Bekijk data & prijzen
 • Waarom deze groepsreis?
 • Programma
 • Accommodatie

Waarom deze groepsreis?

Geheel terecht wordt de Waddenzee bestempeld als een van de mooiste gebieden van Nederland. Sinds 2009 staat het Waddenlandschap bijgeschreven op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en tijdens dit zeilweeekend ontdek je precies waarom! Dus kraag omhoog, papegaai op je schouder en boek dit ongekende zeilavontuur aan boord van een 19e eeuwse klipper, want echte vrijheid proef je wanneer je zeilt over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.

Timo (32): “Het leukste is natuurlijk dat je mee mag helpen zeilen, nooit gedacht dat ik ooit zelf achter het roer van een schip zou staan…ben je gewoon ineens kapitein!”

Waarom deze vakantie?

 1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling
 2. Samen met een gezellige groep mee-zeilers
 3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 4. Borrelhapjes op de vrijdagavond
 5. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x diner
 6. Onbeperkt koffie, thee, fris, bier en wijn

Zeilweekend op de Waddenzee
Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter! Wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan een van de Waddeneilanden niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we Terschelling (Mermaid) of Schiermonnikoog (Anna Catharina) aan en kun je op je gemak het eiland ontdekken. Gedurende het weekend dient het schip als zeilend hotel, zo heb jij je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilen met een historische klipper
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdagavond
Rond 20:00 uur stap je aan boord en word je welkom geheten door de crew. Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt.

Zaterdag
Na het ontbijt zetten we koers richting het populaire Waddeneiland Terschelling. De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen! Het nodige relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Bij aankomst is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst op het schip tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.

Zondag
’s Ochtends schuif je wederom aan bij een ontbijt van verse koffie en broodjes en beginnen we aan de terugreis. Onderweg wordt de lunch geserveerd, welke we bij mooi weer natuurlijk lekker aan dek nuttigen. ’s Middags gooien we de loopplank weer uit in de haven en kijken we terug op een geweldig weekend!

De leukste tips voor een weekend zeilen op een rijtje:

 • Fietstocht door natuurreservaat De Boschplaat
 • Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling
 • Totale duisternis ervaren in het Dark Sky Park
 • Cranberrywijn proeven
 • Bezoek aan de gezellige dorpjes Midsland of West-Terschelling
 • Hessel & Tess in Café de Groene Weide
 • Selfie met vuurtoren Brandaris 😉

Accommodatie

Ook deze zomer bieden wij weer verschillende zeil-weekenden aan met SingleSun, ben jij er ook bij?

– Josina Elisabeth

De klipper Josina Elisabeth is gebouwd in 1900. Na een grondige verbouwing heeft het schip zich in 1995 bij de bruine vloot aangesloten en is ze in gebruik genomen als passagiersschip over de Waddenzee en het IJsselmeer. Bij de renovatie is rekening gehouden met het comfort van de gast. Door het grote aantal 2-persoonshutten is de Josina Elisabeth daarom ook een erg geliefd schip.

Aan boord bij de Josina Elisabeth

Het schip heeft een hoge verschansing rondom en brede gangboorden, veel dekruimte om de benen te strekken en een grote kuip om heerlijk in te zitten. Benedendeks vindt je een sfeervol dagverblijf, gezellige zithoeken met lange banken nodigen uit tot relaxen, een bordspel of gezamenlijk diner.

Alle slaaphutten beschikken over een wastafel met warm en koud stromend waren, centrale verwarming, een leeslampje en bergruimte voor je bagage. Daarnaast heeft de Josina Elisabeth 3 toiletten en 3 douches. Standaard zijn er comfortabele matrassen, matrasovertrekken, kussens en kussenslopen aanwezig.

– Anna

Klipper Anna is eenvoudig maar tegelijkertijd zeer elegant. Heb jij zin in een actieve zeilvakantie op de Wadden of het IJsselmeer? Stap dan aan boord van de karakteristieke Anna en maak mooie, nieuwe herinneringen.

Aan boord van de Klipper Anna

De Anna beschikt over veel ruimte aan dek en een heerlijke zithoek direct naast het buitenroer. De gangboorden zijn lekker breed en de ingang naar het ruim is voorin het schip gesitueerd. Benedendeks vindt u de compleet ingerichte, deels open kombuis met daarnaast het dagverblijf met 2 grote tafels en de biertap. Verder zijn er 3 hutten voor 4 personen, 4 hutten voor 2 personen en 2 hutten voor 2 tot 4 personen, 2 douches en 2 toiletten.

Het schip biedt slaapruimte aan 24-28 personen. De slaapplaatsen zijn onderverdeeld in 4 tweepersoonskamers, 3 vierpersoonskamers en 2 voor twee tot vierpersonen. Alle hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Bovendien zijn er douches en toiletten aanwezig, je hoeft niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

– Emmalis

De historische klipper Emmalis is gebouwd in 1911. Na een ingrijpende verbouwing vond het schip in 1983 haar roeping in de chartervaart op de Waddenzee en het IJsselmeer. Vandaag de dag trekt de Emmalis er graag op uit om je de vele gezichten van de Waddenzee te laten zien. De drooggevallen zandbanken, zonnende zeehonden en uitgestrekte duingebieden zorgen keer op keer voor een fotogeniek moment.

Aan boord bij de Emmalis

Zeilen met de Emmalis is veel meer dan alleen varen. Op het bovendek is dan ook volop ruimte om plaats te nemen en van het uitzocht te genieten. Tijdens de zeiltocht heeft u hier de beste plek of helpt u de schipper een handje met zeilen!

Het schip heeft een eigentijds interieur, maar heeft de nostalgische sfeer van vroeger behouden. In het dagverblijf staan meerdere grote tafels die rondom zijn voorzien van lekkere zachte zitplaatsen. Hier kunt u heerlijk plaatsnemen voor een gezellig ontbijt of samen een bordspelletje spelen. Verder dragen de stereo en cd-speler bij aan extra vermaak benedendeks.

De knusse slaaphutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water en een leeslampje. Bij frissere temperaturen zet u de centrale verwarming aan. Voor het comfort is het schip uitgerust met toiletten en douches. Dit betekent dat u niet afhankelijk bent van een haven voor sanitaire voorzieningen.

– Victoria S

De Victoria-S liep in het jaar 1876 in Roodevaart van stapel.In 1898 werd deze snelle stevenaak verlengd, om in de daaropvolgende jaren vracht te vervoeren over Nederlandse wateren. Het was niet eerder dan 1996, dat de Victoria-S werd omgebouwd tot passagiersschip. Gedreven door de passie van de schippers, daagt zij iedere zeilliefhebber uit tot avontuur!

Aan boord bij de Victoria-S

Aan dek heeft u het beste uitzicht en is er altijd een fijne zitplaats te vinden. Strijk neer op een van de lange banken en geniet van de wind door uw haren. De aspecten licht, ruimte en kwaliteit stonden bij de bouw hoog in het vaandel. In het royale en luxe dagverblijf treft u een radio, een cd-speler en een plank vol boeken en spelletjes.

De slaaphutten met stapelbedden zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en 220V.
De comfortabele bedden worden voor elke reis opgemaakt met een matrashoes en een kussen met kussensloop. U dient enkel zelf een slaapzak mee te nemen of huurt een dekbed bij de rederij. Aan boord zijn 2 toiletten  en 2 ruime douches aanwezig. Voor het gebruik van sanitaire voorzieningen bent u niet afhankelijk van een haven.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
Voor sommige weekenden kan er een 2e schip worden ingezet.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

30 jun 2023 - 2 jul 2023

€ 285

Emmalis

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

28 jul 2023 - 30 jul 2023

€ 285

Klipper Anna

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

25 aug 2023 - 27 aug 2023

€ 285

Victoria S

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

29 sep 2023 - 1 okt 2023

€ 285

Josina Elisabeth

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen