Bekijk data & prijzen
  • Omschrijving
  • Programma
  • Accommodatie

Omschrijving

Voor veel lopers staat de Berenloop op het Waddeneiland Terschelling al sinds 1997 als vast onderdeel op de kalender. Het fraaie maar zware parcours, de enthousiaste vrijwilligers en aanmoedigingen onderweg zorgen voor een fantastisch hardloopspektakel in een prachtige omgeving!

De Berenloop
Er wordt gelopen op een grotendeels onverhard parcours over de afstanden halve marathon of hele marathon. De loop werd voor het eerst gehouden op 26 oktober 1997 als samenwerkingsverband tussen SV Friesland en Stichting Promotie Brandaris. De marathon was oorspronkelijk bedacht als afsluiting van themajaar “400 jaar Willem Barentsz”. De loop ontleent zijn naam aan Willem Barentsz, die in 1596 via het noorden naar Azië wilde varen. Hij kwam hierbij vast te zitten bij Nova Zembla en overwinterde door op ijsberen te jagen. Bij de eerste loop werd er gehoopt op 400 deelnemers, maar er stonden uiteindelijk 800 deelnemers aan de start. Het deelnemersaantal klom in 2007 tot ruim 4000.

In 2012 bedraagt de tijdslimiet voor de marathon vijf uur. Het prijzengeld is 250 euro voor de snelste loper op de halve en de hele marathon. Voor een verbetering van het parcoursrecord is 250 euro extra te verdienen. De zaterdag voor de wedstrijd vindt er een loop plaats over 5 km en 10 km. Wegens slechte weersomstandigheden werd er in 2013 alleen een 5 km en 10 km gelopen. In het magazine Runner’s World is de Terschelling Marathon bovendien als een van de zwaarste marathons van Nederland betiteld.

Waarom deze vakantie?

  • Een actieve vakantie met wandelen en zeilen
  • Samen met een gezellige groep gelijkgestemden
  • Unieke overnachting op een traditioneel zeilschip
  • Inclusief 3 keer ontbijt, 1 keer lunch & 2 keer diner

Boek jouw reis online of telefonisch
Je kunt bij ons gemakkelijk online boeken. Wil je liever telefonisch boeken? Bel dan gerust met 0517 20 20 20

Bel ons en boek direct
Lees meer

Programma

Vrijdag 3 november
Om 16:00 uur wacht jullie een warm welkom aan boord. Onder het genot van een drankje maak je kennis met de crew en de andere lopers en na een korte zeilinstructie kiezen we het ruime sop richting Terschelling. De zeiltocht duurt ongeveer 3,5 tot 4 uren en onderweg schuif je met het oog op de sportieve prestaties van de komende dagen aan bij een smakelijke, vezelrijke maaltijd.

Zaterdag 4 november
Voorafgaand aan de marathon op zondag, vindt op zaterdag de Kleintje Berenloop plaats.  ’s Ochtends staat er een speciaal Lopers Ontbijt van havermout, vers fruit en voldoende granen en vezels voor je klaar, zodat je volledig opgeladen aan de start kunt verschijnen. Na de wandeltocht geniet je van een heerlijk diner aan boord en is het tijd voor een welverdiende borrel! De lopers die niet deelnemen aan de Kleintje Berenloop vermaken zich op het eiland; ga vast warmlopen tijdens een wandeling door de duinen of neem een kijkje bij vuurtoren Brandaris.

Zondag 5 november
Ook zondag start met een goed ontbijt; het is immers belangrijk om tijdens de loop het uiterste uit jezelf te kunnen halen. Uiteraard houden wij rekening met speciale ontbijtwensen, zo zetten wij op aanvraag bijvoorbeeld ook toast of eieren op tafel. Bovendien heb je de mogelijkheid om aan boord een lunchpakket te maken. Na de Berenloop duik je het feestgedruis van Terschelling in of plof je gewoon lekker neer in het gezellige dagverblijf aan boord.

Maandag 6 november
In overleg serveren wij op maandag ontbijt of brunch, waarna we aan de terugreis naar Harlingen beginnen. Rond 16:00 uur meren we weer aan in de haven.

* Programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

 

Accommodatie

Klipper Suydersee
Zoals vele schepen uit de zogeheten bruine vloot, is ook de imposante klipper Suydersee destijds gebouwd om goederen te vervoeren. In 1906 werd de laatste hand gelegd aan de constructie van het schip en was het pas in 2000 dat ze aan haar tweede carrière als luxe charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer begon.

Aan dek
Niet alleen heb je bovendeks het beste uitzicht, vanuit de royale zitkuip aan dek staan jullie tijdens de zeiltocht ook nog eens middenin de zeilbeleving! Genoeg dekruimte om een slagje over het schip te maken of gezellig met zijn allen van de frisse, zilte zeelucht te genieten.

Benedendeks
In de sfeervol ingerichte salon kunnen jullie gebruik maken van een stereo-installatie, een flat screen televisie met dvd-speler en een boordbibliotheek. En denk je dat december te koud is om met een schip te zeilen? Bij koudere temperaturen draai je simpelweg de centrale verwarming een tikkeltje omhoog. Onze tip; neerploffen in een van de vele knusse zithoeken en met z’n allen een bordspelletjes spelen!

Slaapvertrek
De hutten bevinden zich benedendeks en beschikken over comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en een eigen wastafel met koud en warm stromend water. Gedurende deze groepsreis deel je een kajuit met een van je reisgenoten, we proberen dit zoveel mogelijk in te delen op leeftijd en geslacht.

Sanitaire voorzieningen
De Suydersee is voorzien van 3 toiletten en 3 douches.

* Accommodatie is onder voorbehoud van wijzigingen.

Reisdata

Beschikbaar Nog enkele plaatsen Vol

Datum

Prijs

Bijzonderheden

Vervoer

Status

8 nov 2024 - 11 nov 2024

€ 375

N.v.t

Groepssamenstelling

Voor deze reis is momenteel nog geen groepsinfo beschikbaar.

Locatie

Jullie ervaringen