Van tevoren natuurlijk best wel wat bibbers gehad.

Wat een leuke vakantie heb ik gehad in Edelweisshaus in Konigsleiten. Voor het eerst heb ik gekozen voor een actieve SingleSun vakantie. Van te voren natuurlijk best wel wat bibbers gehad. Zou ik wel voldoende conditie hebben voor de wandeltochten? Fietsen (oké, op een e-mountainbike) in de bergen, ook een uitdaging.

Zaterdag begonnen we met een kennismakingswandeling (en een geruststelling van Tim dat het wandelen wel goed zat, pfff). De hike-groep mocht zondags beginnen met de eerste hike. Voor ons, de bike groep, stond de eerste rustdag al op het programma ?. Uiteraard mochten we ons aansluiten bij de hikers, maar het weer was niet echt denderend en ik besloot om niet mee te gaan. Voor mij een goede keuze, een kwartier na vertrek van de hikers kwamen er hagelstenen uit de lucht vallen ter grootte van een pingpongbal. Dat werd een rustig middagje in het zwembad in Wald.

Maandag was er dan eindelijk de ‘bike-dag” en een zonnige dag! Na eerst een oefenrondje op de parkeerplaats konden we van start: richting de Krimmler Wasserfalle en het Krimmler Achental! SCHITTEREND!!!!! Na de lunch koersten we weer terug via allerlei leuke weggetjes en paadjes. En dan komt het laatste stuk van de dag: 12 km klim van Wald naar Königsleiten. Helaas is mijn accu leeg 4 km voor Konigleiten, domper! Doorfietsen zonder accu lukt niet, dus fiets neerzetten bij een hotel (gelukkig in de buurt) en met een lekker drankje wachten op de ophaalservice van Niels.

Dinsdag weer een mooie dag en rustdag. Met de lift naar boven en dan nog een klein klimmetje naar boven en naar het kruis!

Woensdag, het is nog steeds mooi weer en er is weer een bike-dag. Dit keer een rondje crossen om het stuwmeer en richting Gerlos. Uiteraard weer schitterend!!!! De hikers zijn vanmorgen vertrokken voor hun 3-daagse hike. We zien ze morgenavond weer in de Zittauer Hutte. Het is dus rustig in het Edelweisshaus.

Donderdag: de dag dat onze hike 2-daagse zou beginnen. Inderdaad zou! Het weer was weer omgeslagen en er werd onweer voorspeld op de berg richting de Zitfauer hutte. Safety first, dus helaas werd onze hike afgeblazen en kwamen de hikers ook terug naar Edelweisshaus. Balen natuurlijk maar het is niet anders. Bij ons op “de berg” was het weer nog best goed, dus de lift naar boven gepakt en naar beneden gewandeld. Toch een beetje een hike ?. In het Edelweisshaus hadden ze verwacht donderdagavond een rustig en leeg hotel te hebben, maar nu was de hut toch vol met 30 singles. Zonder problemen goochelde ze toch weer een heerlijke maaltijd op de tafels en werd het een gezellig en hilarische avond met een spelletje weerwolfen.

De onverwachte vrije vrijdag hebben we opgevuld met een dagje Innsbruck. Op zoek naar het gouden dak en sightseeing. Vrijdagavond werd gezellig afgesloten in de Kings, uiteraard met een drankje en dansje.

Zaterdag, het is bijna al weer voorbij. Vanavond vertrekken we weer naar Nederland. Na ontbijt en het inpakken van de koffers besluiten we toch nog een wandeling te maken.  Voor mij de langste hike van de week, in 3.5 uur wandelen we naar Gerlos en pakken de bus weer terug. We moeten immers op tijd zijn voor ons laatste gezamenlijke diner. En dan………… is het echt tijd om in de bus te stappen.

Iedereen in Edelweisshaus met name Niels, Tim & Maicel: Bedankt voor de toffe vakantie!

Gruss gott,

Ilse

Ps. Ondertussen hebben we de eerste reünie wandeling gehad en zijn er plannen voor een wandelweekendje etc.

 

Ga je mee naar de zon?