Er zijn momenteel geen reizen naar Zeilweekend Emmalis beschikbaar.

  • Zeilweekend Tweemaster Emmalis
  • Programma
  • Accommodatie

Zeilweekend Tweemaster Emmalis

Wil je een weekend zeilen samen met een gezellige groep singles en alleengaanden?
Ga dan mee met dit actieve zeilweekend over de Waddenzee!

Waarom deze vakantie?

  1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling
  2. Samen met een gezellige groep 23+ singles
  3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  4. Borrelhapjes op de vrijdagavond
  5. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x diner
  6. Onbeperkt koffie, thee en fruit

Zeilweekend op de Waddenzee // Op vrijdagavond word je in Harlingen welkom geheten aan boord van de Emmalis en worden de hutten toegewezen door de crew. Zaterdagochtend, na een stevig ontbijt, lichten we het anker voor een avontuurlijke zeiltocht naar Terschelling.

Tweemastklipper Emmalis // Omdat het zeilweekend met het schip Noordvaarder binnen no-time vol zat, hebben we de zeilen van onze historische tweemaster Emmalis alvast gehesen. De Emmalis heeft een eigentijds interieur, maar heeft die bijzondere, nostalgische sfeer van vroeger behouden. Op het dek is genoeg ruimte om te barbecueën of lekker met je snuit in de zon te liggen. Alle slaaphutten zijn voorzien van een eigen wastafel en centrale verwarming. Daarnaast kun je aan boord gebruik maken van 3 douches en 2 toiletten.

Lees meer

Programma

Vrijdagavond // Rond 20:00 uur stap je aan boord van de Emmalis.
Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt.

Zaterdag // Na het ontbijt zetten we samen met de Noordvaarder koers richting het populaire Waddeneiland Terschelling.
De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen! Het nodige relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee.
Bij aankomst op Terschelling is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst op het schip tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.

Zondag // ’s Ochtends schuif je wederom aan bij een ontbijt van verse koffie en broodjes en beginnen we aan de terugreis.
Onderweg wordt de lunch geserveerd, welke we bij mooi weer natuurlijk lekker aan dek nuttigen. Tegen 17:00 uur gooien we de loopplank weer uit in de haven van Harlingen.

Accommodatie

Tweemastklipper Emmalis // Deze schitterende klipper is de garantie dat je werkelijk alles uit het mooiste natuurgebied van Nederland haalt. Zodra de zeilen zijn gehesen, komt de boot tot leven en word je deel van de prachtige omgeving.

Aan dek // De beste plek aan boord is aan dek! Geniet hier met het hele gezelschap van het schitterende Friese landschap, de golven en het altijd veranderende wolkenspel.

Benedendeks // Het nostalgisch ingerichte dagverblijf van de Emmalis ademt nog echt de sfeer van vroeger, en nodigt uit tot lange avonden met goede gesprekken. De grote tafels zijn rondom voorzien van heerlijk zachte zitplaatsen. Ideaal voor een afzakkertje na een dag op het water! 

Slaapvertrek // In totaal zijn er 26 slaapplaatsen; 9 x een tweepersoonskamer en 2 x een vierpersoonskamer, allen uitgerust met centrale verwarming.

Sanitaire voorzieningen // De Emmalis beschikt over 2 toiletten en 3 douches. Daarnaast heeft iedere hut een eigen wastafel met stromend water.

Locatie

Jullie ervaringen