Bekijk data & prijzen
 • Waarom deze groepsreis?
 • Programma
 • Accommodatie

Waarom deze groepsreis?

Lekker lang weekend zeilen op de Waddenzee met een bezoek aan Vlieland en Terschelling.  Aan alles is gedacht, u hoeft alleen maar aan boord te stappen van de Josina Elisabeth en te genieten, want dit arrangement is op basis van volpension, wel zo relaxed..

Timo (32): “Het leukste is natuurlijk dat je mee mag helpen zeilen, nooit gedacht dat ik ooit zelf achter het roer van een schip zou staan…ben je gewoon ineens kapitein!”

Waarom deze vakantie?

 1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling
 2. Samen met een gezellige groep mee-zeilers
 3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 4. Borrelhapjes op de vrijdagavond
 5. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x diner
 6. Onbeperkt koffie, thee en frisdrank

Zeilweekend op de Waddenzee
Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter! Wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we Terschelling en/of Vlieland aan en kun je op je gemak het eiland ontdekken. Gedurende het weekend dient het schip als zeilend hotel, zo heb jij je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdagavond
Rond 20:00 uur stap je aan boord en word je welkom geheten door de crew. Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt.

Zaterdag
Na het ontbijt zetten we koers richting het populaire Waddeneiland Terschelling. De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen! Het nodige relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Bij aankomst is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst op het schip tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.

Zondag
’s Ochtends schuif je wederom aan bij een ontbijt van verse koffie en broodjes en beginnen we aan de terugreis. Onderweg wordt de lunch geserveerd, welke we bij mooi weer natuurlijk lekker aan dek nuttigen. ’s Middags gooien we de loopplank weer uit in de haven en kijken we terug op een geweldig weekend!

De leukste tips voor een weekend zeilen op een rijtje:

 • Fietstocht door natuurreservaat De Boschplaat
 • Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling
 • Totale duisternis ervaren in het Dark Sky Park
 • Cranberrywijn proeven
 • Bezoek aan de gezellige dorpjes Midsland of West-Terschelling
 • Hessel & Tess in Café de Groene Weide
 • Selfie met vuurtoren Brandaris 😉

Accommodatie

Ook deze zomer bieden wij weer verschillende zeilweekenden aan met SingleSun, ben jij er ook bij?

Emmalis

De historische klipper Emmalis is gebouwd in 1911. Na een ingrijpende verbouwing vond het schip in 1983 haar roeping in de chartervaart op de Waddenzee en het IJsselmeer. Vandaag de dag trekt de Emmalis er graag op uit om je de vele gezichten van de Waddenzee te laten zien. De drooggevallen zandbanken, zonnende zeehonden en uitgestrekte duingebieden zorgen keer op keer voor een fotogeniek moment.

Aan boord van de Emmalis
Zeilen met de Emmalis is veel meer dan alleen varen. Op het bovendek is dan ook volop ruimte om plaats te nemen en van het uitzocht te genieten. Tijdens de zeiltocht heeft u hier de beste plek of helpt u de schipper een handje met zeilen! Het schip heeft een eigentijds interieur, maar heeft de nostalgische sfeer van vroeger behouden. In het dagverblijf staan meerdere grote tafels die rondom zijn voorzien van lekkere zachte zitplaatsen. Hier kunt u heerlijk plaatsnemen voor een gezellig ontbijt of samen een bordspelletje spelen. Verder dragen de stereo en cd-speler bij aan extra vermaak benedendeks.

De knusse slaaphutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water en een leeslampje. Bij frissere temperaturen zet u de centrale verwarming aan. Voor het comfort is het schip uitgerust met toiletten en douches. Dit betekent dat u niet afhankelijk bent van een haven voor sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Emmalis
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 30 juni t/m zondag 02 juli 2023

Antonia

Tweemastklipper Antonia is door haar bijzondere tuigage een opvallende verschijning op het IJsselmeer en de Waddenzee. Gebouwd in 1913 op de werf van J. Mol in Dedemsvaart, zeilt dit stoere schip vandaag de dag als charterschip. Tijdens je vakantie met de Antonia staat u volop in de zeilbeleving! Heidy zal er dan ook alles aan doen om het u naar de zin te maken en kan urenlang vertellen over al het moois dat zeilen te bieden heeft. Extra gezellig; trouwe mee-zeiler aan boord is scheepshond Storm!

Aan boord bij de Antonia
Aan dek bevindt zich een royale kuip, een hoge reling met brede gangboorden en veel ruimte om tijdens de zeiltocht de benen te strekken. In de knusse scheepssalon vindt u een sfeervolle gastenruimte met een uitgebreide boordbibliotheek, comfortabele zitplaatsen en spelletjes. Tijdens koudere dagen draait u de CV omhoog voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er tijdens de herfst en winter ook nog prima met de Antonia worden gezeild. Het schip biedt slaapruimte aan 24 personen. Deze comfortabele slaapplaatsen zijn onderverdeeld in 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers. Alle hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Bovendien zijn er douches en toiletten aanwezig, u hoeft niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Antonia
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 28 juli t/m 30 juli zondag 2023

Josina Elisabeth

De klipper Josina Elisabeth is gebouwd in 1900. Na een grondige verbouwing heeft het schip zich in 1995 bij de bruine vloot aangesloten en is ze in gebruik genomen als passagiersschip over de Waddenzee en het IJsselmeer. Bij de renovatie is rekening gehouden met het comfort van de gast. Door het grote aantal 2-persoonshutten is de Josina Elisabeth daarom ook een erg geliefd schip.

Aan boord bij de Josina Elisabeth
Het schip heeft een hoge verschansing rondom en brede gangboorden, veel dekruimte om de benen te strekken en een grote kuip om heerlijk in te zitten. Benedendeks vindt je een sfeervol dagverblijf, gezellige zithoeken met lange banken nodigen uit tot relaxen, een bordspel of gezamenlijk diner.

Alle slaaphutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend waren, centrale verwarming, een leeslampje en bergruimte voor je bagage. Daarnaast heeft de Josina Elisabeth 3 toiletten en 3 douches. Standaard zijn er comfortabele matrassen, matras overtrekken, kussens en kussenslopen aanwezig.

Zeilschip de Josina Elisabeth
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 01 sept t/m zondag 03 sept 2023
vrijdag 29 sept t/m zondag 01 okt 2023

 

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Voor sommige weekenden kan er een 2e schip worden ingezet.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

30 jun 2023 - 2 jul 2023

€ 335

Emmalis 2 nachten (2 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

28 jul 2023 - 30 jul 2023

€ 335

Antonia 2 nachten (2 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

1 sep 2023 - 3 sep 2023

€ 335

Josina Elisabeth 2 nachten (2 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

29 sep 2023 - 1 okt 2023

€ 335

Josina Elisabeth 2 nachten (2 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

26 mei 2023 - 29 mei 2023

€ 455

Noordvaarder 3 nachten (3 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen