Bekijk data & prijzen
 • Eilandhoppen
 • Programma
 • Accommodatie
 • Eilanden
 • Verzekeringen

Eilandhoppen

Wil jij op vakantie in eigen land? Samen met een gezellige groep uitwaaien en genieten van de Nederlandse zon?
Ga dan met ons mee Eilandhoppen op de Waddenzee! Jong en oud, iedereen is welkom om aan boord te stappen bij deze reis.

Waarom deze vakantie?

 • Samen met een leuke groep zeilfanaten
 • Bezoek aan minimaal 3 Waddeneilanden (afhankelijk van het weer en getij)
 • Veel gezelligheid met je reisgenoten, zowel aan wal als aan boord
 • Verzorgd verblijf aan boord: inclusief koffie, thee en fris
 • Alcoholische drankjes aan boord verkrijgbaar (tegen betaling)
 • Internationale reis met grotendeels Nederlandse deelnemers

Zeilen op het wad
Eilandhoppen staat volledig in het teken van de Wadden. Tijdens onze zeiltochten over Werelderfgoed Waddenzee komen we werkelijk van alles tegen; schitterende natuurgebieden, zeehonden op de zandbank tussen Ameland en Terschelling en elke avond een adembenemende zonsondergang. Natuurlijk staat een bezoek aan de Waddeneilanden ook op het programma! Na aankomst in de haven is het tijd voor een borrel aan dek en kunnen we er vervolgens wandelend of met de fiets op uit om het eiland te ontdekken. Wie het liever wat rustiger aan doet, blijft gewoon lekker aan boord om te relaxen. Heb je geen zeilervaring? Geen probleem, want de schipper en zijn maat leren je graag de fijne kneepjes van het vak!

Varende accommodatie
Geheel in stijl verblijf je tijdens deze zeilweek op een authentiek zeilschip en overnacht je in een heuse kajuit. Elke schip beschikt benedendeks over een verwarmd dagverblijf, een keuken en veelal tweepersoonshutten met een eigen wastafel. Daarnaast zijn er aan boord altijd meerdere douches en toiletten aanwezig.

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Aankomstdag
We verzamelen zondagavond rond 20:00 uur op het schip in de vertrekhaven. Omdat we deze dag nog niet uitvaren, is het ook mogelijk later aan te schuiven. Onder het genot van een welkomstdrankje luiden we samen de vakantieweek in.

Eerste dag
We beginnen met een goed ontbijt en maken ons vervolgens op voor de eerste dag op het water. Na een korte zeilinstructie van de schipper gooien we de trossen los en varen we uit. Tijdens het zeilen word je van harte uitgenodigd mee te helpen met het hijsen van de zeilen, het lichten van het anker en zelfs het schip te sturen. De crew legt graag uit hoe alles werkt, maakt jullie wegwijs op het schip en laat jullie kennis maken met het zeemansleven. Gedurende de dag verzorgt de reisbegeleiding een warme kop koffie, een goed glas wijn en natuurlijk een heerlijke maaltijd, die na het zeilen nog beter smaakt dan anders.

Gedurende de week
Deze week zeilen we waar de wind ons brengt; Texel, Vlieland, Ameland of Terschelling. In overleg met de schipper wordt iedere dag een zeilroute bepaald en proberen we minimaal drie van de vijf Waddeneilanden te bezoeken. Zeilen op de Waddenzee is een fantastische ervaring, door de unieke natuur staat de Waddenzee niet voor niets al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Onze reisleiding tipt jullie graag de leukste activiteiten en bezienswaardigheden op de eilanden, wat dacht je bijvoorbeeld van sterren kijken in het Dark Sky park of op de step door West-Terschelling!
Tijdens ons verblijf op Terschelling huren we in ieder geval fietsen, het eiland leent zich namelijk perfect voor een schitterende tocht!

Laatste dag
Vandaag zeilen we terug naar het vaste land en ’s middags meren we weer aan in onze thuishaven.
Met mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen kijken we terug op een schitterende zeilweek.

Accommodatie

Deze zomer varen we met 4 verschillende zeilschepen.

Antonia

Tweemastklipper Antonia is door haar bijzondere tuigage een opvallende verschijning op het IJsselmeer en de Waddenzee. Gebouwd in 1913 op de werf van J. Mol in Dedemsvaart, zeilt dit stoere schip vandaag de dag als charterschip. Tijdens je vakantie met de Antonia staat u volop in de zeilbeleving! Heidy zal er dan ook alles aan doen om het u naar de zin te maken en kan urenlang vertellen over al het moois dat zeilen te bieden heeft. Extra gezellig; trouwe mee-zeiler aan boord is scheepshond Storm!

Aan boord bij de Antonia
Aan dek bevindt zich een royale kuip, een hoge reling met brede gangboorden en veel ruimte om tijdens de zeiltocht de benen te strekken. In de knusse scheepssalon vindt u een sfeervolle gastenruimte met een uitgebreide boordbibliotheek, comfortabele zitplaatsen en spelletjes. Tijdens koudere dagen draait u de CV omhoog voor een aangename temperatuur in het vertrek. Zo kan er tijdens de herfst en winter ook nog prima met de Antonia worden gezeild. Het schip biedt slaapruimte aan 24 personen. Deze comfortabele slaapplaatsen zijn onderverdeeld in 8 tweepersoonskamers en 2 vierpersoonskamers. Alle hutten zijn voorzien van warm en koud stromend water, een klein leeslampje en voldoende bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Bovendien zijn er douches en toiletten aanwezig, je hoeft niet aan wal voor sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Antonia
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: zondag 21 juli t/m vrijdag 26 juli 2024

Johanna Engelina

De Johanna Engelina liep van stapel in Middelburg in 1897, hoogstwaarschijnlijk onder de naam Dana Adriana. Deze robuuste tweemastklipper werd destijds te water gelaten om vracht naar de Zeeuwse eilanden te vervoeren. Na een periode als overslagschip te hebben gewerkt, heeft ze nog een tijd als woonark gediend.
Uiteindelijk is het schip verbouwd voor een carrière in de chartervaart. In die tijd kreeg zij ook haar huidige naam, vernoemd naar de moeders van de eigenaren.

Aan boord bij de Johanna Engelina
Aan dek nodigen de banken en de roef uit tot heerlijk relaxen, met het mooiste uitzicht dat u zich kunt bedenken! Het sfeervolle dagverblijf van de Johanna Engelina is licht ingericht en biedt alle comfort om benedendeks te vertoeven. De vele knusse zithoeken van deze klipper bieden een fijne plek voor een goed gesprek, wegduiken met een goed boek of het spelen van een ouderwets bordspelletje. Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig. Je bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Johanna Engelina
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: vrijdag 26 juli t/m vrijdag 2 augustus 2024

Mermaid

De stoere tweemastklipper rolde in 1907 als vrachtschip van de steigers. Na een ingrijpende verbouwing is de Mermaid sinds 1990 in gebruik als varend passagiersschip op de Waddenzee en het IJsselmeer.

Aan boord bij de Mermaid
Aan dek is een royale kuip met gemakkelijke banken, waar voor de gezelligheid een grote eettafel is geplaatst. De Mermaid beschikt over een hoge reling, brede gangboorden en veel dekruimte. Ook kan er bij een spatje regen of juist felle zon een tent over het dek worden gespannen. Daarnaast maakt de stabiliteit van het schip dat ze tijdens het zeilen minimaal scheef kan hangen, waardoor de Mermaid uiterst geschikt is voor ouderenreizen.

De vele knusse zithoeken van deze klipper bieden een fijne plek voor een goed gesprek, wegduiken met een goed boek of het spelen van een ouderwets bordspelletje. Alle comfortabele scheepshutten zijn voorzien van een wastafel met warm en koud stromend water, CV en bergruimte voor uw persoonlijke spullen. Tevens zijn er douches en toiletten aan boord aanwezig. Je bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Mermaid
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: zondag 11 augustus t/m vrijdag 16 augustus 2024
Datum: zondag 8 september t/m vrijdag 13 september 2024

Mallejan

Gebouwd in het jaar 1907 werd deze Zeeuwse paviljoentjalk in 1907 te water gelaten om vracht te vervoeren over de Hollandse en Zeeuwse wateren.
Oorspronkelijk ontworpen als eenmaster, heeft zij later haar huidige twee masten verkregen. De tjalk Mallejan is de afgelopen maanden grotendeels gerenoveerd en het schip is nu door een ringetje te halen. De Mallejan, een van de allereerste charterschepen in Nederland neemt u graag mee voor een zeiltocht over uitgestrekte Waddenzee en/of het IJsselmeer.

Aan boord van de Malle Jan
Bovendeks is een ruim dek en bij het roer is een knusse zithoek, ook ideaal voor als er kinderen meevaren. Rondom is het schip voorzien van een hoge reling, waardoor u zich veilig en gemakkelijk over het dek kunt bewegen. Het dagverblijf ademt de gemoedelijk sfeer van een huiskamer en leent zich perfect voor gezamenlijk ontbijten en dineren. De ruime zithoek met tafel nodigt uit voor lange gesprekken met een goed glas wijn of het lezen van een boek uit de uitgebreide boordbibliotheek. De scheepshutten zijn uitgerust met comfortabele stapelbedden van minimaal 2 meter lang, voldoende bergruimte voor uw bagage, wastafels met warm en koud water en een CV in elke hut. Voor het gemak zijn alle bedden volledig voor opgemaakt; je hoeft niet zelf een dekbed of slaapzak mee te nemen. De Mallejan beschikt over 3 toilet en 2 douches. Je bent dus niet afhankelijk van een haven wanneer je gebruik wilt maken van sanitaire voorzieningen.

Zeilschip de Malle Jan
Vertrekhaven: Harlingen
Datum: zondag 29 september t/m vrijdag 4 oktober 2024

*Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend.
**Voor sommige weekenden kan er een 2e schip worden ingezet.
***In uitzonderlijke gevallen kan een schip gewijzigd worden, bijvoorbeeld in verband met de groepsgrootte.

Eilanden

Vlieland
Op Vlieland leggen we aan in de mooie haven van Oost-Vlieland, het enige dorp van het eiland. Ontdek dit sfeervolle en autoluwe eiland tijdens een heerlijke wandeling, voordat we ’s avonds een bezoek brengen aan één van vele populaire kroegen die het eiland rijk is. Ga vooral ook mee met de Vliehors Express, die jullie meeneemt op een bijzondere rondrit door het unieke natuurgebied de Vliehors, de grootste zandvlakte van Noordwest-Europa. Onderweg stoppen we bij het bekende Reddingshuisje; een voormalig drenkelingenhuisje dat tegenwoordig dienst doet als juttersmuseum.

Terschelling
Met ruim 70 kilometer aan fietspaden door prachtige natuur, leent Terschelling zich perfect voor lange fietstochten. Ook een kijkje bij het interessante museum ’t Behouden Huys of vuurtoren Brandaris zijn echte aanraders. De talloze eetcafés en restaurants nodigen uit tot uitgebreid lunchen of gezellig samen wat drinken, onze reisleiding tipt jullie graag de beste spots! Berucht op Terschelling is het café van volkszanger Hessel, de Groene Weide, in 2011 uitgeroepen tot het beste café van Nederland. Naast gezelligheid staat muziek hier natuurlijk voorop. Kortom, dé locatie voor een memorabele avond uit!

Ameland
Nog verder naar het oosten ligt Ameland, een paradijs voor rust- en natuurzoekers. Huur een fiets en ontdek de veelzijdige natuur van het eiland. Daarnaast zijn er diverse leuke excursies te doen, zoals wad- of strandwandelingen en schelpenexcursies. De boeiende geschiedenis van Ameland gaat honderden jaren terug, onder meer naar de tijd van de walvisvaart en handel over zee. Hierdoor heeft Ameland een indrukwekkende geschiedenis, waarvan de sporen overal op het eiland nog zijn terug te vinden.

Schiermonnikoog
Schiermonnikoog is het kleinste Waddeneiland van Nederland. Dankzij het grote aantal verschillende landschappen komen er op Schiermonnikoog bijzonder veel verschillende dieren en planten voor. Een groot deel van het eiland behoort tot het Nationaal Park Schiermonnikoog en je vindt er het breedste strand van Europa. Het Bezoekerscentrum op het eiland is een goed startpunt om meer te weten te komen over het eiland.

Verzekeringen

Reis- en annuleringsverzekering
Voor een reis of annuleringsverzekering betaal je een relatief laag bedrag aan premie, terwijl je er een flinke vergoeding door kunt krijgen. Dus goed verzekerd op reis? Boek dan voorafgaand aan jou reis een kortlopende annuleringsverzekering of kortlopende reisverzekering. Als je je reis door een nare situatie moet annuleren, dan is die situatie op zich al vervelend genoeg.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

21 jul 2024 - 26 jul 2024

€ 695

Antonia 5 nachten (5 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

26 jul 2024 - 2 aug 2024

€ 895

Johanna Engelina 7 nachten (7 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Mannen

Vrouwen

8 sep 2024 - 13 sep 2024

€ 695

Mermaid 5 nachten (5 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

11 aug 2024 - 16 aug 2024

€ 695

Mermaid 5 nachten (5 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

29 sep 2024 - 4 okt 2024

€ 695

Malle Jan 5 nachten (5 nachten)

Gegarandeerd vertrek

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen

Mireille en Arjan waren geweldig! Een superteam en goud waard voor de organisatie. Arjan, de kok, heeft een dikke pluim verdiend! Echt geweldig hoe hij ons verwende en het enthousiasme wat hij uitstraalde.

Maartje, 48 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →

Heerlijk om zorgeloos je vakantie te mogen vieren; alles was goed geregeld. Enorm genoten van de maaltijden van Arjan.

Josine, 51 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →

Het zeilen is een prachtige activiteit. Mijn reizen met SingleSun (Dynamic Holland) zijn zeer goed bevallen. Zowel de bestemmingen, begeleiding en prijs/kwaliteit verhouding. De kans is zeer groot dat ik er volgend jaar weer bij ben.

Peter, 46 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →

Fijne begeleiding en de groep was een voltreffer.

Mirjam, 59 jaar

Eilandhoppen

Alle ervaringen →