddenzee // Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter!
Wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we Terschelling (Emmalis en Noordvaarder) of Schiermonnikoog (Anna Catharina) aan en kun je op je gemak het eiland ontdekken.
Gedurende het weekend dient het schip als zeilend hotel, zo heb jij je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilen met een historische klipper // Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Vrijdagavond // Rond 20:00 uur stap je aan boord en word je welkom geheten door de crew. Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt.

Zaterdag // Na het ontbijt zetten we koers richting het populaire Waddeneiland Terschelling (Noordvaarder en Emmalis) of Schiermonnikoog (Anna Catharina).
De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen! Het nodige relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Bij aankomst is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst op het schip tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.

Zondag // ’s Ochtends schuif je wederom aan bij een ontbijt van verse koffie en broodjes en beginnen we aan de terugreis.
Onderweg wordt de lunch geserveerd, welke we bij mooi weer natuurlijk lekker aan dek nuttigen. Tegen 17:00 uur gooien we de loopplank weer uit in de haven en kijken we terug op een geweldig weekend!

De leukste tips voor een weekendje Waddenzee op een rijtje:

 • Fietstocht door natuurreservaat De Boschplaat
 • Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling
 • Totale duisternis ervaren in het Dark Sky Park
 • Cranberrywijn proeven
 • Bezoek aan de gezellige dorpjes Midsland of West-Terschelling
 • Hessel & Tess in Café de Groene Weide
 • Selfie met vuurtoren Brandaris 😉

Accommodatie

Noordvaarder // De stoere klipper Noordvaarder uit het jaar 1909 weet wat zeilen is! Vanuit de relaxte zitkuip aan dek geniet je met je ogen dicht van de zon op je gezicht en zilte zeelucht door je haren. Het sfeervolle dagverblijf is voorzien van CV en de comfortabele bedden zorgen ervoor dat je ’s ochtends weer uitgerust aan de dag kan beginnen. De Noordvaarder heeft 2 toiletten en 2 douches aan boord en daarnaast beschikken de hutten over een eigen wastafel.

Datum: 24 – 26 april
Vertrekhaven: Harlingen

Emmalis // De beste plek aan boord is natuurlijk aan dek! Geniet hier met het hele gezelschap van het schitterende Friese landschap, de golven en het altijd veranderende wolkenspel. Benedendeks ademt het nostalgisch ingerichte dagverblijf van de Emmalis nog echt de sfeer van vroeger, en nodigt uit tot lange avonden met goede gesprekken. In totaal zijn er 26 slaapplaatsen; 9 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers, allen uitgerust met CV en een wastafel. De Emmalis beschikt over 2 toiletten en 3 douches.

Datum: 26 – 28 juni
Vertrekhaven: Harlingen

Anna Catharina // Gebouwd in 1914, mogen we de historische klipperaak Anna Catharina gerust een zeilend monument noemen. Het schip kenmerkt zich door veel dekruimte, waarop je al mijmerend over de glinsterende zee uit kan kijken. Na een mooie dag op het water zak je in het dagverblijf heerlijk onderuit en zet je de houtkachel aan voor dat extra beetje sfeer! Daarnaast heeft de Anna Catharina 2 toiletten en 2 douches, en vind je in alle hutten een wastafel en CV.

Datum: 31 juli – 2 augustus
Vertrekhaven: Zoutkamp

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

24 apr 2020 - 26 apr 2020

€ 205

Vertrekhaven: Harlingen Singlereis (Singlereis)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

26 jun 2020 - 28 jun 2020

€ 205

Vertrekhaven: Harlingen Singlereis (Singlereis)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

31 jul 2020 - 2 aug 2020

€ 205

Vertrekhaven: Zoutkamp Groepsreis (Groepsreis)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen