Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie
 • Eilanden
 • Video

Omschrijving

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een enthousiaste groep singles vanaf 39 jaar, uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon?
Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee!
Tijdens deze actieve week hijsen we de zeilen op het wad en gaan we aan wal op de prachtige Nederlandse Waddeneilanden. Gedurende de week help je actief mee bij het zeilen, maar is er natuurlijk ook voldoende ruimte om lekker te relaxen.

Waarom deze vakantie?

 • Een onvergetelijke zeilvakantie in eigen land
 • Samen met een gezellige groep singles: 39 jaar en ouder
 • Een bezoek aan minimaal drie Waddeneilanden, onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • All Inclusive verblijf aan boord, inclusief gratis drankjes
 • Enthousiaste, Nederlandse reisbegeleiding

Annemieke (46): “Het zeilen langs de Waddeneilanden is een geweldige ervaring. Lekker ongedwongen, niets moet en alles kan.”

Zeilen op het wad // Eilandhoppen staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze tocht op de Waddenzee komen we van alles tegen: zandbanken met jonge zeehonden, langsscherende meeuwen en prachtige zonsondergangen. Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel op het dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om de eilanden te ontdekken. Ook is er voldoende tijd om te ontspannen of het strand op te zoeken. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem. De schipper en zijn maat leren je graag de kneepjes van het vak.

Onze varende accommodatie // We verblijven tijdens de reis op een authentieke klipper. Naast een goed bed, brengt het schip ons ook naar onze verschillende aanleghavens. Elke klipper beschikt over een gezellige salon met keuken en veelal over 2-persoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord meerdere douches en toiletten aanwezig.

Lees meer

Programma

Vrijdagavond // We verzamelen vrijdagavond rond 20:30 uur op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren is het ook mogelijk later aan te schuiven. Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Zaterdag // We beginnen de dag met een goed ontbijt. Daarna maakt iedereen zich klaar voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De schipper en zijn maat leggen je graag uit hoe alles werkt en laten je kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een goed glas wijn en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na een dag op het water nog beter smaakt dan anders.

Zondag t/m donderdag // Gedurende de week zeilen we waar de wind ons brengt; Texel, Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en zullen we deze week minimaal drie van de vijf Waddeneilanden bezoeken. Het zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring. Door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende. Uiteraard gaan we deze week ook op zoek naar een geschikte zandbank om droog te vallen voor de nacht. Middenin de natuur, met een prachtige zonsondergang en goed gezelschap is dit een unieke beleving. Als de omstandigheden het toelaten staat ook wadlopen op het programma, er bestaat immers geen mooiere manier om de Waddenzee te ervaren!

Vrijdagmiddag // Vandaag zeilen we terug naar het vaste land. Hier zullen we rond 15:00 uur aanmeren in onze thuishaven. Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.

Accommodatie

Tijdens deze zeilweek is ons vervoer tevens ons verblijf!
Een authentiek zeilschip brengt ons overdag naar de mooiste havens en biedt ’s nachts een heerlijk scheepsbed.

Linquenda // Het vertrek op 12 juli vindt plaats op de elegante tjalk Linquenda. Op dit voormalige vrachtschip beleef je een onvergetelijke zeilvakantie. Het binnenverblijf heeft de uitstraling van een gezellige huiskamer en door de ronde ramen heb je prachtig zicht over het water. Op het dek is voldoende ruimte om lekker te relaxen in de zon en te genieten van de prachtige vergezichten. De Linquenda heeft zeven 2-persoonshutten en een 3-persoonshut, allemaal voorzien van een wastafel met warm en koud water. Daarnaast kan je aan boord gebruik maken van 2 toiletten en 2 douches.

De Linde // Tijdens de Eilandhopweek van 26 juli en 9 augustus zeilen we met de Linde. Het ruime voordek van deze stoere driemastklipper biedt voldoende zitplaats, zodat iedereen kan genieten van het zicht op de horizon. De bankjes op het middendek zorgen voor een comfortabele zitruimte: een fijne plek voor een gezellige borrel of barbecue! Met drie hoofdzeilen en drie voorzeilen die allemaal met de hand moeten worden gehesen, is het flink aanpakken. Maar als de Linde gaat, dan gaat ze goed! Elke hut heeft een wastafel met warm en koud stromend water en er zijn 3 douches en toiletten aan boord.

Sybaris // Op vrijdag 30 augustus stappen we aan boord van de Sybaris. Deze tweemastklipper is gebouwd in 1894 en is in de jaren 90 omgebouwd tot charterschip. Het schip heeft een gezellige zithoek aan de open keuken en grote ramen met zicht op zee. Ook op het dek is voldoende ruimte om te genieten van een goed glas wijn en de ondergaande zon. Elke hut heeft een eigen douche, toilet en wastafel met warm en koud stromend water.

Vertrekhavens // De reizen met de Linde vertrekken vanuit de haven van Harlingen. De reis met de Linquenda vertrekt vanuit de haven van Makkum en de Sybaris vertrekt vanuit Enkhuizen. Alle havens zijn met het openbaar vervoer en de auto goed te bereiken.

Eilanden

Texel // Eén van de eilanden waar we aanmeren is Texel, het grootste Waddeneiland. Texel heeft maar liefst 30 kilometer strand en dus genoeg plek om lekker uit te waaien. Er zijn dorpjes waar je kunt rondslenteren, winkelen of een terrasje pakken. Of bezoek natuurgebied De Slufter, één van de schapenfokkerijen of ontdek de wondere wereld van de zee in Ecomare.

Vlieland // Op Vlieland leggen we aan in de mooie haven van Oost-Vlieland, het enige dorp van het eiland. Al lopend kun je dit sfeervolle en autoluwe eiland verkennen. ’s Avonds bezoeken we één van de gezellige kroegen op het eiland. Ga vooral ook mee met de Vliehors Express, die je meeneemt voor een bijzondere rondrit door het unieke natuurgebied de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa. Onderweg stoppen we bij het bekende Reddingshuisje; een voormalig reddingshuisje dat tegenwoordig dienst doet als juttersmuseum.

Terschelling // Met ruim 70 kilometer aan fietspaden door de prachtige natuur, leent Terschelling zich perfect voor lange fietstochten. Daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te doen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan museum ’t Behouden Huys of de oudste vuurtoren van Nederland, de Brandaris. In de vele eetcafés, brasseries en restaurants kun je heerlijk lunchen of samen wat drinken. Een zeer bekend café op Terschelling is het café van volkszanger Hessel, de Groene Weide, in 2011 uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Naast gezelligheid staat de muziek natuurlijk voorop. Kortom, dé locatie voor een gezellige avond uit!

Ameland // Nog verder naar het oosten ligt Ameland, een paradijs voor rust- en natuurzoekers. Huur een fiets en ontdek de veelzijdige natuur van het eiland. Daarnaast zijn er diverse leuke excursies te doen, zoals wad- of strandwandelingen en schelpenexcursies. De geschiedenis van Ameland gaat honderden jaren terug, onder meer naar de tijd van de walvisvaart. Hierdoor heeft Ameland een indrukwekkende geschiedenis.

Schiermonnikoog // Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland van Nederland. Dankzij het grote aantal verschillende landschappen komen er op Schiermonnikoog veel verschillende dieren en planten voor. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal Park Schiermonnikoog en je vindt er het breedste strand van Europa. Het Bezoekerscentrum op het eiland is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland.

Video

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

12 jul 2019 - 19 jul 2019

€ 795

Makkum

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

26 jul 2019 - 2 aug 2019

€ 795

Harlingen

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

9 aug 2019 - 16 aug 2019

€ 795

Harlingen

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

30 aug 2019 - 6 sep 2019

€ 795

Enkhuizen

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen

Mireille en Arjan waren geweldig! Een superteam en goud waard voor de organisatie. Arjan, de kok, heeft een dikke pluim verdiend! Echt geweldig hoe hij ons verwende en het enthousiasme wat hij uitstraalde.

Maartje, 48 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →

Fijne begeleiding en de groep was een voltreffer.

Mirjam, 59 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →

Het zeilen is een prachtige activiteit. Mijn reizen met SingleSun (Dynamic Holland) zijn zeer goed bevallen. Zowel de bestemmingen, begeleiding en prijs/kwaliteit verhouding. De kans is zeer groot dat ik er volgend jaar weer bij ben.

Peter, 46 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →

Heerlijk om zorgeloos je vakantie te mogen vieren; alles was goed geregeld. Enorm genoten van de maaltijden van Arjan.

Josine, 51 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →