Er zijn momenteel geen reizen naar Zeilweekend Bierproeverij beschikbaar.

  • Waarom deze reis?
  • Programma
  • Accommodatie

Waarom deze reis?

Avontuurlijk zeilweekend met een bezoek aan bierbrouwerij ‘Fortuna’ op Vlieland en een overnachting in de haven van het bruisende West-Terschelling met de stoere tweemastklipper ‘Suydersee’.

In Frieslands Waddenhaven  scheept u in aan boord van het historische zeilschip Suydersee. Er wacht u een heerlijke zeilcruise vol actie, (ont)spanning en samen genieten van de frisse zeelucht, droogvallende zandplaten en de aanblik van een groep zonnende zeehonden. U bent er even helemaal uit. Met haar ruimte en comfort voelt u zich meteen thuis op de luxueuze tweemastklipper Suydersee.

Waarom deze vakantie?

  1. Een actieve vakantie met een bezoek aan Terschelling & Vlieland
  2. Samen met een gezellige groep
  3. Unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
  4. Ontdek wat de Waddenzee te bieden heeft
  5. Inclusief 2 x ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner
  6. Nu al gegarandeerd vertrek!

Zeilweekend op de Waddenzee
Tot de aanleg van de Afsluitdijk in 1932 maakte de Zuiderzee deel uit van de Waddenzee, na de voltooiing kreeg deze de naam IJsselmeer. Behalve als natuurgebied is de Waddenzee ook belangrijk voor de visserij, recreatie en aardgaswinning. De Waddenzee is de binnenzee tussen de Waddeneilanden en het vaste land van Nederland, Duitsland en Denemarken. Met een lengte van 500 km strekt de kust van de Waddenzee zich uit tussen Den Helder en de Deense stad Esbjerg. De Waddenzee heeft zo veel te bieden. Uiteraard mag een bezoek aan de eilanden niet ontbreken tijdens deze groepsreis. We zullen tijdens dit weekend Vlieland én Terschelling bezoeken.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdag
Vanaf 19:00 uur wordt u aan boord verwelkomt en maakt u kennis met de bemanning en uw medepassagiers. Na het welkomstwoord van de schipper volgt er een korte uitleg over het schip en de te volgen route. Daarna is het ‘trossen los’ en hijsen we samen de zeilen. Bij het laatste zonlicht zetten we koers naar Vlieland alwaar we onder het hoge vuurtorenduin een ankerplekje zoeken.

Voor deze speciale gelegenheid hebben we een aantal van de beste bieren uit de ketels van de Harlinger havenbrouwerij Het Brouwdok meegenomen. Met het ‘Klipper’ sponsorbier van Rederij Vooruit proosten we op werelderfgoed Waddenzee en op de historische zeilschepen.

Zaterdag
De volgende ochtend, na een uitgebreid ontbijt wordt het anker opgehaald en zoeken we een plekje in de haven van Vlieland. Brouwerij Fortuna is vlakbij en hier worden we om 12:00 uur verwacht voor een inspirerende rondleiding. Deze ambachtelijke bierbrouwerij beschikt over een eigen water- en energiebron en werkt zoveel mogelijk met eilander ingrediënten. Er is ook een expositie- en proefruimte, een filmzaal en een kapel met icoon. Kortom een belevenis op zich.

Ga voor een voorproefje naar www.fortunavlieland.nl.

Na ons bezoek aan Brouwerij Fortuna wordt koers gezet naar Terschelling. Het is maar een korte zeiltocht naar Terschelling maar we maken een kleine omweg langs de zeehondenbank waar een enorme kolonie robben van dichtbij te bewonderen is. In de haven van West-Terschelling is het een drukte van belang, hier vinden we een plekje voor de nacht. Terschelling heeft veel te bieden; strand en duinen vlakbij en in het bruisende dorp vindt u gezellige restaurantjes en cafe’s, waar het tot in de kleine uurtjes goed toeven is onder het licht van de vuurtoren ‘Brandaris’.

Ook Terschelling heeft zijn eigen bierbrouwerij. ‘Brouwerij Schoemrakker’ is bekend om zijn Brandaanbier. Persoonlijk goedgekeurd door Sint Brandaan, beschermheilige van de zeevaarders! We hebben de bottelier van de brouwerij aan boord uitgenodigd om ons te komen vertellen over dit heerlijke speciaalbier en het ons natuurlijk te laten proeven. Proost!!

Zondag
Rond 10:00 uur zetten we koers terug naar Harlingen en wordt nog eens alles uit de kast gehaald om het schip optimaal te zeilen en waar mogelijk andere schepen de loef af te steken. In de wereld van de historische zeilvaart staat de Suydersee bekend als een schip met fantastische zeileigenschappen welke de schipper je graag zal tonen. Ook geeft hij het roer graag uit handen zodat je dit zelf kunt ervaren. Na alweer een heerlijke zeildag meren we rond 15:00 uur aan in de haven van Harlingen.

Accommodatie

Klipper Suydersee
Zoals vele schepen uit de zogeheten bruine vloot, is ook de imposante klipper Suydersee destijds gebouwd om goederen te vervoeren. In 1906 werd de laatste hand gelegd aan de constructie van het schip en was het pas in 2000 dat ze aan haar tweede carrière als luxe charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer begon.

Aan dek
Niet alleen heb je bovendeks het beste uitzicht, vanuit de royale zitkuip aan dek staan jullie tijdens de zeiltocht ook nog eens middenin de zeilbeleving! Genoeg dekruimte om een slagje over het schip te maken of gezellig met zijn allen van de frisse, zilte zeelucht te genieten.

Benedendeks
In de sfeervol ingerichte salon kunnen jullie gebruik maken van een stereo-installatie, een flat screen televisie met dvd-speler en een boordbibliotheek. En denk je dat december te koud is om met een schip te zeilen? Bij koudere temperaturen draai je simpelweg de centrale verwarming een tikkeltje omhoog. Onze tip; neerploffen in een van de vele knusse zithoeken en met z’n allen een bordspelletjes spelen!

Slaapvertrek
De hutten bevinden zich benedendeks en beschikken over comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en een eigen wastafel met koud en warm stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een kajuit met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen
De Suydersee is voorzien van 3 toiletten en 3 douches.

Locatie

Jullie ervaringen

Met de groep hebben we het supergezellig gehad op een prachtig eiland met een fijne energie. Het was een onvergetelijke reis!

Christine, 35 jaar

Zeilweekend Bierproeverij

Alle ervaringen →