Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Accomodatie
  • Programma

Omschrijving

Een onvergetelijk festival

Het feest begint al op het moment dat u in de haven van Harlingen aan boord stapt! Onderweg hijst u met elkaar de zeilen en bent u de wereld om u heen zomaar even vergeten. Eenmaal aangekomen op Terschelling laat u zich meevoeren door het onovertroffen fenomeen dat Oerol heet.

Tijdens “Oerol 2024” zeilen wij met een van de mooiste schepen van Rederij Vooruit richting Terschelling.
Je hoeft alleen nog maar je koffer te pakken met je mooiste outfits, naar Harlingen reizen en aan boord stappen. Wel zo relaxed!

Vaar mee naar Terschelling om dit bijzondere evenement te ervaren. Op Oerol wordt de prachtige natuur gecombineerd met theater, beeldende kunst en heel veel muziek. Het verblijf is inclusief een heerlijk ontbijt (elke dag) en een lunch of diner op de 1e dag.

Oerol is een meerdaagse eigenzinnige festival op het eiland Terschelling.

Muziek, kunst en de schoonheid van het prachtige landschap en de bewoners van Terschelling staan dan centraal.

In 2021 vond de 40e editie van Oerol plaats, waardoor dit festival een van de oudste in Nederland is. Talloze mensen zijn opgegroeid met Oerol en koesteren hun ervaringen en avonturen op het prachtige Waddeneiland Terschelling. Voor elke individuele bezoeker heeft Oerol een unieke betekenis. Maar één ding staat vast: wanneer je de haven van Harlingen verlaat, maakt de ‘normale’ wereld plaats voor een andere realiteit die je geest leegmaakt, je ogen opent en je verlangen naar avontuur aanwakkert. Het is als een wonderland waarin alles mogelijk is, zolang je maar openstaat voor wat er op je pad komt.

Lees meer

Accomodatie

Mermaid

De stoere tweemastklipper rolde in 1907 als vrachtschip van de steigers. Na een ingrijpende verbouwing is de Mermaid sinds 1990 in gebruik als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Aan boord bij de Mermaid
Aan dek is een royale kuip met gemakkelijke banken, waar voor de gezelligheid een grote eettafel is geplaatst. De Mermaid beschikt over een hoge reling, brede gangboorden en veel dekruimte. Ook kan er bij een spatje regen of juist felle zon een tent over het dek worden gespannen. Daarnaast maakt de stabiliteit van het schip dat ze tijdens het zeilen minimaal scheef kan hangen, waardoor de Mermaid uiterst geschikt is voor ouderenreizen.

De vele knusse zithoeken van deze klipper bieden een fijne plek voor een goed gesprek, wegduiken met een goed boek of het spelen van een ouderwets bordspelletje. Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig. Je bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Naar Oerol met de Mermaid?
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: donderdag 12 juni tot zondag 15 juni
Datum: zondag 15 juni tot vrijdag 20 juni

De Suydersee  

Een zeilreis met de luxe Suydersee staat garant voor een bijzondere ervaring voor iedereen die het zeilen op een unieke manier wil beleven. Met slaapruimte voor maar liefst 34 personen, is de historische klipper Suydersee uit 1906 een zeer imposante verschijning. Destijds gebouwd om goederen te vervoeren, onderging ze in 2000 een grote verbouwing om aan een tweede leven als charterschip in de pleziervaart te beginnen.Bij de renovatie stonden ruimte en comfort hoog in het vaandel. Van alle gemakken voorzien, telt de Suydersee vandaag de dag daarom als een van de meest luxe schepen in de vloot van Rederij Vooruit!

Aan boord van de Suydersee
Aan dek bevindt zich een kuip met een tent, hoge relingen en brede gangboorden. Ook is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken of gezellig met zijn allen te zitten. Het sfeervolle gastenverblijf is uitgerust met onder andere een stereo, een flatscreen televisie en een plank vol spelletjes. Op de wat koudere dagen zorgt de centrale verwarming voor een aangename temperatuur in het vertrek.

Elke hut is voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en voldoende bergruimte onder de bedden. Lakens, beddengoed en kussen met kussensloop ligt standaard voor je klaar. Je hoeft enkel handdoeken en een slaapzak mee te nemen of je huurt dit bij ons en wij leggen het voor je klaar. Tevens zijn er 3 douches en 3 toiletten aan boord aanwezig.

Naar Oerol met de Suydersee?
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 13 juni tot zondag 15 juni 2025

De Josina Elisabeth

De klipper Josina Elisabeth is gebouwd in 1900. Na een grondige verbouwing heeft het schip zich in 1995 bij de vloot van Rederij Vooruit aangesloten en is ze in gebruik genomen als passagiersschip over de Waddenzee en het IJsselmeer. De Josina Elisabeth is een snelle en sportieve zeiler, maar tegelijkertijd ook comfortabel en stabiel. Een historisch varend monument waarmee je een onvergetelijke tocht en blijvende herinneringen maakt.

Aan boord van de Josina Elisabeth
Het schip heeft een hoge verschansing rondom en brede gangboorden, hierdoor is de Josina Elisabeth uitermate geschikt voor een vakantie met kleine(re) kinderen. Veel dekruimte om de benen te strekken en een grote kuip om heerlijk in te zitten maken het plaatje compleet.

Benedendeks vindt u een sfeervol dagverblijf, waar u gebruik kunt maken van een radio met MP3-aansluiting en een cd-speler. Gezellige zithoeken met lange banken nodigen uit tot relaxen, een bordspel te spelen of gezamenlijk van het diner te genieten. Op gure dagen draait u eenvoudig de CV omhoog voor een aangename temperatuur in de salon, zo kan er ook in de herfst en winter nog prima met de Josina Elisabeth worden gezeild.

De comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV, een leeslampje en bergruimte onder het bed.

Tevens zijn er sanitaire voorzieningen aan boord aanwezig, het schip beschikt over 3 toiletten en 3 douches.

 

Programma

Oerol lang weekend donderdag 06 – zondag 09 juni 2024

We vertrekken om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij dat er een warme scheepsmaaltijd voor u op tafel wordt gezet en ’s avonds kunt u alvast een beetje sfeer proeven van op eiland en het festival dat op het punt staat te beginnen.
Vrijdagochtend kun je na het ontbijt kun genieten van de opening van het Festival, boek een kaartje voor een theatervoorstelling, huur een fiets of loop gewoon even over het strand. We blijven op het eiland t/m zondag 9 juni, we zijn rond 16.00 uur weer terug in Harlingen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 385,00 per persoon, inclusief ontbijt.

Oerol weekend vrijdag 07 – zondag 09 juni 2024

We vertrekken om 16.00 uur in Harlingen. Zodra de groep compleet is hijsen we de zeilen en gaan we richting Terschelling. Onderweg zorgen we voor een heerlijke warme scheepsmaaltijd. We blijven op het eiland t/m zondagmiddag 9 juni 2024. Rond 16.00 uur varen we de haven van Harlingen weer binnen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 275,00 per persoon, inclusief ontbijt.

Midweek Alida zondag 09 – vrijdag 14 juni 2024

Je kunt zondag 9 juni om 19.00 uur aan boord stappen. Zodra iedereen aan boord is, maken we de trossen los en hijsen we de zeilen voor de overtocht naar Terschelling. We blijven op het eiland t/m vrijdagochtend 14 juni 2024. We komen vrijdagmiddag circa 15.00 uur weer aan in Harlingen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 375,00 per persoon, inclusief ontbijt.
Momenteel nog 1 plekje vrij voor een vrouw in gedeelde hut voor 2 personen

Oerol lang weekend donderdag 13 – zondag 16 juni 2024

Je kunt aan boord stappen vanaf 15.00 uur.  We vertrekken om 16:00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij dat er een warme scheepsmaaltijd voor u op tafel wordt gezet en ’s avonds kunt u alvast een beetje sfeer proeven van op eiland en het festival dat op het punt staat te beginnen.
Vrijdagochtend kun je na het ontbijt kun genieten van de opening van het Festival, boek een kaartje voor een theatervoorstelling, huur een fiets of loop gewoon even over het strand. We blijven op het eiland t/m vrijdag  juni, we zijn rond 16.00 uur weer terug in Harlingen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 385,00 per persoon, inclusief ontbijt.


Oerol weekend vrijdag 14 – zondag 16 juni 2024

We vertrekken rond 10.00 uur vanuit Harlingen naar Terschelling. Onderweg zorgen wij voor een eenvoudige lunch en de verwachting is dat we rond 14:00 uur op het eiland aankomen. We blijven op het eiland t/m zondag 16 juni. We vertrekken rond 12.00 uur weer richting Harlingen, hier zullen we rond 16.00 uur weer de haven binnen varen.
Kosten
De prijs voor dit arrangement is € 325,00 per persoon, inclusief ontbijt.

 

 

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

12 jun 2025 - 15 jun 2025

€ 405

Suydersee Vertrek 16:00 (Vertrek 16:00)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

13 jun 2025 - 15 jun 2025

€ 340

Josina Elisabeth Vertrek 16.00 (Vertrek 16.00)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

13 jun 2025 - 16 jun 2025

€ 405

Mermaid Vertrek 16:00 (Vertrek 16:00)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen

Ieder jaar weer een feest om naar Oerol te gaan. Ondanks alle drukte is de sfeer ontspannen, laat iedereen elkaar in de waarde en geniet iedereen van al het moois van Terschelling!! Vaste prik!!

Michelle, 30 jaar

Oerol 2025

Alle ervaringen →