Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie

Omschrijving

Vier het Pinksterweekend dit jaar eens op een andere manier, ontdek de allermooiste plekken van de eindeloze Waddenzee en de veelzijdige Waddeneilanden. Stap jij tijdens Pinksteren ook aan boord van een prachtig zeilschip samen met een gezellige groep zeilliefhebbers? Vol actie, spanning en frisse zeelucht!

Waarom deze vakantie?

 • Actieve zeilvakantie, inclusief snelcursus zeilen
 • Voor alle leeftijden, kinderen welkom!
 • Bezoek aan Vlieland en Terschelling
 • Overnachtingen in een kajuit op een historisch schip
 • Inclusief 3 x ontbijt, 3 x lunch en 2 x diner
 • Onbeperkt koffie, thee, fris
 • Gegarandeerd vertrek!

Alcoholische drankjes aanwezig aan boord tegen betaling.
Bier €2,-
Wijn  €2,50

Onze aanraders op Vlieland

 • Ga met de Vliehors Expres naar natuurgebied de Vliehors
 • Beklim vuurtoren Vuurduin
 • Proef zeewierkaas(!) in de Kaasbunker
 • Kijk vanuit een van de vele strandpaviljoens naar de zonsondergang
 • Juttersmuseum

Jouw bucketlist op Terschelling

 • Huur een fiets of huifkar
 • Maak een selfie met vuurtoren Brandaris
 • Organiseer een wedstrijdje Blokarten op het strand
 • Waag een dansje in de populaire discotheken WYB, Braskroeg, OKA 18 en Danscafé de Stoep

Zeilen met een historische tjalk
Onder de noemer “bruine vloot” wordt er vandaag de dag nog steeds met historische schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, slaapkamers en een keuken.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdag
Om 20:00 uur ben je van harte welkom aan boord en staat de koffie al te pruttelen. In een lekker ongedwongen sfeertje maak je kennis met de schipper, de bemanning en natuurlijk elkaar. De goed gevulde bar leent zich prima voor een gezamenlijk drankje en is daarmee een mooi begin van het weekend.

Zaterdag
Na het ontbijt zetten we koers richting het Waddeneiland Vlieland. Bekend als de ultieme bestemming voor mensen die het echte eilandleven willen ervaren, biedt Vlieland stilte, rust en schitterende natuur zover het oog kan zien. Verken samen de uitgestrekte natuurgebieden tijdens een prachtige wandeling of spreid een kleedje voor een gezellige picknick.
Geen zin om te lopen? Boek dan met z’n allen een plek op de Vliehors Expres en verken de “Sahara van het Noorden” met een unieke, omgebouwde truck!

Zondag
Op eerste pinksterdag staat er een korte zeiltocht naar het buureiland Terschelling op het menu, waarbij de schipper jullie graag uitnodigt te helpen met het hijsen van de zeilen en het anker lichten. Een stoomcursus zeilen dus! Bij Terschelling aangekomen ligt de dag nog voor ons, die jullie kunnen invullen met bijvoorbeeld een strandwandeling, een fietstocht door de duinen of een boemeltje door het bruisende West-Terschelling. Uiteraard is het ook in de vele leuke kroegen en cafés tot in de kleine uurtjes goed toeven.

Maandag
Op pinkstermaandag genieten we samen van een heerlijk, uitgebreid ontbijt. Vervolgens lichten we het anker voor een kleine omweg langs de zeehondenbank. Hier verblijft doorgaans een groep van 50 tot 70 zeehonden en de schipper zal dan ook zijn uiterste best doen zo dicht mogelijk langs deze bijzondere dieren te varen, zodat jullie ze goed kunnen bekijken.
Tegen 16:00 uur varen we de haven van Harlingen weer binnen en kijken we terug op een fantastisch zeilweekend.

Accommodatie

Tjalk Mallejan

Gebouwd in het jaar 1907 werd deze Zeeuwse paviljoentjalk in 1907 te water gelaten om vracht te vervoeren over de Hollandse en Zeeuwse wateren.
Oorspronkelijk ontworpen als eenmaster, heeft zij later haar huidige twee masten verkregen.

De tjalk Mallejan is de afgelopen maanden grotendeels gerenoveerd en het schip is nu door een ringetje te halen..
De Mallejan, een van de allereerste charterschepen in Nederland neemt u graag mee voor een zeiltocht over uitgestrekte Waddenzee en/of het IJsselmeer.

Aan dek

Bovendeks is een ruim dek en bij het roer is een knusse zithoek, ook ideaal voor als er kinderen meevaren. Rondom is het schip voorzien van een hoge reling, waardoor u zich veilig en gemakkelijk over het dek kunt bewegen.

Benedendeks

Het dagverblijf ademt de gemoedelijk sfeer van een huiskamer en leent zich perfect voor gezamenlijk ontbijten en dineren. De ruime zithoek met tafel nodigt uit voor lange gesprekken met een goed glas wijn of het lezen van een boek uit de uitgebreide boordbibliotheek.

Slaapvertrek

De scheepshutten zijn uitgerust met comfortabele stapelbedden van minimaal 2 meter lang, voldoende bergruimte voor uw bagage, wastafels met warm en koud water, CV en 220V.
Voor uw gemak zijn alle bedden volledig voor u opgemaakt; u hoeft niet zelf een dekbed of slaapzak mee te nemen.

Sanitaire voorzieningen

De Mallejan beschikt over 3 toilet en 2 douches
U bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer u gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

6 jun 2025 - 9 jun 2025

€ n.n.b.

N.v.t

4 daags weekend (4 daags weekend)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen

Wat was het een gezellig weekend! Super leuk om eens met andere vakantiegangers aan het feestelijke ontbijt te schuiven. Door het samenwerken met het zeilen leer je elkaar goed kennen en ontstaat er ongedwongen een praatje.

Tiffany, 32 jaar

Zeilweekend Pinksteren

Alle ervaringen →