Bekijk data & prijzen
 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie
 • Verzekeringen

Omschrijving

Niet alleen stap je bij SingleSun aan boord voor gezellige zeilreizen over de Waddenzee, voor de sportieve vakantieganger monster je aan bij de Brandarisrace! Qua deelnemende schepen is dit de grootste zeilrace van Nederland! Je zeilt mee als volwaardig bemanningslid en zeilervaring is niet vereist. De crew legt je namelijk van A tot Z uit hoe zeilen werkt.

Zeilen, teamwork en een hoop lol met een leuke groep.

Nico (52): “Machtig mooi, zou het zo weer doen!”

Waarom deze vakantie?

 • Als volwaardig lid van de crew meezeilen tijdens de Brandarisrace
 • Actief zeilweekend over de Waddenzee
 • Inclusief snelcursus zeilen
 • 2 unieke overnachtingen op een traditioneel zeilschip
 • Ontbijt (2 x), lunch (2 x) en diner (1 x)
 • Onbeperkt koffie en thee en fris
 • *Bij de dagtocht is lunch inclusief en koffie, thee, fris

Brandarisrace
Om stil te staan bij het feit dat vuurtoren Brandaris op Terschelling in 1994 haar 400-jarig jubileum vierde, werd ter afsluiting van het jubileumjaar de eerste editie van de Brandarisrace georganiseerd. De race is uitsluitend voor klippers, tjalken, skûtsjes en zeegaande zeilschepen. De Brandarisrace loopt van Harlingen naar Terschelling. Waar de wedstrijd ooit begon met 50 schepen, verschijnen er nu jaarlijks maar liefst 80 aan de start!

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdag
Om 20:00 uur wacht jullie in Harlingen een warm onthaal door de schipper. Een welkomstwoord volgt, de hutten worden toegewezen en de avond leent zich voor gezellige gesprekken in het verwarmde dagverblijf óf lekker in de frisse buitenlucht aan dek.

Zaterdag
Zaterdagochtend staat er in alle vroegte al een stevig ontbijt voor jullie op tafel, met daarnaast natuurlijk een pot verse koffie en thee.
Vervolgens zetten we koers naar de start en sluiten we aan bij de wedstrijdvloot. Het startschot klinkt en we gaan los! Tijdens de race zal de enthousiaste crew jullie uitgebreide instructies geven en begeleiden, we moeten immers samenwerken om als eerste over de finish te zeilen!
Na de prijsuitreiking proosten we met z’n allen op de winnaar en vieren we natuurlijk dik feest op Terschelling.

Zondag
’s Ochtends schuiven jullie wederom aan bij een heerlijk ontbijt en na de lunch beginnen we aan de terugreis. We genieten nog even met volle teugen van de prachtige zeiltocht naar Harlingen, waar we rond 16.00 uur in de middag arriveren.

Accommodatie

Klipper Suydersee

De Suydersee is een zeer indrukwekkende klipper uit het jaar 1906. Destijds gebouwd om goederen te vervoeren. Net als de meeste schepen uit de bruine vloot onderging ze uiteindelijk in 2000 een grote verbouwing, om aan een tweede carrière als charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer te beginnen.

Aan dek
Met z’n allen chillen aan dek, terwijl de wind door je haren woelt? Bovendeks staan jullie middenin de zeilbeleving! Hier bevindt zich een kuip met een tent, hoge relingen en brede gangboorden. Bovendien is er veel dekruimte om lekker de benen te kunnen strekken of gezellig met zijn allen te zitten.

Benedendeks
Het sfeervol ingerichte dagverblijf is van alle gemakken voorzien, zoals een stereo-installatie, een flatscreen televisie, een dvd-speler, een uitgebreide boordbibliotheek en een plank vol spelletjes. Op gure dagen kan de centrale verwarming worden aangezet voor een aangename temperatuur in het vertrek. Dit betekent dat er ook tijdens de koudere maanden nog prima kan worden gevaren met de Suydersee.

Slaapvertrek
De kajuiten zijn allemaal uitgerust met comfortabele stapelbedden. Daarnaast beschikken de hutten over centrale verwarming, een wastafel met warm en koud stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een hut met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen
De Suydersee is voorzien van 3 toiletten en 3 douches.

 

Victoria-S

De Victoria-S liep in het jaar 1876 in Roodevaart van stapel.
In 1898 werd deze snelle stevenaak verlengd, om in de daaropvolgende jaren vracht te vervoeren over Nederlandse wateren. Het was niet eerder dan 1996, dat de Victoria-S werd omgebouwd tot passagiersschip. Gedreven door de passie van de schippers, daagt zij iedere zeilliefhebber uit tot avontuur!

Aan boord bij de Victoria-S

Aan dek heeft u het beste uitzicht en is er altijd een fijne zitplaats te vinden.
Strijk neer op een van de lange banken en geniet van de wind door uw haren.

Benedendeks

De aspecten licht, ruimte en kwaliteit stonden bij de bouw hoog in het vaandel. In het royale en luxe dagverblijf treft u een radio, een cd-speler en een plank vol boeken en spelletjes.
Op koudere dagen kunt u de CV omhoog draaien voor een aangename temperatuur benedendeks. Dit betekent dat de Victoria-S ook in de herfst en winter kan worden geboekt, voor bijvoorbeeld een prachtig winterzeilreis of een gezellige familiedag.

Slaapvertrek

De slaaphutten met stapelbedden zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en 220V.
De comfortabele bedden worden voor elke reis opgemaakt met een matrashoes en een kussen met kussensloop. U dient enkel zelf een slaapzak mee te nemen of huurt een dekbed bij de rederij.

Sanitaire voorzieningen

Aan boord zijn 2 toiletten  en 2 ruime douches aanwezig.
Voor het gebruik van sanitaire voorzieningen bent u niet afhankelijk van een haven.

Verzekeringen

Reis- en annuleringsverzekering
Voor een reis of annuleringsverzekering betaal je een relatief laag bedrag aan premie, terwijl je er een flinke vergoeding door kunt krijgen. Dus goed verzekerd op reis? Boek dan voorafgaand aan jou reis een kortlopende annuleringsverzekering of kortlopende reisverzekering. Als je je reis door een nare situatie moet annuleren, dan is die situatie op zich al vervelend genoeg.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

19 okt 2024 - 19 okt 2024

€ 75

Dagtocht Victoria S (Victoria S)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

18 okt 2024 - 20 okt 2024

€ 325

3- daagse Suydersee (Suydersee)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

Locatie

Jullie ervaringen

Op het laatste moment een weekend meegeweest met de Josina Elisabeth via Rederij Vooruit, samen met mijn vrouw. Wat een mooie ervaring! We werden welkom geheten door chef Joost, die al een heerlijk ontbijt klaar had staan. Het advies was om stevig te ontbijten want we zouden flink aan het werk gezet worden. Dat was niet gelogen!

Eric, 40 jaar

Meezeilen Brandarisrace

Alle ervaringen →