Er zijn momenteel geen reizen naar Zeilweekend Pinksteren beschikbaar.

 • Omschrijving
 • Programma
 • Accommodatie

Omschrijving

Zeilen over de Waddenzee, de Waddeneilanden van je lijstje strepen en lekker Pinksteren vieren met een bonte groep vakantiegangers.

Bij SingleSun ben je nooit verplicht mee te doen aan activiteiten of uitstapjes, wanneer je liever gewoon een boek wilt lezen is dat ook prima.
Alles mag en niets moet…daardoor voelt dit weekend als vakantie!

Jeroen (46): “Zelf neem ik altijd de ferry naar Terschelling en boek ik daar een b&b, maar dit is natuurlijk een veel leukere manier van vakantie vieren!”   

Waarom deze vakantie?

 • Actieve zeilvakantie, inclusief snelcursus zeilen
 • Voor alle leeftijden, kinderen welkom!
 • Bezoek aan Vlieland en Terschelling
 • Overnachtingen in een kajuit op een historisch schip (3 x)
 • Inclusief ontbijt (3 x), lunch (3 x) en diner (2 x)
 • Onbeperkt koffie en thee
 • Gegarandeerd vertrek

Onze aanraders op Vlieland

 • Ga met de Vliehors Expres naar natuurgebied de Vliehors
 • Beklim vuurtoren Vuurduin
 • Proef zeewierkaas(!) in de Kaasbunker
 • Kijk vanuit een van de vele strandpaviljoens naar de zonsondergang
 • Juttersmuseum

Jouw bucketlist op Terschelling

 • Huur een fiets of huifkar
 • Maak een selfie met vuurtoren Brandaris
 • Organiseer een wedstrijdje Blokarten op het strand
 • Waag een dansje in de populaire discotheken WYB, Braskroeg, OKA 18 en Danscafé de Stoep

Zeilen met een historische klipper // Onder de noemer “bruine vloot” wordt er vandaag de dag nog steeds met historische schepen gevaren. De bruine vloot is de aanduiding voor de chartervaart met traditionele schepen, die voorheen vaak door het leven gingen als vrachtschip. Tegenwoordig hebben veel eigenaren hun schip verbouwd en het interieur voorzien van woonruimte, slaapkamers en een keuken.

Lees meer

Programma

Vrijdag 21 mei // Om 20:00 uur ben je van harte welkom aan boord en staat de koffie al te pruttelen. In een lekker ongedwongen sfeertje maak je kennis met de schipper, de bemanning en natuurlijk elkaar. De goed gevulde bar leent zich prima voor een gezamenlijk drankje en is daarmee een mooi begin van het weekend.

Zaterdag 22 mei // Na het ontbijt zetten we koers richting het Waddeneiland Vlieland. Bekend als de ultieme bestemming voor mensen die het echte eilandleven willen ervaren, biedt Vlieland stilte, rust en schitterende natuur zover het oog kan zien. Verken samen de uitgestrekte natuurgebieden tijdens een prachtige wandeling of spreid een kleedje voor een gezellige picknick.
Geen zin om te lopen? Boek dan met z’n allen een plek op de Vliehors Expres en verken de “Sahara van het Noorden” met een unieke, omgebouwde truck!

Zondag 23 mei // Op eerste pinksterdag staat er een korte zeiltocht naar het buureiland Terschelling op het menu, waarbij de schipper jullie graag uitnodigt te helpen met het hijsen van de zeilen en het anker lichten. Een stoomcursus zeilen dus! Bij Terschelling aangekomen ligt de dag nog voor ons, die jullie kunnen invullen met bijvoorbeeld een strandwandeling, een fietstocht door de duinen of een boemeltje door het bruisende West-Terschelling. Uiteraard is het ook in de vele leuke kroegen en cafés tot in de kleine uurtjes goed toeven.

Maandag 24 mei // Op pinkstermaandag genieten we samen van een heerlijk, uitgebreid ontbijt. Vervolgens lichten we het anker voor een kleine omweg langs de zeehondenbank. Hier verblijft doorgaans een groep van 50 tot 70 zeehonden en de schipper zal dan ook zijn uiterste best doen zo dicht mogelijk langs deze bijzondere dieren te varen, zodat jullie ze goed kunnen bekijken.
Tegen 16:00 uur varen we de haven van Harlingen weer binnen en kijken we terug op een fantastisch zeilweekend.

Accommodatie

Zeilschip Koh-I-Noor // De 5-sterren kustzeiler Koh-I-Noor werd in 1904 onder de naam Petrus in Hamburg te water gelaten. Het zeilschip vervoerde tot 1947 vracht naar met name Scandinavië, de Baltische Staten en Engeland. In de jaren 90 sloot de Koh-I-Noor zich aan bij een rederij, om als charterschip over de Waddenzee en het IJsselmeer te zeilen.

Aan dek // Bovendeks heb je tijdens het zeilen het allerbeste uitzicht over de Waddenzee. Lekker uitwaaien en relaxen of juist met z’n allen de schipper helpen het schip te zeilen!  

Benedendeks // Met maar liefst twee luxe ingerichte dagverblijven is er benedendeks altijd wel een gezellige plek te vinden om samen te zitten. Bijvoorbeeld aan een van de knusse zithoeken, met een goed glas wijn en een ouderwets bordspelletje! Daarnaast beschikken de salons over centrale verwarming, radio, televisie, een dvd-speler, een cd-speler en een boordbibliotheek.

Slaapvertrek // Alle kajuiten zijn voorzien van comfortabele stapelbedden, centrale verwarming en zelfs eigen sanitair. Je deelt je hut met een reisgenoot, ons streven is om de groep in te delen op geslacht en leeftijd.

Sanitaire voorzieningen // Alle scheepshutten hebben een eigen badkamer met douche en toilet, wel zo handig!

Locatie

Jullie ervaringen