Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Accommodatie
 • Programma
 • Verzekeringen

Omschrijving

Heerlijke weekend zeilen op de Waddenzee met een bezoek aan Terschelling.  Aan alles is gedacht, u hoeft alleen maar aan boord te stappen van een van onze klippers en te genieten, want dit arrangement is op basis van volpension, wel zo relaxed..

Timo (32): “Het leukste is natuurlijk dat je mee mag helpen zeilen, nooit gedacht dat ik ooit zelf achter het roer van een schip zou staan…ben je gewoon ineens kapitein!”

Waarom deze vakantie?

 1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling
 2. Samen met een gezellige groep mee-zeilers
 3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 4. Borrelhapjes op de vrijdagavond
 5. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch en 1 x diner
 6. Onbeperkt koffie, thee en frisdrank

Zeilweekend op de Waddenzee
Zeilen betekent met z’n allen de schouders eronder en samen door de golven manoeuvreren. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen, want kracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kleuren jouw karakter! Wanneer je gaat zeilen over de Waddenzee, dan mag een bezoek aan Terschelling niet ontbreken. Tijdens deze mini-vakantie tikken we Terschelling aan en kun je op je gemak het eiland ontdekken. Gedurende het weekend dient het schip als zeilend hotel, zo heb jij je overtocht en accommodatie in een klap geregeld!

Zeilen met een historische klipper of tjalk
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er hedendaags nog intensief met traditionele schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip ingrijpend verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, kamers en een keuken.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Accommodatie

Ook deze zomer bieden wij weer verschillende weekenden zeilen aan met SingleSun, ben jij er ook bij?

Antonia

Tweemastklipper Antonia is door haar bijzondere tuigage een opvallende verschijning op het IJsselmeer en de Waddenzee. Gebouwd in 1913 op de werf van J. Mol in Dedemsvaart, zeilt dit stoere schip vandaag de dag als charterschip. Tijdens je vakantie met de Antonia staat u volop in de zeilbeleving! Heidy zal er dan ook alles aan doen om het u naar de zin te maken en kan urenlang vertellen over al het moois dat zeilen te bieden heeft. Extra gezellig; trouwe mee-zeiler aan boord is scheepshond Storm!

Aan boord bij de Antonia
Aan dek bevindt zich een royale kuip, een hoge reling met brede gangboorden en veel ruimte om tijdens de zeiltocht de benen te strekken. In de knusse scheepssalon vindt u een sfeervolle gastenruimte met een uitgebreide boordbibliotheek, comfortabele zitplaatsen en spelletjes. Tijdens koudere dagen draait u de CV omhoog voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er tijdens de herfst en winter ook nog prima met de Antonia worden gezeild. Het schip biedt slaapruimte aan 24 personen. Deze comfortabele slaapplaatsen zijn onderverdeeld in 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers. Alle hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Bovendien zijn er douches en toiletten aanwezig, je hoeft niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Antonia
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 26 juli t/m zondag 28 juli 2024

Johanna Engelina

De Johanna Engelina liep van stapel in Middelburg in 1897, hoogstwaarschijnlijk onder de naam Dana Adriana. Deze robuuste tweemastklipper werd destijds te water gelaten om vracht naar de Zeeuwse eilanden te vervoeren. Na een periode als overslagschip te hebben gewerkt, heeft ze nog een tijd als woonark gediend.
Uiteindelijk is het schip verbouwd voor een carrière in de chartervaart. In die tijd kreeg zij ook haar huidige naam, vernoemd naar de moeders van de eigenaren.

Aan boord bij de Johanna Engelina
Aan dek nodigen de banken en de roef uit tot heerlijk relaxen, met het mooiste uitzicht dat u zich kunt bedenken! Het sfeervolle dagverblijf van de Johanna Engelina is licht ingericht en biedt alle comfort om benedendeks te vertoeven. De vele knusse zithoeken van deze klipper bieden een fijne plek voor een goed gesprek, wegduiken met een goed boek of het spelen van een ouderwets bordspelletje. Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig. Je bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Johanna Engelina
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 16 augustus t/m zondag 18 augustus 2024

Mallejan

Gebouwd in het jaar 1907 werd deze Zeeuwse paviljoentjalk in 1907 te water gelaten om vracht te vervoeren over de Hollandse en Zeeuwse wateren.
Oorspronkelijk ontworpen als eenmaster, heeft zij later haar huidige twee masten verkregen. De tjalk Mallejan is de afgelopen maanden grotendeels gerenoveerd en het schip is nu door een ringetje te halen. De Mallejan, een van de allereerste charterschepen in Nederland neemt u graag mee voor een zeiltocht over uitgestrekte Waddenzee en/of het IJsselmeer.

Aan boord van de Malle Jan
Bovendeks is een ruim dek en bij het roer is een knusse zithoek, ook ideaal voor als er kinderen meevaren. Rondom is het schip voorzien van een hoge reling, waardoor u zich veilig en gemakkelijk over het dek kunt bewegen. Het dagverblijf ademt de gemoedelijk sfeer van een huiskamer en leent zich perfect voor gezamenlijk ontbijten en dineren. De ruime zithoek met tafel nodigt uit voor lange gesprekken met een goed glas wijn of het lezen van een boek uit de uitgebreide boordbibliotheek. De scheepshutten zijn uitgerust met comfortabele stapelbedden van minimaal 2 meter lang, voldoende bergruimte voor uw bagage, wastafels met warm en koud water en een CV in elke hut. Voor het gemak zijn alle bedden volledig voor opgemaakt; je hoeft niet zelf een dekbed of slaapzak mee te nemen. De Mallejan beschikt over 3 toilet en 2 douches. Je bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Malle Jan
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 06 september t/m zondag 08 september 2024

*Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
**Voor sommige weekenden kan er een 2e schip worden ingezet.
***In uitzonderlijke gevallen kan een schip gewijzigd worden, bijvoorbeeld in verband met de groepsgrootte.

Programma

Vrijdagavond
Rond 20:00 uur stap je aan boord en word je welkom geheten door de crew. Je maakt kennis met je zeilkornuiten, de schipper wijst de kajuiten toe en een gezellige avond volgt.

Zaterdag
Na het ontbijt zetten we koers richting het populaire Waddeneiland Terschelling. De schipper nodigt je graag uit actief deel te nemen aan het zeilavontuur en leert je van A tot Z alles over het hijsen van de zeilen, navigeren en zelfs hoe je het schip door de woeste golven moet sturen! Het nodige relaxen staat uiteraard ook centraal en al liggend aan dek, geniet je van het adembenemende uitzicht over UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Bij aankomst is er voldoende tijd het eiland te ontdekken tijdens een strandwandeling of fietstocht, en bij terugkomst op het schip tovert de scheepskok een heerlijk diner uit de kombuis.

Zondag
’s Ochtends schuif je wederom aan bij een ontbijt van verse koffie en broodjes en beginnen we aan de terugreis. Onderweg wordt de lunch geserveerd, welke we bij mooi weer natuurlijk lekker aan dek nuttigen. ’s Middags gooien we de loopplank weer uit in de haven en kijken we terug op een geweldig weekend!

De leukste tips voor een weekend zeilen op een rijtje:

 • Fietstocht door natuurreservaat De Boschplaat
 • Lekker uitwaaien tijdens een strandwandeling
 • Totale duisternis ervaren in het Dark Sky Park
 • Cranberrywijn proeven
 • Bezoek aan de gezellige dorpjes Midsland of West-Terschelling
 • Hessel & Tess in Café de Groene Weide
 • Selfie met vuurtoren Brandaris 😉

Verzekeringen

Reis- en annuleringsverzekering
Voor een reis of annuleringsverzekering betaal je een relatief laag bedrag aan premie, terwijl je er een flinke vergoeding door kunt krijgen. Dus goed verzekerd op reis? Boek dan voorafgaand aan jou reis een kortlopende annuleringsverzekering of kortlopende reisverzekering. Als je je reis door een nare situatie moet annuleren, dan is die situatie op zich al vervelend genoeg.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

26 jul 2024 - 28 jul 2024

€ 325

Antonia 3 daags (3 daags)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

16 aug 2024 - 18 aug 2024

€ 325

Johanna Engelina 3 daags (3 daags)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

6 sep 2024 - 8 sep 2024

€ 325

Malle Jan 3 daags (3 daags)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen