Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie
 • Eilanden
 • Video

Omschrijving

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep singles vanaf 39 jaar, uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon?
Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee!

Tijdens deze actieve week hijsen we de zeilen op het wad en gaan we aan wal op de prachtige Nederlandse Waddeneilanden. Gedurende de week help je actief mee bij het zeilen, maar is er natuurlijk ook voldoende ruimte om lekker te relaxen.

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke zeilvakantie in eigen land
 • Samen met een gezellige groep singles van 39 jaar en ouder
 • Een bezoek aan minimaal drie Waddeneilanden, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • All-inclusive verblijf aan boord, inclusief gratis drankjes
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding

Annemieke (46): “Het zeilen langs de Waddeneilanden is een geweldige ervaring. Lekker ongedwongen, niets moet en alles kan.”

Zeilen op het wad // Eilandhoppen staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze tocht op de Waddenzee komen we van alles tegen: zandbanken met jonge zeehonden, langsscherende meeuwen en prachtige zonsondergangen. Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel op het dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om de eilanden te ontdekken. Ook is er voldoende tijd om te ontspannen of het strand op te zoeken. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. De schipper en zijn maat leren je graag de kneepjes van het vak.

Onze varende accommodatie // We verblijven tijdens de reis op een authentieke klipper. Naast een goed bed, brengt het schip ons ook naar onze verschillende aanleghavens. Elke klipper beschikt over een gezellige salon met keuken en veelal over tweepersoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord meerdere douches en toiletten aanwezig.

Lees meer

Programma

Vrijdagavond // We verzamelen vrijdagavond rond 20:30 uur op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren is het ook mogelijk later aan te schuiven. Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Zaterdag // We beginnen de dag met een goed ontbijt. Daarna maakt iedereen zich klaar voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De schipper en zijn maat leggen je graag uit hoe alles werkt en laten je kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een goed glas wijn en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na een dag op het water nog beter smaakt dan anders.

Zondag t/m donderdag // Gedurende de week zeilen we waar de wind ons brengt; Texel, Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en zullen we deze week minimaal drie van de vijf Waddeneilanden bezoeken. Het zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring. Door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende tocht. Uiteraard gaan we deze week ook op zoek naar een geschikte zandbank om droog te vallen voor de nacht. Middenin de natuur, met een prachtige zonsondergang en goed gezelschap is dit een unieke beleving. Als de omstandigheden het toelaten staat ook wadlopen op het programma, er bestaat immers geen mooiere manier om de Waddenzee te ervaren!

Vrijdagmiddag // Vandaag zeilen we terug naar het vaste land. Hier zullen we rond 15:00 uur aanmeren in onze thuishaven. Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.

 

Accommodatie

Tijdens een week eilandhoppen verblijven we op een prachtig, authentiek zeilschip. Deze klipper brengt ons overdag naar de mooiste havens van Friesland en omstreken. Voor de nacht meren we aan in één van de havens of blijven we op open water om te overnachten.

Rode Swan // Zondag 26 juli 2020 hijsen we de zeilen van de Rode Swan.  Deze klipper stamt uit het jaar 1880, destijds gebouwd om met lading de Rijn te bevaren. Na de ingrijpende verbouwing van 1996 is de Rode Swan een varend passagiersschip. Het schip beschikt over een hoge verschansing, brede gangboorden, een gezellige kuip en veel dekruimte om optimaal van de zee en het uitzicht te genieten. Alle hutten beschikken over een wastafel met koud en warm stromend water, CV en een stopcontact met 220 volt.

Aan boord van de Rode Swan zijn 10 x tweepersoonshutten, 3 x vierpersoonshutten, 3 toiletten en 3 douches.

Vliegende Draeck // Zondag 9 augustus 2020 is ons vervoer én ons verblijf de Vliegende Draeck. Sinds 1993 vaart deze prachtige tweemaster als passagiersschip over Waddenzee, het IJsselmeer en de Friese binnenwateren. De Vliegende Draeck is één van de snellere schepen van de vloot, bij gunstig weer kan ze in een korte tijd lange afstanden afleggen. In het sfeervolle gastenverblijf kunnen jullie gebruik maken van een radio, cd-speler, boordbibliotheek en een plank vol spelletjes. Op koude dagen kan de CV aangezet worden voor een aangename temperatuur benedendeks. Alle slaapcabines zijn voorzien van een wastafel met stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte.

De Vliegende Draeck heeft in totaal 7 x tweepersoonshutten, 4 x vierpersoonshutten, 3 toiletten en 3 douches.

Koh-I-Noor // Zondag 21 augustus 2020 stap je aan boord van tweemast kustzeiler Koh-I-Noor. Met haar lengte van 37 meter en breedte van 7 meter biedt ze enorm veel ruimte. Het schip heeft niet één, maar twee ingerichte salons. Hierdoor mogen we de Koh-I-Noor gerust uiterst comfortabel noemen! De royale dagverblijven beschikken over een radio, televisie, een dvd-speler, een cd-speler, beamer en een uitgebreide boordbibliotheek. Bovendien kan op de koudere dagen de CV aangezet worden. Alle hutten zijn uitgerust met een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en bergruimte onder het bed.

De Koh-I-Noor heeft een indeling van 4 x 2-persoonshutten, 4 x 3-persoonshutten  en 1 x 4-persoonshut. Voor het beetje extra luxe en comfort zijn alle kamer voorzien van een eigen douche en toilet.

Eilanden

Texel // Eén van de eilanden waar we aanmeren is Texel, het grootste Waddeneiland. Texel heeft maar liefst 30 kilometer strand en dus genoeg plek om lekker uit te waaien. Er zijn dorpjes waar je kunt rondslenteren, winkelen of een terrasje pakken. Of bezoek natuurgebied De Slufter, één van de schapenfokkerijen of ontdek de wondere wereld van de zee in Ecomare.

Vlieland // Op Vlieland leggen we aan in de mooie haven van Oost-Vlieland, het enige dorp van het eiland. Al lopend kun je dit sfeervolle en autoluwe eiland verkennen. ’s Avonds bezoeken we één van de gezellige kroegen op het eiland. Ga vooral ook mee met de Vliehors Express, die je meeneemt voor een bijzondere rondrit door het unieke natuurgebied de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa. Onderweg stoppen we bij het bekende Reddingshuisje; een voormalig reddingshuisje dat tegenwoordig dienst doet als juttersmuseum.

Terschelling // Met ruim 70 kilometer aan fietspaden door de prachtige natuur, leent Terschelling zich perfect voor lange fietstochten. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan museum ’t Behouden Huys of de oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris. In de vele eetcafés, brasseries en restaurants kun je heerlijk lunchen of samen wat drinken. Een zeer bekend café op Terschelling is het café van volkszanger Hessel, de Groene Weide, in 2011 uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Naast gezelligheid staat de muziek natuurlijk voorop. Kortom, dé locatie voor een gezellige avond uit!

Ameland // Nog verder naar het oosten ligt Ameland, een paradijs voor rust- en natuurzoekers. Huur een fiets en ontdek de veelzijdige natuur van het eiland. Daarnaast zijn er diverse leuke excursies te doen, zoals wad- of strandwandelingen en schelpenexcursies. De geschiedenis van Ameland gaat honderden jaren terug, onder meer naar de tijd van de walvisvaart. Hierdoor heeft Ameland een indrukwekkende geschiedenis.

Schiermonnikoog // Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland van Nederland. Dankzij het grote aantal verschillende landschappen komen er op Schiermonnikoog veel verschillende dieren en planten voor. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal Park Schiermonnikoog en je vindt er het breedste strand van Europa. Het Bezoekerscentrum op het eiland is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland.

Video

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

26 jul 2020 - 2 aug 2020

€ 819

N.v.t

39+ (39+)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

9 aug 2020 - 16 aug 2020

€ 819

N.v.t

39+ (39+)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

21 aug 2020 - 28 aug 2020

€ 819

N.v.t

39+ (39+)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen

Fijne begeleiding en de groep was een voltreffer.

Mirjam, 59 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →

Heerlijk om zorgeloos je vakantie te mogen vieren; alles was goed geregeld. Enorm genoten van de maaltijden van Arjan.

Josine, 51 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →

Het zeilen is een prachtige activiteit. Mijn reizen met SingleSun (Dynamic Holland) zijn zeer goed bevallen. Zowel de bestemmingen, begeleiding en prijs/kwaliteit verhouding. De kans is zeer groot dat ik er volgend jaar weer bij ben.

Peter, 46 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →

Mireille en Arjan waren geweldig! Een superteam en goud waard voor de organisatie. Arjan, de kok, heeft een dikke pluim verdiend! Echt geweldig hoe hij ons verwende en het enthousiasme wat hij uitstraalde.

Maartje, 48 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →